ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοχή αντί για καταδίκη στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Γιάννης Λύχρος.


Στο χθεσινό (26-9-13) Περιφερειακό Συμβούλιο, για μια ακόμα φορά, η πλειοψηφία του Π.Σ. και ο Περιφερειάρχης κ. Α. Κατσιφάρας σύρθηκαν στις ακροδεξιές κυβερνητικές θέσεις της ανιστόρητης και αντιδημοκρατικής θεωρίας των δύο άκρων. Ψήφισε ένα διχαστικό ψήφισμα, το
οποίο ρίχνει στα μαλακά την εγκληματική συμμορία του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, εξομοιώνοντας τις δολοφονικές πράξεις με απλές συμπεριφορές αποδοκιμασίας πολιτικών πρακτικών, υποβαθμίζοντας έτσι το βάρος της εγκληματικής δράσης.

Ενώ αρχικά έφερε ένα ψήφισμα που με μικρές τροποποιήσεις, θα μπορούσε να υιοθετηθεί, παρά τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις και αναλύσεις, διότι καθαρά καταδίκαζε την Χ.Α. και το νεοναζιστικό φαινόμενο, ικανό να συμπεριλάβει σε ένα ευρύτατο αντιφασιστικό μέτωπο, από τον άξιο μητροπολίτη Σιάτιστας Παύλο μέχρι τον απλό πολίτη και από την δημοκρατική δεξιά  μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, προτίμησε να υπαναχωρήσει και να υιοθετήσει ακροδεξιές θέσεις. Ο κ. Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Π.Σ. συνταυτίστηκε με εκείνους που πιστεύουν ότι βοηθούν τις μικροπολιτικές τακτικές κινήσεις της δικομματικής κυβέρνησης.

Προσωπικά, θεωρώντας ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πολυεπίπεδος και δεν είναι υποχρεωτικό σε όλα τα επίπεδα να καλύπτει τις δικές μου ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις και αναλύσεις, ζήτησα απλά να προστεθεί μια μικρή παράγραφος, που να απαιτεί την άμεση διερεύνηση της φημολογούμενης διείσδυσης του νεοναζισμού στον κρατικό μηχανισμό και ιδιαίτερα στα σώματα ασφαλείας και να εκφράζει την δυσαρέσκεια του Π.Σ. στην μέχρι τώρα καθυστέρηση και ολιγωρία. Η παρατήρηση αυτή υποδείκνυε ένα καίριο ζήτημα του όλου θέματος, που στοχεύει στην θωράκιση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος από τις όποιες επιβουλές του ναζιστικού μορφώματος και πιθανών ομοϊδεατών του. Έστω και χωρίς την παρατήρηση της κυβερνητικής ολιγωρίας προσωρινά την έκανε αποδεχτή, με την προσθήκη όμως της εξομοίωσης της εγκληματικής δραστηριότητας με κάθε «είδους βία».

Ασφαλώς, ένα τέτοιο ψήφισμα δεν ήταν δυνατόν να το ψηφίσω εκπροσωπώντας την Αντίσταση Πολιτών, γιατί ούτε την εγκληματική δράση της Χ.Α. καταδικάζει , αλλά παρέχει ελαφρυντικά και ανοχή στον φασισμό.  

Ο κ. Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Π.Σ. δεν διδάχθηκαν από τα τελευταία γεγονότα, για τις συνέπειες της ανοχής αν όχι υποδαύλισης της δράσης της Χ.Α.    

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Δελτίο Τύπου (27-9-13), που εξέδωσε η Περιφέρεια, δεν αναφέρει τίποτα από όλα αυτά, αλλά κάνει λόγο μόνο για τα αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας μέτρα που προτίθεται να πάρει. Τι συνέβη; αυτολογοκρίνεται ή της τράβηξαν το αυτί οι σχεδιαστές της κυβερνητικής μικροπολιτικής, που συνεχίζουν να παίζουν με τη φωτιά, αδιαφορώντας αν αυτά τα παιχνίδια τους κάψουν την κοινωνία;

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και εγώ προσωπικά θα βρεθούμε στο κεφάλι των κοινωνικών αγώνων όλων των πολιτών για Δημοκρατία και την πραγματική καταδίκη όχι μόνο του φασισμού αλλά και των αιτίων που τον θρέφουν, της ανεργίας, της καταφρόνιας, της έλλειψης ελπίδας για το μέλλον. Για την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, της ανατροπής των πολιτικών της τρόικας και των κυβερνητικών  τοποτηρητών της που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.   

Να είναι σίγουροι ότι η Δημοκρατία θα νικήσει, γιατί το μεγαλύτερο όπλο της είναι η αταλάντευτη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Αυτοί και στην περίπτωση της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκληματικού ναζισμού- φασισμού, αποδεικνύονται ανίκανοι και επικίνδυνοι για την κοινωνία. Ήρθε η ώρα να φύγουν. 
       
              Πάτρα, 27 Σεπτεμβρίου 2013
Με εκτίμηση,

Γιάννης Λύχρος

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας

Επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών
ilichros@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: