ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αντιδράσεις κατά Σόιμπλε για την κωλυσιεργία του!



«Πρόβλημα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τον Β. Σόιμπλε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα.


Ο Τζιάνι Πιτέλα τον χαρακτήρισε «πρόβλημα για την Ευρώπη» - Η επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους παραπέμπεται στο Γιουρογκρούπ της 15ης Ιουνίου


Οι αντιθέσεις μεταξύ Β. Σόιμπλε, που πολιτεύεται με τα μάτια στο πολιτικό του μέλλον, που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών του Φθινοπώρου και η απαίτηση του ΔΝΤ να κουρευτεί το ελληνικό χρέος, που απ' όλες τις πλευρές αναγνωρίζεται ως μη βιώσιμο, δεν άφησαν την νύχτα που πέρασε να ολοκληρωθεί η συζήτηση στο Γιουρογκρούπ για το ελληνικό ζήτημα. Γερμανία και ΔΝΤ δεν τα βρίσκουν για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Υπήρξε πρόοδος όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα, πλην όμως παρατηρήθηκε στασιμότητα με ευθύνη της Γερμανίας κια με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί για οριστική λύση το ζήτημα στο Γιουρογκρούπ της 15ης Ιουνίου. Εάν και εκεί δεν λυθεί, επόμενη προσπάθεια είναι μετά τις γερμανικές εκλογές, με την Γερμανία και την Καγκελάριο Μέρκελ να πολιτεύεται με κεντρικό ζήτημα το Ελληνικό. Αυτό δεν το επιθυμεί η κα Μέρκελ και εκεί ελπίζεται πως θα αποτελέσει ανάχωμα για επίλυση στις 15 Ιουνίου.

Πολύ περισσότερο που και μέσα στη χώρα  προκαλούνται αντιδράσεις κατά της πολιτικής Σόιμπλε, το οποίο θεωρούν αγκάθι, ενώ προσπάθειες από την πλευρά Ντάισελμπλούμ έγιναν χθες βράδυ για εξομάλυνση της κατάστασης, καθώς μη συμμετοχή του ΔΝΤ συνεπάγεται μη αποδοχή των μέτρων από την ελληνική πλευρά και ανάληψη του οικονομικού κόστους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, που θα κάνει χρήσει των 19,5 δισ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα από τα 86 δισ. που ανέλαβε η χώρα και την μη χρησιμοποίησή τους κατά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Ο Β. Σόιμπλε αρνήθηκε εντέχνως να προσδιορίσει επαρκώς τα μέτρα που θα καθιστούσαν βιώσιμο το χρέος, οδηγώντας στην αναβολή. Αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών που θεωρεί διαλυτική τη στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας όπως εκφράστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις Βρυξέλλες.

«Πρόβλημα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τον Β. Σόιμπλε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα. Με ανάρτησή του στο τουίτερ, και με αφορμή τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ο κ. Πιτέλα τονίζει ότι: «Με την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε πρόοδο για την Ελλάδα, ο Σόιμπλε συνεχίζει να είναι πρόβλημα για την Ευρώπη».
«Οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Σόιμπλε, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν: «Δικαιολογίες, καθυστερήσεις, η συμπεριφορά του Σόιμπλε σε σχέση με την Ελλάδα είναι οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» ανέφερε σε δική του ανάρτηση στο τουίτερ.

Την απορία της για το πώς μπορεί κάποιος να αρνηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, εξέφρασε η ευρωβουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Περβάνς Μπερές. Στην ανάρτησή της στο τουίτερ, η κα Μπερές ανέφερε: «Μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την Ελλάδα, πως μπορεί να υπάρχει ακόμα άρνηση σε ελάφρυνση του χρέους; Το ευρωπαϊκό συμφέρον πρέπει να επικρατήσει στην Ευρωομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: