ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δυναμικά στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student



Μετά το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας απέκτησε την δική του ομάδα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Formula Student και μάλιστα είναι το πρώτο σε όλη την χώρα που λαμβάνει μέρος σε αυτό τον διεθνή διαγωνισμό.
 
Η ομάδα FRONE TEAM έχει επικεφαλής τον καθηγητή Σπύρο Συρμακέση, πρόεδρο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Ερευνας (ΕΛΚΕ) ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τον Καθηγητή του Εργαστηρίου Μηχανικής, Υλικών και Μηχανών Σωτήρη Τσίρκα, ενώ μέλη της είναι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, οι οποίοι διέπονται από ενθουσιασμό για την Μηχανολογία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Σκοπός της ομάδας είναι να συμμετάσχει κάθε χρόνο στις διοργανώσεις του θεσμού Formula Student SAE με μεγαλύτερες αξιώσεις και με όραμα τη διεκδίκηση υψηλών θέσεων στην κατάταξη των συμμετεχόντων.

Ο θεσμός της Formula Student SAE θεμελιώθηκε το 1981 από τη Society of Automotive Engineers στις ΗΠΑ. Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό γεγονός όπου πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο συναγωνίζονται σε διεθνείς διαγωνισμούς. Σκοπός των συμμετεχόντων είναι να εξελίξουν ένα πρότυπο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Κάθε ομάδα δοκιμάζεται σε τομείς που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την κατασκευή, ο συνδυασμός των οποίων θα κρίνει τη νικητήρια ομάδα. Σήμερα ο διαγωνισμός γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, καθώς διοργανώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου και προσελκύει υψηλά καταρτισμένους κριτές με παγκόσμιο κύρος.

Η Formula SAE είναι μία ολοκληρωμένη μηχανολογική εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών ερευνητικού χαρακτήρα. Θεωρείται η γνώση που πρέπει να αποκτήσουν οι απόφοιτοι μηχανικοί, προκειμένου να μεταβούν από το πανεπιστήμιο στο χώρο εργασίας.

Η ομάδα FRONE TEAM του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών που σχετίζονται με το αντικείμενο του μηχανολόγου μηχανικού και στη συνεργασία με άλλους επιστημονικούς κλάδους, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.


Πηγή: http://salos.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: