ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μονιμοποίηση συμβασιούχων παρά το Σύνταγμα!



Από την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ της χώρας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, με συμμετοχή αυτού της Πάτρας.


Αίτημα και διαμαρτυρία του Δημάρχου Πατρέων. - Ούτε μία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη τονίζει το Υπ. Εσωτ.

Στην σημερινή, πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ της χώρας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, συμμετείχε ο Δήμος Πατρέων, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι συμβασιούχοι του Δήμου, καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι, με επικεφαλής τα Δ.Σ. του Κλαδικού Σωματείου, του Σωματείου Καθαριότητας και του Σωματείου Οδηγών του Δήμου.
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και διαμαρτύρονται για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων τους, όπως έκρινε παράνομη και την πληρωμή τους, για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων και τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει.
Αντισυνταγματική η μονιμοποίηση συμβασιούχων
Στο μεταξύ από τις 11 Μαΐου το Υπ. Εσωτερικών αναφέρει:
«Η κυβέρνηση, όπως έχει ανακοινώσει κατ’ επανάληψη, επεξεργάζεται ήδη σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου στο δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα (το οποίο δεν επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία (που απαγορεύει την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε περιπτώσεις όπου στην πραγματικότητα εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες)».

Ο Κ. Πελετίδη στην ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας ζήτησε μονιμοποίηση!

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους, που καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αφού απαγορεύεται από το Σύνταγμα και από την ΕΕ η μονιμοποίηση συμβασιούχων και στο οποίο τονίζονταν τα εξής μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική τους.
Απαιτούσαμε από τότε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους Δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων, απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι, οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων, να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.
Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Να μην διανοηθεί να αφήσει τους Δήμους και τις υπηρεσίες Καθαριότητας κατατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.
Καλούμε επίσης την κυβέρνηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, να μην διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν».
Ούτε μία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη

Από το Υπ. Εσωτερικών έχει ανακοινωθεί από τις 11 Μαΐου σχετικά ότι:

«Το ζήτημα των παρατάσεων των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα συνδέεται με την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης μίας έκτακτης κατάστασης, σε ένα πεδίο δημόσιων λειτουργιών, όπου η αναμονή οριστικών και μόνιμων λύσεων, σε συνθήκες αναστολής προσλήψεων, δύσκολα θα μπορούσε να είναι συμβατή με την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι και το ζήτημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο μιας συνολικής, νομικά άρτιας και κοινωνικά δίκαιης επίλυσης του ζητήματος των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα.

Για την ώρα, οι εργαζόμενοι που έχουν ήδη παράσχει την εργασία τους και που, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, αγωνιούν μπροστά στο επικοινωνιακό «πάρε – δώσε» που εκτυλίσσεται από το πρωί, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τόσο το νομικό σύστημα της χώρας όσο και η κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης, παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις ότι ούτε μία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη.

Η κυβέρνηση, όπως έχει ανακοινώσει κατ’ επανάληψη, επεξεργάζεται ήδη σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου στο δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα (το οποίο δεν επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία (που απαγορεύει την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε περιπτώσεις όπου στην πραγματικότητα εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες).

Η ομηρεία χιλιάδων εργαζομένων, η διαιώνιση φαινομένων πολιτικής και κοινωνικής παθογένειας και τα παιχνίδια πελατειακών σκοπιμοτήτων στην πλάτη της κοινωνίας δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Όσοι τα εξέθρεψαν διαχρονικά και όσοι επένδυσαν πολιτικά σε αυτά, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να κάνουν σήμερα ανέξοδη κριτική με ύφος κήνσορα. Τόσο αυτοί όσο και οι κάθε λογής αυτόκλητοι φρουροί της συνταγματικής νομιμότητας θα κληθούν πολύ σύντομα να αναλάβουν την ευθύνη διατύπωσης θέσης».



Δεν υπάρχουν σχόλια: