ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κινητοποίηση για την ανεργία στις 25 Ιουνίου



Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη, ήταν αυτό της νέας αγωνιστικής πρωτοβουλίας από τη Δημοτική Αρχή, στις 25 Ιούνη, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής:


 «Η Δημοτική Αρχή σταθερά προσανατολισμένη στα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, φέρνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για μια νέα αγωνιστική πρωτοβουλία στις 25 του Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Στο επίκεντρο της νέας λαϊκής κινητοποίησης θέτουμε και πάλι το αίτημα  εργαζομένων και  ανέργων  «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Η σημερινή συνεδρίαση, πραγματοποιείται μια μέρα μετά τα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια ενάντια στη ψήφιση της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινάμε, μετά τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οργάνωση και την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής πρωτοβουλίας κατά της ανεργίας, την Κυριακή 25 Ιουνίου, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
·        Πραγματοποιούμε την Δευτέρα 22 Μαΐου, σύσκεψη Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στις 7.00 μμ.
·        Στις 27 Μαΐου, αρχίζουμε τη διαμόρφωση του «Ανατολικού Πάρκου»
·        Προγραμματίζονται λαϊκές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, τις Δημοτικές Ενότητες, τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μας.
·        Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται επίσης με τους εργαζόμενους στο Δήμο, την ΔΕΥΑΠ, τους Οργανισμούς.
·        Συναντήσεις με τους Δημάρχους των Δήμων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.
·        Οργανώνουμε την Τετάρτη 14 Ιούνη, εκδήλωση – ημερίδα με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία – διέξοδος ή νέα μορφή εκμετάλλευση και ενσωμάτωσης των  ανέργων ;».

«Με την μαζική συμμετοχή και την αγωνιστική παρουσία δεκάδων φορέων, σωματείων και συλλόγων, με την κινητοποίηση των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας μας, «πλημμυρίζουμε» τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Την μετατρέπουμε σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα, για να υπάρχει εργασία για όλους, με αμοιβές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Φιλοδοξούμε τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της νεολαίας  στην ευρύτερη περιοχή μας να γίνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας».

Διεκδικούμε:

-Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.
-Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
-Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.
-Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
-Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
-Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.
-Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ.
-Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.
-Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.
-Την απόδοση στο Δήμο το σύνολο των  στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο.
-Διαχείριση  του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: