ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή και νεοναζισμός: 47 άρθρα και 4 συνεντεύξεις στα "Ενθέματα" (2012-2013)

Επίκαιρα τα άρθρα για την ΧΑ, ιδιαίτερα σήμερα που απόστρατοι ορέγονται να διαδραματίσουν ρόλο στη ζωή της χώρας. Ο δρόμος για την ανωμαλία άνοιξε και χρειάζεται να είμαστε σε επιφυλακή!



«Τις μέρες αυτές (μέρες μαύρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μέρες οργής και για το κουβάρι του νεοναζιστικού εγκλήματος, αλλά και για την υποκρισία τόσων και τόσων, μα και μέρες ελπίδας ότι μπορούμε να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον νεοναζισμό) σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε όσα έχουν γραφτεί στα “Ενθέματα” για τη Χρυσή Αυγή και τον νεοναζισμό, τα τελευταία δύο χρόνια. Όχι φυσικά για να πούμε ότι “εμείς τα λέγαμε” – είναι το 


τελευταίο που χρειαζόμαστε τέτοιες “επισημάνσεις”, παρόλο που βέβαια ο καθείς αποτιμάται και κρίνεται για το τι έκανε και δεν έκανε. 

Συγκεντρώσαμε τα κείμενα, επειδή θεωρούμε ότι είναι χρήσιμα, επειδή, ακόμα κι εμείς, θυμηθήκαμε όψεις και διαστάσεις που είχαμε ξεχάσει. Διαλέξαμε μόνο άρθρα και συνεντεύξεις με αποκλειστικό ή κύριο θέμα τους τον νεοναζισμό και τη Χρυσή Αυγή – τα κείμενα με σποραδικές αναφορές στο θέμα στα “Ενθέματα” είναι πολύ περισσότερα. 

Είκοσι έξι συγγραφείς, σαράντα έξι κείμενα και τέσσερις συνεντεύξεις, από την άνοιξη του 2012 μέχρι τον φθινόπωρο του 2013 (και ένα κείμενο του 2011). Και συνεχίζουμε, παρότι θα ευχόμασταν, αργά ή γρήγορα, να μη χρειάζεται πια να ασχολούμαστε με τον νεοναζισμό, παρά μόνο ιστορικά. Μέχρι τότε όμως, συνεχίζουμε ακάθεκτοι».

Τα παραπάνω αναφέρουν τα «ΕΝΘΕΜΑΤΑ» της εφημερίδας ΑΥΓΗ, στα οποία γράφουν οι παρακάτω:

Έφη Αβδελά, Πέτρος Βασιλειάδης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Πολυμέρης Βόγλης, Nίκος Γιαννόπουλος, Γιάννης Ζαϊμάκης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Κλέων Ιωαννίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, Δώρα Κοτσακά-Καλαϊτζιδάκη, Αντώνης Λιάκος, Μάκης Κουζέλης, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Ευστάθιος Χ. Λιανός-Λιάντης, Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, Μιχάλης Μάτσας, Ιωάννα Μεϊτάνη, Μιχάλης Μπαρτσίδης,Ηλίας Νικολακόπουλος, Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, Κωστής Παπαϊωάννου, Συντακτική Επιτροπή των Ενθεμάτων, Χρήστος Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Δημήτρης Χριστόπουλος, Αγγέλικα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς.



Τα άρθρα είναι συγκεντρωμένα εδώ: http://wp.me/pT5Wh-3jX
ή πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: