ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάριο Πατρινών Εκπαιδευτικών στη Λεμεσό για τη διαπολιτισμικότητα

Η παραλιακή Λεμεσού


 Προτεραιότητα στα θέματα ένταξης μεταναστών στις κοινωνίες «υποδοχής»
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η συμμετοχή εξαμελούς αποστολής εκπαιδευτικών σε ειδικό σεμινάριο στη Λεμεσό (13 & 14.9.2012), στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της Πάτρας στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Συγκεκριμένα, ο Δήμος της Λεμεσού (μέλος του δικτύου) σε συνεργασία με το ΣτΕ, διοργάνωσε σεμινάριο «δεξαμενής» σκέψεων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο συντόνισαν ως εκπαιδευτές, δύο ειδικοί συνεργάτες του ΣτΕ (Ildikó Lázár & Charlot Cassar).
Η αποστολή των εκπαιδευτικών από την Πάτρα διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία «Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη» (κα Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη,  Αντιδήμαρχος) και την «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ ΑΕ» (Αντώνης Κότσαλης, Πρόεδρος). Είχε ως επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο «Παιδείας, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» κ. Ανδρέα Φίλια και περιλάμβανε τους: κα Σοφία Μορώνη, κ. Αντώνη Λέκκα, κα. Μυρσίνη Παπαδιαμαντοπούλου – Μαγδαληνού, κα Παναγιώτα Σωτηροπούλου και κα. Σοφία Σακκά.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πατρινής αποστολής, διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας για τη γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους, την ανταλλαγή υλικού ως προς τη διαπολιτισμικότητα και την αποσαφήνιση επιμέρους οργανωτικών ζητημάτων.
Είναι αξιοσημείωτο, ότι τόσο η διοργάνωση του σεμιναρίου από το Δήμο Λεμεσού όσο και η φιλοξενία, έγιναν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες από την Πάτρα είχαν να ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους τους από τη Λεμεσό να ανασκοπήσουν τις υφιστάμενες πρακτικές και τα αποτελέσματα αυτών, σε σχέση με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία και τις δράσεις που αναπτύσσονται γενικότερα, με σκοπό τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Έμφαση δόθηκε επίσης στην ανταλλαγή εμπειριών για την ανάπτυξη συμπεριφορών, ικανοτήτων και γνώσεων, ως απαραίτητα στοιχεία για την αλληλοκατανόηση της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας.
Το σεμινάριο στη Λεμεσό εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ κατά το τρέχον δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ας σημειωθεί, ότι τα θέματα ένταξης μεταναστών στις κοινωνίες «υποδοχής», αναφέρονται στην «ατζέντα προτεραιοτήτων» που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Δεδομένης της επιτυχίας του, συνέβαλε στη σύσφιξη των σχέσεων με την πόλη της Λεμεσού, που είναι αδελφοποιημένη με την Πάτρα και έδωσε την ευκαιρία για συζήτηση νέων δράσεων από κοινού.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανωθεί η αποστολή της Πάτρας για τη συμμετοχή σε εργαστήριο για την επιχειρηματικότητα.
Επίσης, προβλέπεται να διοργανωθεί στην πόλη μας συνάντηση εργασίας με εμπειρογνώμονα του ΣτΕ, στο πλαίσιο της σύνταξης της στρατηγικής του Δήμου Πατρέων για τη διαπολιτισμικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: