ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ομολογία ενοχής οι παραιτήσεις και απομακρύνσεις ανώτερων αστυνομικών για τη ΧA

Εκπαίδευση νεοφασιστών για την αντιμετώπιση ποιου κινδύνου; Φυσικά αυτά δεν τα γνώριζαν οι φιλικά προσκείμενοι στην ΧΑ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ! Ούτε και τις σχέσεις ανδρών τους με το φασιστικό μόρφωμα;


Υποστράτηγος Απόστολος Κασκάνης, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

"Μίνι κρίσεις" έφεραν οι χθεσινές παραιτήσεις του αντιστράτηγου επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Ι. Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη.

Υποβλήθηκαν "για προσωπικούς λόγους", αλλά έχουν σχέση, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, με τα όσα δεν έγιναν από τους αστυνομικούς της Χαλκίδας κατά την επιχείρηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή του βράδυ. 

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μετά από ημέρες που πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής δηλώνουν σε διάφορα ΜΜΕ ότι ήταν ή σε συνενόηση με τις αστυνομικές αρχές ή ότι η αστυνομία δεν πλησίαζε συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες, δίνει εντολή για "ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων" απομακρύνοντας σειρά αξιωματικών πριν αρχίσει η έρευνα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ.


Δημοσιεύματα στον Τύπο και καταγγελίες ή εκθέσεις από αντιρατσιστικές οργανώσεις, έως τη Διεθνή Αμνηστία και τη Human Rights Watch, υπήρχαν βέβαια εδώ και χρόνια ενώ ο ίδιος ο Ν. Δένδιας είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν ανάλογες καταγγελίες, που σχετίζονταν μάλιστα και με ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων από τη Διεθνή Αμνηστία ως "υπερβολικές". Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ διά στόματος Κώστα Τριαντάφυλλου δηλώνει: «Η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους. Δεν είναι συμβολική προϋπόθεση, αλλά ουσιαστική για την καθολική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Απαιτείται μηδενική ανοχή σε όσους παραβαίνουν τον όρκο τους και ντροπιάζουν το Σώμα».

Παραίτηση του προαλειφόμενου για αρχηγό - ΕΔΕ στη Χαλκίδα

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Ι. Δικόπουλος ήταν ένα από τα ονόματα που προαλειφόταν ως επόμενος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όταν ετέθησαν υπόψη τους τα γεγονότα της Χαλκίδας για τα οποία "ξύρισαν" και τους τοπικούς διευθυντές, οι δύο αξιωματικοί απάντησαν με την παραίτησή τους, την οποία έκανε δεκτή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ. Ανδρεουλάκος. Αργά χθες ανακοινώθηκε ότι τη θέση του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αναλαμβάνει ο Σπύρος Παπασπύρου, που μέχρι χθες ήταν επιτελάρχης, ενώ στη θέση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Γιώργος Σουγλιέρης. Στη θέση του επιτελάρχη πάει ο υποστράτηγος Κων. Τσουβαλας.

Τι συνέβη στη Χαλκίδα; 

Την Παρασκευή η αστυνομία είχε ανακοινώσει την σύλληψη τριών χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία της Χ.Α. Χαλκίδας που είχαν ασπίδες, κράνη, ρόπαλα, ενώ είχαν ακολουθήσει έρευνες παρουσία εισαγγελέα. Αυτό όμως που δεν μάθαμε τότε και μαθαίνουμε τώρα από την αστυνομία είναι ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ που προχώρησαν στις συλλήψεις και την επιχείρηση είχαν έλθει από την Αθήνα έπειτα από καταγγελία κατευθείαν στο αρχηγείο και όχι από τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα μάλιστα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί της Χαλκίδας ούτε προχώρησαν σε κάποια ενέργεια ούτε καν ενημέρωσαν το αρχηγείο για την παρουσία των χρυσαυγιτών με ασπίδες και ρόπαλα έξω από τα γραφεία τους. Γραφεία που απέχουν λίγα μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας.

Από το αρχηγείο διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα παραπάνω καθώς και για τις τυχόν ευθύνες και παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου, τα ΜΑΤ από την Αθήνα προσήγαγαν 10 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 3 και τα υπόλοιπα 7 αφέθηκαν ελεύθερα από τις τοπικές αρχές, καθώς δεν τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από τα ευρήματα.

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Μετακινούνται 7 για να μην έχουμε "σκιές"

Όσο για την έρευνα που ξεκινά από χθες το Εσωτερικών Υποθέσεων κατόπιν εντολής Δένδια, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχει συμμετοχή αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες και συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής, χθες είχαμε τις πρώτες μετακινήσεις αξιωματικών για "να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων", σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο.
Συγκεκριμένα μετακινήθηκαν: 

-O υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

-OΑστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.

-OΑστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- O Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Απομακρύνθηκαν επίσης ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να βρίσκονται δίπλα σε άτομα τα οποία πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18.9.2013, χωρίς να τα παρεμποδίζουν και να τα συλλαμβάνουν, ο διοικητής της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ο διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας.

Μετά τις απομακρύνσεις - ανακατατάξεις το αρχηγείο ανακοίνωσε ότι στη θέση του προϊσταμένου του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου τοποθετείται ο Αναστάσιος Λάσκαρης, στην Αστυνομική Ακαδημία διευθυντής ο Ευάγγελος Βενέτης που έφυγε από την ομάδα ΔΕΛΤΑ, ενώ ως προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Σοφιος και ο Γεώργιος Νίτσας προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου.

(www. avgi.gr Ζώτου Έλλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: