ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«Άδειασε» τους καρναβαλιστές με τις αποθήκες του ΑΣΟ




Για δύο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της αχαϊκής πρωτεύουσας μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο δημοτικό σύμβουλος της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Ηλίας Γρηγόρης. 
 
Ο λόγος για την απόφαση να μπουν συνεργία του Δήμου στον χώρο του παλιού σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο προκειμένου να διαμορφώσουν το χώρο, αλλά και ο τρόπος που προωθεί η δημοτική Αρχή την μετατροπή των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ σε εκθεσιακό χώρο. Αναφορικά με τον Ριγανόκαμπο ο κ. Γρηγόρης εξήγησε ότι από τον Ιούνιο του 2016 η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου με έγγραφό της που κοινοποίησε και προς το Δήμο Πατρέων τον παρακινούσε και τον προέτρεπε να καθαρίσει τον χώρο και δεσμευόταν ότι θα συμμετείχε στα έξοδα του καθαρισμού.
«Ωστόσο η δημοτική Αρχή το απέρριψε με αστεία επιχειρήματα. Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι αυτές είναι «τρίχες κατσαρές» και ότι εμείς δεν μπορούμε να είμαι οι καθαρίστριες μιας ιδιωτικής εταιρίας, το αγνόησε κι ένα χρόνο έχει η περιοχή έτσι. Εκείνο που αναδείχθηκε είναι ότι είναι καιρός οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν την υπόθεση του Ριγανόκαμπου στα χέρια τους. Μπορεί να υπάρξει ένα μέτωπο και βήμα-βήμα να πάμε στην ανάπλαση του χώρου. Θα χρειαστεί χρόνος και θα χρειαστεί να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Αποφασίστηκε στις 29 Μαΐου να αρχίσει ο Δήμος να καθαρίζει την έκταση. Χρειάζεται, σε πρώτη φάση, συνεννόηση με την πολιτεία και την ΕΤΑΔ και σε δεύτερη φάση πίεση έτσι ώστε σε μια προοπτική χρόνου ο χώρος να αναπλαστεί και να αποδοθεί στους πολίτες της περιοχής», σχολίασε ο κ. Γρηγόρης, ο οποίος χαρακτήρισε το θέμα αρκετά σύνθετο καθώς εκτός από την διεκδίκησης του χώρου από την ΕΤΑΔ μένει να λυθεί και το ζήτημα με τους σκηνίτες Ρομά που διαμένουν εκεί.

«Είναι περίπου 15 οικογένειες που πρέπει να φύγουν εκεί. Είναι ένα ζήτημα που όλοι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε συγκεκριμένα βήματα και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του χώρου. Πιστεύω ότι άνοιξε ο δρόμος να γίνει πράξη, μετά από πολλά χρόνια, το όραμα κάποιων κατοίκων της περιοχής, θέλει όμως χρόνο, αγώνα και συνέχεια. Θα υπάρξει ένα ποσό για τις άμεσες παρεμβάσεις που θα το βάλει ο δήμος και παράλληλα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες ώστε να γίνει η παραχώρηση. Ένας πρώην σκουπιδότοπος είναι και πιστεύω ότι μπορεί να τον παραχωρήσει η ΕΤΑΔ», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ ο κ. Γρηγόρη εξαπέλυσε επίθεση κατά της δημοτικής Αρχής και του Κώστα Πελετίδη προσωπικά για τον τρόπο που ήρθε προς ψήφιση το θέμα καθώς και για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ενημέρωση των καρναβαλικών πληρωμάτων που χρησιμοποιούν τον χώρο για τη δημιουργία των αρμάτων τους: 
 
 «Υπάρχει μια φοβερή αντίφαση και ο κ. Πελετίδης και η δημοτική Αρχή οφείλουν να τοποθετηθούν σοβαρά, να μην λαϊκίζουν και να μην αναδιπλώνονται με τέτοιο τρόπο που τους καθιστά αφερέγγυους στην τοπική κοινωνία. Μας έφεραν μια σελίδα ότι ο χώρος του ΑΣΟ, παρουσιάζοντας υποτίθεται μια μελέτη, την οποία δεν είδαμε, να γίνει πολυχώρος, εκθεσιακός κ.α. Ζητήσαμε την μελέτη και μας παρέπεμψαν ότι είναι της Πολιτιστικής, επικαιροποιημένη, αλλά δεν την είδαμε ποτέ. Το περίεργο είναι ότι την συγκεκριμένη μελέτη τότε η Λαϊκή Συσπείρωση την είχε καταψηφίσει.

Μας την έφερε τελευταία στιγμή χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι για να την ψηφίσουμε «ραντεβού στα τυφλά» ή «γουρούνι στο σακί» όπως είπα. Αρνηθήκαμε να την ψηφίσουμε γιατί παράλληλα καθίσταται αφερέγγυος προς τα πληρώματα του καρναβαλιού που πριν από 17 χρόνια πήραν έναν χώρο σκουπιδότοπο, τον συντήρησαν και τον έκαναν έναν χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους ενημερώσει νωρίτερα, τους αγνόησαν όμως γιατί ήξεραν ότι πρέπει να τους αιφνιδιάσουν. Επί της ουσίας τους άδειασε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: