ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ξαφνικά, πρασίνισε η πλατεία Γεωργίου, εν μέσω Μαΐου



Το κάτω συντριβάνι της πλ. Γεωργίου εν μέσω πρασίνου...



Καλύφθηκε εν μέρει το μαρμάρινο... έκτρωμα και επόμενος  σταθμός είναι οι πλατείες ΙΙΙ Συμμάχων, Εθν. Αντίστασης και τα παρτέρια της οδού Αγ. Νικολάου!



Με την μέθοδο της δημιουργίας κήπων πάνω σε ταράτσες και μέσα σε μπαλκόνια, η πλατεία Γεωργίου πρασίνισε ξαφνικά, εν μέσω Μαΐου, παραμονές εισόδου του καλοκαιριού.



Και κάτω από  αυτό το συγκρότημα κήπων, παρτεριών και χλοοτάπητα, μάρμαρα Φλωράτου. Τα τόσο πολυδιαδημισμένα, που τοποθετήθηκαν, αφού ξηλώθηκαν τα δένδρα περιμετρικά της πλατείας, τοποθετήθηκαν συντριβάνια καλοπληρωμένα και γι αυτό ουδέποτε ενεργοποιημένα και ενοποιήθηκε ο χώρος καταργουμένων των πλευρικών δρόμων ανάντι και κατάντι του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» . Κι αφού ούτε μία μαργαρίτα δεν άφησαν γύρω από τα συντριβάνια, μας βρήκαν κια τη δικαιολογία της δημιουργίας κρανίου τόπου:



Η πλατεία Γεωργίου πάντοτε προεκλογικά ήταν ο τόπος των μεγάλων συναθροίσεων, άρα χρειάζεται ελεύθερος για να μην εμποδίζονται τα πλήθη των... αερομεταφερόμενων πράσινων ή μπλε ταξιαρχιών για να επευφημούν, ΑΒΕ ΚΑΙΣΑΡ!    


Από σήμερα, άλλαξε όψη η πλατεία Γεωργίου. Έγινε πιο φιλική και πιο… πράσινη, με γρασίδι και λουλούδια για να την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.



Πόσο θα κρατήσει αυτή αφύσικη κατασκευή; Όσο και μία μη νοικοκυρεμένη φυσική κατασκευή κήπου στην αυλή μας!



Άλλωστε, μη βιαζόμαστε. Ο καιρός θα δείξει, το τι μπορεί να κατασκευάσει  η Υπηρεσία Πρασίνου.



Οι εργαζόμενοι στα Συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση χλοοτάπητα, αλλά και παρτεριών γεμάτων με λουλούδια από τα φυτώρια του Δήμου.



Στόχος του Δήμου Πατρέων, είναι να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερο πράσινο το κέντρο της πόλης, στο οποίο κυριαρχεί το τσιμέντο και η άσφαλτος.



Βεβαίως η βέλτιστη λύση θα ήταν να ξηλωθεί το μαρμάρινο... έκτρωμα που στρώθηκε στην πλατεία, αλλά...  



Πάντως επόμενος… σταθμός των εργαζομένων του Πρασίνου, είναι η πλατεία Τριών Συμμάχων, τα παρτέρια στην Αγίου Νικολάου, καθώς και οι πλατείες Ψηλών Αλωνίων και Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας).



Και φυσικά ούτε σκέψη για αλλαγή μεθόδου φύτευσης...



Οι καιροί ου μενετοί...





Δεν υπάρχουν σχόλια: