ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

«Αυτό το Φεστιβάλ μόνο Διεθνές δεν είναι»

Του ΑΝΔΡΕΑ ΦΙΛΙΑ 

Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πατρέων, 
επικεφαλής της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα»


Κύριε Δήμαρχε,


Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας ξεκινά για το 2017 από την ερχόμενη Δευτέρα. Το δυστύχημα όμως για την πόλη και τον πολιτισμό είναι, πως αυτό το Φεστιβάλ μόνο Διεθνές δεν είναι και μόνο με Φεστιβάλ δεν μοιάζει.

Με ευθύνη της δημοτικής Αρχής και με υπαιτιότητα όσων έχουν την ευθύνη του Πολιτιστικού Οργανισμού στο Δήμο της Πάτρας  ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας  κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερος. Για την ακρίβεια στη περίπτωση του «Διεθνούς» Φεστιβάλ της Πάτρας ισχύει το κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Όσοι διαχειρίζονται τις τύχες του θεσμού προχώρησαν στη διαμόρφωση ενός προγράμματος από το οποίο  απουσιάζει ο χαρακτήρας του Διεθνούς. Χειρότερα θα πίστευε κάποιος πως  δεν θα μπορούσε να γίνει. Επί των ημερών Πελετίδη στο Δήμο της Πάτρας γίνεται.

Η προσεκτική ανάγνωση του προγράμματος φέρνει στο φως την ανικανότητα  όσων το έφτιαξαν και την συνειδητή επιλογή τους να μην συμπεριλάβουν και να μην ετοιμάσουν μία έστω παραγωγή  για λογαριασμό του Φεστιβάλ, ενώ συγχρόνως φροντίζουν να πάρουν διαζύγιο με οτιδήποτε θα παρέπεμπε στο Διεθνή χαρακτήρα του.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις τα ερωτήματα που προκύπτουν από την «τύχη» που επιφύλαξε η Δημοτική Αρχή στο  θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις, προκειμένου να μάθουν οι  δημότες τι ακριβώς συμβαίνει με το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.
Με βάση τα παραπάνω  παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε τα εξής:
  1. Ποιος ή ποια επιτροπή έφτιαξε το πρόγραμμα και με τι γνώσεις. Περιμένουμε την δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών που έχουν εμπλακεί και το γνωστικό τους αντικείμενο;
  2. Το σκεπτικό με το οποίο δεν υπάρχει καμία παραγωγή για λογαριασμό του Φεστιβάλ για το 2017;
  3. Πόσα χρήματα από τα 140.000 € που θα δαπανηθούν συνολικά για εκδηλώσεις οι περισσότερες των οποίων είναι αμφιβόλου ποιότητας, θα διατεθούν για εμφανίσεις «σχημάτων» τα οποία ανήκουν στο Δήμο ή σε συλλόγους και τι σχέση έχουν υπάλληλοι του Δήμου με τις δαπάνες αυτές;
  4. Από πότε ταιριάζει στο θεσμό του Διεθνούς φεστιβάλ η ένταξη σε αυτό εκδηλώσεων, οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις «Γιορτές κρασιού και γιορτές σαρδέλας».
  5. Ποια καλλιτεχνικά γραφεία βρίσκονται πίσω από καλλιτέχνες και σχήματα που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ του 2017και αν κατά το παρελθόν έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις κοπής τιμολογίων για την κάλυψη δαπανών άλλων πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Πατρέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: