ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Χρ. Πατούχας στην συνέλευση των αυτοδιοικητικών στην Πάτρα

Χρ. Πατούχας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πατρέων ''Ανυποτακτη Πολιτεία".


Μέσα από την συγκρότηση των παρατάξεων Δυτ. Ελλάδας θα προκύψουν οι επικεφαλής, ήταν η απάντηση


Μ. Κανελλοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Αναμενόμενη από τους μυημένους και πάντως μη απροσδόκητη η τοποθέτηση του Χρ. Πατούχα, επικεφαλής της παράταξης του δήμου Πατρέων «Ανυπότακτη Πολιτεία». 

Στη διάρκεια της συνέλευσης των αυτοδιοικητικών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Ελλάδος, χθες 12-1-2013, στην αίθουσα του ΕΕΣ Πάτρας μίλησε ευθέως ζητώντας την στήριξη του κόμματος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μίλησε για την δημοτική παράταξη που συμμετείχε ο ΣΥΝ λέγοντας ότι «δεν είχε την συνοχή ούτε την πολιτική επάρκεια, εκθρεύθηκαν φιλοδοξίες και πολύ εύλογα γιαυτό διασπάστηκε.

Ένα κόμμα εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό τον καιρό θα δεχθεί πολλές προτάσεις για χρίσματα. Εμείς έχοντας την βεβαιότητα ότι διαφυλάξαμε την τιμή και την αξιοπρέπεια της αριστεράς της κοινωνίας της Πάτρας τα τελευταία έξι-επτά χρόνια ζητάμε την στήριξή σας. Το δίλημμα  δεν είναι αν θα υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά ότι δεν πρέπει να ηττηθεί».

Η Μ. Κανελλοπούλου: Πρώτα η βάση

«Χρειαζόμαστε συμμαχίες παντού. Αλλά αυτές να μην μειώνουν ούτε στο ελάχιστο το ηθικό πλεονέκτημα που έχει η αριστερά» είπε η Μ. Κανελλοπούλου βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» της Αθήνας, αναφερόμενη στην στρατηγική των συμμαχιών με άλλους χώρους.
Τοποθετούμενη δε στο θέμα του επικεφαλής, έκφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν φιλοδοξίες, αλλά την απόφαση για υποψηφίους πρέπει να την βγάλει η βάση μας» είπε.  

Ηλίας Γρηγόρης: Βάρος στο πρόγραμμα

Ηλ. Γρηγόρης, τ. δημοτικός σύμβουλος Πατρέων.
Στην συνέχεια ο τ. επικεφαλής του Καρναβαλικού Οργανισμού Πάτρας Ηλ. Γρηγόρης, αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου Πατρέων είπε ότι η απελθούσα δημοτική αρχή Φούρα άφησε χρέος 87 εκατ. ευρώ. Καμία δημοτική αρχή με τόσο χρέος δεν μπορεί να ασκήσει κοινωνικό έργο είπε. Και αποκάλυψε ότι ο Ν. Κοντοές τα. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, που κράτησε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από το 2009 και ήταν για απόλυση, του ήρθε καταλογισμός μόλις τώρα που είναι εκτός ΔΕΥΑΠ, υποχρεώνοντας τον να επωμισθεί το οικονομικό κόστος! Και αναλογίσθηκε με τέτοιον έλεγχο σκοπιμότητας που γίνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ποιος να δεχθεί και να ασχοληθεί; Αν δεν γίνει ριζική ανατροπή είπε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει κανένα μέλλον, όπως είναι σήμερα!

Αναφερόμενος δε, στην πρόταση Πατούχα για στήριξη επέμεινε ότι: «Αν δεν φτιαχθεί πρόγραμμα και πάνω σε αυτό εάν δεν συμφωνηθούν άξονες και δεν δούμε  πρώτα ποιος μπορεί να τους υπηρετήσει, μην προχωρήσουμε. Πρώτα θα δούμε ποιοι συμφωνούν στο πρόγραμμα και με βάση αυτό θα πράξουμε. Και δεύτερο χρειαζόμαστε ευρέα πολιτικά σχήματα. Όταν ξεκινήσαμε το 2010 είχαμε 3,5% και το 2012 έχουμε 37% στο δήμο Πατρέων. Χρειαζόμαστε δήμους συμμετοχής και διεκδίκησης, κατέληξε΄.

Κ. Σπαρτινός: Βάρος στις Επιτροπές Αυτοδιοίκησης
Κ. Σπαρτινός, μέλος της γραμματείας του  ΣΥΡΙΖΑ.

Πρότεινε «να δημιουργηθούν τα πρώτα κύτταρα Επιτροπών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχήμα της Δυτ. Ελλάδος και να γίνουν οι πυρήνες συγκρότησης παρατάξεων μέσα από ένα Συντονιστικό Όργανο που μπορεί να περιλαμβάνει εκατό ανθρώπους και ένα μικρότερο που θα αποτελεί τη Γραμματεία του».

 Και κατέληξε: «Μόνον αυτές οι συλλογικότητες δικαιούνται να μιλάνε στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέχρι να υπάρξουν ευρύτερες παρατάξεις. Και γιαυτό πρέπει να γίνει σαφές και στο θέμα που προέκυψε» είπε εννοώντας την πρόταση για χρίσμα στην υποψηφιότητα Πατούχα, τον οποίο όλοι εμμέσως κάλεσαν να συμμετάσχει στο δημοτικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται υπό εκκόλαψη και από κει μέσα από τις διεργασίες να προκύψει η όποια πρόταση για τον επικεφαλής. 

Στο προεδρείο από αριστερά: Παν. Σκούτας, Κ. Πουλάκης, Γιάννης Λύχρος, Σπ. Τζόγκας και Δημ. Μπίρμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: