ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ένα μικρό βήμα χωρίζει τον λαό από την εξουσία

Στιγμιότυπο από την επιτυχημένη συγκέντρωση χθες στην Πρέβεζα.



Πρέβεζα, Λιβαδειά, Αγρίνιο ενδεικτικές οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

«Πλησιάζει η ώρα. Ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα. Ένα μικρό βήμα χωρίζει τον λαό από την εξουσία. Όλες και όλοι μαζί θα το κάνουμε στις 17 Ιουνίου».
Με τα παραπάνω λόγια, που αποπνέουν την αισιοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ ότι στις νέες εκλογές μπορεί να "κατακτήσει" την πρώτη θέση, ξεκίνησε ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξης Τσίπρας τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στην Πρέβεζα. Μια αισιοδοξία άλλωστε που αντλεί η ηγεσία του σχήματος από την ολοένα διευρυνόμενη συμμετοχή πλήθους κόσμου στις ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Τόσο χθες, στην πλατεία Ανδρούτσου στην παραλία της Πρέβεζας, όσο και τις προηγούμενες μέρες, στις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα στη Λιβαδειά και το Αγρίνιο, βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες, ενθουσιώδη ακροατήρια, με έντονη την παρουσία νέων ανθρώπων. Εικόνες που αποτύπωσαν την δυναμική πρωτιάς που εμφάνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις.
Έτσι χθες από το βήμα ο επικεφαλής του σχήματος ζήτησε “καθαρή και ισχυρή εντολή εξουσίας” για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης. Ζήτησε όμως ισχυρή εντολή: όχι απλώς την πρώτη θέση, αλλά “να είμαστε πρώτο κόμμα με όσο πιο μεγάλη διαφορά γίνεται”, και για έναν επιπλέον λόγο: Για να επιστρέψει' την εξουσία στον ίδιο τον λαό, “για να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του”.

Το λόμπι της δραχμής
Αναφορικά δε με τον κυρίαρχο εκβιασμό των δυνάμεων που καλούν σε συνέχιση της ίδιας πολιτικής με ποινή αλλαγής της την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο Αλ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά ταύτισε τη λιτότητα με τη δραχμή. Ακόμη κατήγγειλε ευθέως τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του ελληνικού λαού. Επί λέξει, τόνισε: “Το λόμπι της δραχμής είναι το λόμπι του Μνημονίου. Ένα λόμπι ισχυρών και πλουσίων που κερδοσκοπεί με όλες τις καταστάσεις. Και η κινδυνολογία κατά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από τις πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου πλουτίζει σήμερα αυτό το λόμπι”.
Ο Αλ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, “που φεύγουν και δημαγωγούν”, στον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο που “παραληρούν στις αντιφάσεις τους”, που “δεσμεύτηκαν και υπέγραψαν το Μνημόνιο και τώρα το αμφισβητούν”. Τα βέλη του έστρεψε “προνομιακά” στον πρόεδρο της Ν.Δ. με αιχμή την προεκλογική του διακήρυξη για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, την οποία, παραφράζοντας σε “επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει”, χαρακτήρισε ως νέο “λεφτά υπάρχουν”.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση καθώς “το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις”, ενώ προς επίρρωση της κριτικής του έθεσε το ερώτημα: “Όσο διαρκεί η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά με την τρόικα, ποιο ακριβώς οικονομικό πρόγραμμα θα εφάρμοζε η κυβέρνησή του;”. Για να συμπληρώσει την “αυτονόητη” απάντηση: “Το μόνο πρόγραμμα που έχει - το Μνημόνιο”.

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωσητης Λιβαδειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: