ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Έκδοση υπ. απόφασης για υποχρεωτική προμήθεια POSΕκ μέρους του Ε&ΕΣ Πατρών, σχετικά με την υποχρεωτική προμήθεια μηχανημάτων POS, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Δημοσιεύθηκε  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1445 Β΄) η Υπουργική Απόφαση  45231/20-4-2017, με την οποία καθορίζονται οι επιχειρηματίες που υποχρεούνται να αποδέχονται κάρτες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές, καθώς και οι προθεσμίες μέσα στις οποίες πρέπει να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. 
Επίσης η απόφαση προβλέπει τα σχετικά με την διενέργεια των ελέγχων και τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση παράβασης.
Στους υπόχρεους υπάγεται το σύνολο σχεδόν του λιανικού εμπορίου και όλοι οι συνάδελφοι, οι δραστηριότητες των οποίων αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 3 μηνών από τη δημοσίευσή της, ήτοι μέχρι 27 Ιουλίου 2017.
Στις αναφερόμενες  ως άνω δραστηριότητες περιλαμβάνονται τα καταστήματα: ποτών, καπνού, καυσίμων κίνησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εξοπλισμού ήχου και εικόνας, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, βιβλίων ,αθλητικού εξοπλισμού, παιχνιδιών κάθε είδους, ενδυμάτων , υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, φαρμακευτικών ειδών (φαρμακεία),ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού , ρολογιών και κοσμημάτων κ.α.
Στους παραβάτες, που δεν θα συμμορφωθούν με την υποχρέωση και την έγκαιρη προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, το οποίο εισπράττεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. 

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει να επιδείξετε την δέουσα προσοχή, γιατί δεν επιτρέπονται λάθη και επιβαρύνσεις. Αρμόδιες αρχές για την διενέργεια των ελέγχων, την επιβολή των προστίμων και την βεβαίωση παραβάσεων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.  Εμμέσως, στους ελέγχους εμπλέκονται επίσης το ΣΔΟΕ και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Κατά της επιβολής του προστίμου, ο επιχειρηματίας μπορεί να ασκήσει  προσφυγή ενώπιων του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου ή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης , ανάλογα με τον τόπο και τα ελεγκτικά όργανα που πραγματοποίησαν τον σχετικό έλεγχο.  Σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του διοικητικού προστίμου μειώνεται στο μισό εάν:
1.   Πραγματοποιηθεί η καταβολή του προστίμου εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης.
2.   Ο επιχειρηματίας, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της καταγγελίας ή του ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία τιμολόγιο που αποδεικνύει την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών (POS).
Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι, οι συνάδελφοι  που θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ήμερων προ της παρέλευσης της γενικής προθεσμίας των 3 μηνών, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή έχουν ένα μήνα παράταση.  Ακόμη οι  υπόχρεοι που θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της προθεσμίας των τριών μηνών,  οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή.

Υπενθυμίζουμε  ότι Η ATTIKA BANK προσφέρει αποκλειστικά για τα Μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών μηχάνημα POS δωρεάν για ένα χρόνο με 0,80% προμήθεια. Αν οι συναλλαγές υπολείπονται των 10.000 ευρώ το έτος, το δεύτερο έτος θα καταβάλλεται το ποσό των πέντε (5) ευρώ το μήνα πλέον Φ.Π.Α. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Συλλόγου (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ. 2610273257) για να προμηθεύονται τα σχετικά έγγραφα ώστε να κάνουν χρήση της ανωτέρω υπηρεσίας».
Δημοσίευση σχολίου