ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Διπλό "όχι" Σαμαρά για σύσκεψη αρχηγών και συζήτηση στη Βουλή περί τη δράση της ΧΑ

Προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, "στεγανοποιεί" την πολιτική του ευθύνη στην ηγεσία της Αστυνομίας, την οποία "καρατόμησε" χθες

Την μπάλα στην εξέδρα πετά η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ή της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί το δέον γενέσθαι για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού κινδύνου.
Την ώρα που κυβερνητικές διαρροές θέλουν τον πρωθυπουργό αποφασισμένο -στα λόγια- να... "φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο", η κυβέρνηση αρνείται και το συμβούλιο αρχηγών και την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ανακαλύπτει οψίμως την ύπαρξη νεοναζιστικών θυλάκων εντός της ΕΛ.ΑΣ. και "στεγανοποιεί" την πολιτική του ευθύνη στην ηγεσία της Αστυνομίας, την οποία "καρατόμησε" χθες.

"Όχι" στη σύσκεψη αρχηγών

Ήδη από χθες το πρωί, πριν καν θέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, θέμα σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση είχε φροντίσει να απορρίψει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, με το σκεπτικό πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ενόσω συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση. Συγκεκριμένα κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, χαρακτήριζαν "άκαιρη" τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής, με το σκεπτικό ότι "αφού βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, η συζήτηση των αρχηγών θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης".

Συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης, πάντως, επιχειρούσαν να αμβλύνουν τις αλγεινές εντυπώσεις από την άρνηση της κυβέρνησης να συνεννοηθεί έστω με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, δεσμευόμενοι ότι "σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο". Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο υπουργός Δικαιοσύνης εκτιμά πως "η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα), στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανσή τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη".

Την μπάλα στην εξέδρα

Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε επισήμως θέμα σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και επισήμως. Συγκεκριμένα, με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ισχυρίστηκε ότι το Συμβούλιο των αρχηγών "δεν συγκαλείται για να κάνει πολιτικές συζητήσεις ούτε για να υποκαταστήσει θεσμικές λειτουργίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί". Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί πολιτική συζήτηση για το θέμα της βίας, αυτή θα πρέπει να διεξαχθεί στη Βουλή".

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ήταν η ανταπάντηση της Κουμουνδούρου στη δήλωση του Σ. Κεδίκογλου. Συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση καταλόγισε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο "εναγώνια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση του κ. Σαμαρά να παρευρεθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" και υπογράμμισε πως η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ναζιστικής δράσης γεννά εύλογα ερωτηματικά, εκθέτει τον πρωθυπουργό και αναδεικνύει την προσήλωση της ηγεσίας της Ν.Δ. στην ανιστόρητη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων".

Στη δική του ανταπάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι "διαστρεβλώνει μονίμως τα πάντα" και επανέλαβε αφενός την αντίθεση της κυβέρνησης στη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αφετέρου ότι "δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να γίνει συζήτηση στη Βουλή".

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση μπορεί μεν να δηλώνει ότι... "δεν έχει αντίρρηση", ωστόσο δεν πρόκειται να προκαλέσει η ίδια κοινοβουλευτική συζήτηση. Εξάλλου οι ίδιες πηγές επικαλούνται προς τούτο ακόμη και το φορτωμένο πρόγραμμα του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος αναχωρεί το Σάββατο για τις ΗΠΑ.

Εξετάζουν αναστολή χρηματοδότησης

Παράλληλα στο κυβερνητικό τραπέζι έχει πέσει μία ακόμη πρόταση: η διερεύνηση του ενδεχομένου αναστολής της κομματικής χρηματοδότησης της Χ.Α. Την πρόταση διατύπωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, Γ. Μιχελάκη. Η πρόταση αναστολής, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, "αφορά κόμματα των οποίων οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται για αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών".

Δυσφορία Παπούλια για Σαμαρά

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι σήμερα έχει κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, σηματοδοτεί, για πολλούς, τη δυσφορία του Κάρ. Παπούλια για τον Αντ. Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συζητήσει με τον Ευ. Μεϊμαράκη το ενδεχόμενο να συζητηθεί η δολοφονική δράση των νεοναζί στη Βουλή, παρά την ηθελημένη αναβλητικότητα της κυβέρνησης.

Εξάλλου, σήμερα, θα διαβούν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, και Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, προκειμένου να ενημερώσουν τον Πρώτο Πολίτη της χώρας για την εξέλιξη των ερευνών περί την εγκληματική δράση της Χ.Α. και τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: