ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας

Πριν από πενήντα χρόνια πλησίασε τόσο κοντά στην διακυβέρνηση η Αριστερά.


Παπαρήγα και Κουβέλης το αντιμετώπισαν εχθρικά

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του και η αντικατάστασή του με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση».
Τα παραπάνω είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την έναρξη παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι και η διαπίστωση ότι η χώρας μας μπορεί να περπατήσει στο δρόμο της ανόρθωσης μέσα από ένα πρόγραμμα της Αριστεράς έγινε συνείδηση για ένα εκατομμύριο πολίτες και άλλους τόσους, που στις 6 Μάη άνοιξαν το δρόμο με την ψήφο τους, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του δικομματισμού!
Τα σπουδαιότερα όμως είναι τούτα, που προσδιορίζουν και τον φιλολαϊκό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος ή του τζίρου που έχουν υποστεί από τη σύναψη του δανείου μέχρι σήμερα. Επίσης: «Θα καταργηθεί άμεσα η Πράξη 6-28/2/2012, με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός κατά 22% (32% για τους νέους μέχρι 25 ετών), καθώς και τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας και μητρότητας και καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Και θα ισχύσει επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας στα 461,5 ευρώ. Το δε επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για δύο χρόνια. Θα γίνει άρση της κατάργησης της μετενέργειας και θα επιβληθεί επαναφορά της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων. Θα καταργηθούν όλα τα χαράτσια για τα μικρομεσαία εισοδήματα τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους ζουν στα όρια της φτώχειας» είπε, καθώς και πολλά άλλα.
Κι αυτές τις επιβαρύνσεις δεν μας τις επέβαλε κανένα Μνημόνιο. Ήταν επιθυμία του ΣΕΒ, που αποδέχθηκε η ΝΔ, μιας και αυτά εκφράζουν την οικονομική της προσέγγιση και έσπευσε να ικανοποιήσει, μέσω Βρυξελλών ο Ευ. Βενιζέλος! Γι αυτό και μπορούν να καταργηθούν μονομερώς!
Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση. Κι αυτό γεμίζει εθνική υπερηφάνεια τον πολίτη, αλλά και απορία τους υποτακτικούς της ΝΔ, με την δουλική στάση του προέδρου της έναντι της Μέρκελ, όπως και του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ.
Και προς τούτο προκαλεί απορίες η πολεμική της Αλ. Παπαρήγας και η στενόκαρδη κριτική του Φ. Κουβέλη, που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι στην Αριστερά η ευκαιρία να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, τελευταία φορά που εδόθη, ήταν πριν μισό αιώνα! Τώρα γιατί την κλωτσούν;
Στο όνομα ποιας σκοπιμότητας εξομοιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ, η οποία μάλιστα σήμερα φιλοξενεί στις τάξεις της όλη την ακροδεξιά, γυρίζει τον πολιτικό άξονα στα χρόνια του αγοραίου εθνικισμού και του ταγματασφαλίτικου αντικομουνισμού, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στους νεοναζί; Γιατί δεν ανταποκρίνονται στο λαϊκό αίτημα για συμμαχική κυβέρνηση της Αριστεράς, ενάντια στην Δεξιά που απειλεί να επανέρθει με συνέπεια να παγώσει το πισογύρισμα της χώρας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: