ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Υψηλή προτεραιότητα η εγκατάσταση υγροποιημένου ΦΑ

 ΟΛΠΑ: Προτεραιότητα η μονάδα υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας   "Θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας" σύμφωνα με τον πρόεδρο Νίκο Κοντοέ
«Αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών η εγκατάσταση μονάδας υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου που, κατ' αρχήν, σχεδιάζεται για να εξυπηρετεί ανάγκες διάθεσης φυσικού αερίου ως ναυτιλιακό καύσιμο, με δυνατότητα επεκτασιμότητας της μονάδας για βιομηχανική και αστική χρήση». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Νίκος Κοντοές, κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον οργανισμό και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Poseidon Med II.

Νίκος Κοντοές στο thebest.gr: Απολύτως ακίνδυνη η μονάδα φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας – Προτεραιότητα η άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Δυτικής Ελλάδας

Όπως πρόσθεσε, σχετικά με τη μονάδα, ο Νίκος Κοντοές, «αυτή θα κατασκευαστεί με βάση τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλει η συνθήκη Seveso».

Επίσης, σημείωσε ότι «πρόκειται για μια μονάδα, η οποία αφενός θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική του Ο.Λ.ΠΑ. και αφετέρου θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης και του αποκλεισμού της Δυτικής Ελλάδας από τα ενεργειακά δίκτυα».

Ακόμη, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η μονάδα υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου θα συνεισφέρει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει, η περιφέρειά μας που είναι η τρίτη φτωχότερη περιφέρεια της χώρας».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η μονάδα θα βελτιώσει τους περιβαλλοντικούς όρους του λιμένα και της πόλης μας, καθώς το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι από τα πλέον φιλικά και ασφαλή, προς το περιβάλλον, καύσιμα».

'Αλλωστε, κύριο αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν τα οφέλη της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως ασφαλούς και φιλικού στο περιβάλλον καυσίμου για τη ναυτιλία και για την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Ο.Λ.ΠΑ., το πρόγραμμα Poseidon Med II αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ευρεία υιοθέτηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου στη ναυτιλία, ωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιείται σε Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο και συμμετέχουν έξι ευρωπαϊκά λιμάνια και συγκεκριμένα του Πειραιά, της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Ηγουμενίτσας, της Λεμεσού και της Βενετίας, καθώς και ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: