ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου παραμένει στραμμένο στη χώρα μας λόγω δολοφονίας του αντιφασίστα Φύσσα



Κεντρική θέση στην κάλυψη του διεθνούς Τύπου εξακολουθεί να καταλαμβάνει η Χρυσή Αβγή, με πολλά δημοσιεύματα να αναφέρονται τόσο στη μετεξέλιξή της από περιθωριακή ομάδα σε κοινοβουλευτικό κόμμα με σημαντική επιρροή στην ελληνική κοινωνία όσο και στη μέχρι τώρα κυβερνητική ανοχή για το φαινόμενο της ακροδεξιάς βίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ

Το αμερικανικό περιοδικό Taim φιλοξενεί άρθρο του Ισάν Θαρούρ με τον τίτλο "Η ελληνική νεοναζιστική Χρυσή Αυγή στο επίκεντρο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ". Ο συντάκτης αναφέρει ότι ο συλληφθείς ομολόγησε όχι μόνο τη δολοφονία αλλά και το ότι είναι μέλος της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, "ενός εξτρεμιστικού εθνικιστικού κόμματος που τα τελευταία χρόνια βγήκε από την αφάνεια για να μετατραπεί σε ένα από τα πιο ισχυρά πολιτικά κινήματα της μαστιζόμενης από την κρίση Ελλάδας".

"Από περιθωριακή ασημαντότητα, η αντιμεταναστευτική Χρυσή Αυγή εξασφάλισε για πρώτη φορά πέρυσι έδρες στο Κοινοβούλιο και εξελίχθηκε στο τρίτο κατά σειρά κόμμα με τη μεγαλύτερη επιρροή, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ποσοστά της τάξης του 15%. Και ενώ η εκλογική της επιρροή αυξάνεται, οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε ένα εντεινόμενο κύμα εκδικητικής βίας, στοχεύοντας μετανάστες και πολιτικούς αντιπάλους" υπογραμμίζει το αμερικανικό περιοδικό.

Το δημοσίευμα καταγράφει μάλιστα αρκετά από τα περιστατικά αυτά, αναφέροντας ενδεικτικά τον ξυλοδαρμό ξένων ψαράδων στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, τους πρόσφατους διαπληκτισμούς στον Μελιγαλά, καθώς και τις παλαιότερες επιθέσεις κατά αριστερών βουλευτριών σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση. Προσθέτει επίσης ότι οι επικριτές κατηγορούν την κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας ότι "υποβαθμίζει τη βία που αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή" προκειμένου να κατευνάσει τον σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων που στρέφονται προς την Ακροδεξιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανταπόκριση της Έλενα Σμιθ για τη βρετανική εφημερίδα Guardian, που σημειώνει ότι "σε μία ατμόσφαιρα γεμάτη θυμό, αβεβαιότητα και φόβο, η πολιτικά υποκινούμενη βία έχει κλιμακωθεί, με τους υπερεθνικιστές να ευθύνονται για επιθέσεις κατά κομμουνιστών, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα". Επικαλούμενη τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, η συντάκτρια σημειώνει ότι η Χρυσή Αυγή ενδέχεται να αντιμετωπιστεί τώρα με όρους ποινικού δικαίου.

"Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μπορεί να χάσει τον έλεγχο ενός κόμματος που οι υποστηρικτές του βλέπουν τους εαυτούς τους ως στρατιώτες σε ένοπλο αγώνα, στοχεύοντας στην ανατροπή ενός πολιτικού κατεστημένου, το οποίο κατηγορούν για τα δεινά της χώρας" καταλήγει το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC κλείνει τη χθεσινή του κάλυψη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα με την επισήμανση ότι "αρκετές αναφορές, εκ των οποίων και κάποιες που έχουν μεταδοθεί από το BBC υποδηλώνουν ότι υπάρχουν ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας".

Σε παρόμοιο συμπέρασμα καταλήγει και η γαλλική Le Soir. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα "εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αυξάνοντας επικίνδυνα τη λαϊκή οργή" σχολιάζει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι "η Χρυσή Αυγή σταδιακά υποκαθιστά την αστυνομία και συνεργάτες και μέλη της στοχεύουν στον 'καθαρισμό των δρόμων' για λίγα ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: