ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Μόλο της Αγίου Νικολάου Πάτρας, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση, για να τιμηθεί ο συμβολισμός της Ολυμπιακής Φλόγας

Λαμπαδηφόροι φθάνουν στο μόλο της Αγ. Νικολάου Πατρών.


Η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014», στο μακρύ ταξίδι της προς το Sochi  της Ρωσίας, πέρασε σήμερα το πρωί από την Πάτρα. 

Στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση, για να τιμηθεί ο ισχυρός
συμβολισμός που περικλείει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Ρώσος εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014» και εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας, καθώς και ο Γιάννης Καρράς, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Δημαράς ανέφερε:

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί λαμπαδηδρόμοι της ελπίδας και της ειρήνης….
Καλωσορίζω στην Πάτρα τη φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων…
Τη  φλόγα που έρχεται από την Αρχαία Ολυμπία και μεταφέρει στη  Ρωσία  το μήνυμα της Ελλάδας που λάμπει με το πνεύμα της και τον πολιτισμό της στην παγκόσμια ιστορία…
Όπως είπε ο Βίκτωρας Ουγκώ όλος ο πολιτισμένος κόσμος, έχει μια κοινή πατρίδα: Την Ελλάδα, την Αρχαία Ολυμπία….

Μια πατρίδα που γέννησε  έννοιες όπως το μέτρο, η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία,  η φιλοξενία, ο σεβασμός και η ανοχή στην διαφορά.

Φίλες και φίλοι,
Για άλλη μια φορά η χώρα μας στέλνει τη φλόγα της στον κόσμο, και μαζί με αυτή το μήνυμα της αντίστασης μέσω του πνεύματος σε ό,τι και όσους κάνουν τον συναγωνισμό ανταγωνισμό και θυσιάζουν ιδέες και ανθρώπους στο βωμό των συμφερόντων. 

Η Ολυμπιακή φλόγα που  ξεκινά το ταξίδι της για τον κόσμο, θα ταξιδέψει παντού το μήνυμα της ειρήνης κα της ελπίδας, το μήνυμα της ισότητας και της δικαιοσύνης, το μήνυμα της ανθρωπιάς.
Εύχομαι καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στους φίλους μας τους Ρώσους που θα παραλάβουν την  φλόγα και μαζί με αυτή το στοίχημα για μια διοργάνωση αντάξια της ιστορίας τους και βεβαίως του λαμπρού αθλητισμού τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων και του παιδικού χορευτικού τμήματος της Ρωσικής Ένωσης «Σαγιούζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: