ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Η αντιπυρική προστασία στο Δημ. Συμβούλιο Πατρέων



 Το θέμα της πρόσληψης έκτακτου προσωπικού 22 ατόμων, για την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας εποχικής ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο και πυροπροστασία του Δήμου Πατρέων, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας.

Η εισήγηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:


«Όπως γνωρίζετε, στους Δήμους πλέον έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα των αγροτικών δρόμων, τον καθαρισμό χόρτων, τη συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών, την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με το Δασαρχείο, τις ομάδες εθελοντών. Η μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων στην Πολιτική Προστασία, δεν συνοδεύτηκε με τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων και προσωπικού.

Η χρηματοδότηση και φέτος ανέρχεται στις 130.000 ευρώ στα ίδια περυσινά επίπεδα ενώ οι πιστώσεις για το Π.Σ. σε όλη τη χώρα είναι μειωμένες κατά 130 εκατομμύρια ευρώ από την προ οικονομική κρίση εποχή.

Για να μπορούμε όχι μόνο σαν Δήμος Πατρέων αλλά συνολικά  οι Δήμοι να ανταποκριθούμε στο δύσκολο αυτό έργο της διασφάλισης της ζωής των συμπολιτών μας και της περιουσίας τους καθώς και της προστασίας του φυσικού μας πλούτου, πρέπει να απαιτήσουμε:
1.       Επαρκή & έγκαιρη εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ολοκληρωμένη προετοιμασία των μηχανισμών δασοπυρόσβεσης του κράτους, που έχουν μετατεθεί στους δήμους γιατί το χρηματικό ποσό που διατίθεται για την πυροπροστασία είναι πολύ μικρό.
2. Κάλυψη των οργανικών κενών των Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
3.       Άμεση επαναφορά του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διατέθηκε στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Α.Ε. προς όφελος του επιχειρηματικού ομίλου και όχι των δημοτών μας και των περιουσιών τους .
4.       Άμεση επαναφορά του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διατέθηκε στις ιδιωτικοποιημένες εθνικές οδούς, όπως στην Ολυμπία οδό, προς όφελος επίσης επιχειρηματικών ομίλων και όχι   δημοτών μας και περιουσιών τους.
5.       Την κατάργηση του Νόμου 4029/2011, μέσω του οποίου επιχειρείται η συρρίκνωση του Πυρ. Σώματος μέσα από τη μεταφορά των Πυροσβεστικών Κλιμακίων στην δικαιοδοσία των Δήμων ως εθελοντικά, αλλά και του ν. 4249/2014 για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Π.Σ.
6.         Τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων Πυροσβεστών.
7.       Να σταματήσουν οι εκποιήσεις δημόσιων εκτάσεων, ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές, και σε ορεινούς όγκους. Όσο η γη θα εξακολουθεί να είναι εμπόρευμα, τα προβλήματα της πυρασφάλειας και πυρόσβεσης θα οξύνονται.
8.       Τη συγκρότηση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για ουσιαστική βελτίωση της προστασίας των δασών, με έμφαση στην πρόληψη, την ανάπτυξη και τη διαχείριση του δασικού πλούτου, προς όφελος του λαού.
9.       Να υλοποιηθούν τα έργα χαρτογράφησης του δασικού χώρου, ώστε με βάση αυτήν την υποδομή να εκπονηθούν μελέτες διαχείρισης, προστασίας, ανόρθωσης των Δασικών Οικοσυστημάτων και αξιοποίησης του δασικού χώρου.
10.     Διάνοιξη δασικών οδών και αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση των υποδομών πυρόσβεσης, ενίσχυση των δυνάμεων υποδομής και μηχανικών μέσων πυροπροστασίας (επίγειας και εναέριας).
11.     Τακτική ενημέρωση των κατοίκων και εκπαίδευση με ενημερωτικά προγράμματα για τον προβλεπόμενο σχεδιασμό της πυροπροστασίας.
12.     Επιτήρηση οδικών αξόνων που γειτνιάζουν και οδηγούν στα δάση. Να γίνει διάθεση χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο για τον καθαρισμό και την συντήρηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: