ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ

(Ε. Α.Κ. Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ)
 
 

Συνάδελφοι/ισσες, 

Γνωρίζουμε όλοι την δύσκολη πολιτική, οικονομική και εκπαιδευτική συγκυρία, στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού εκδηλώθηκε και στην χώρα μας, με επίθεση στον κόσμο της εργασίας, ο οποίος βρέθηκε να χάνει το 50% των εισοδημάτων του και η χώρα να μετατρέπεται σε αποικία χρέους, με την διαπλοκή και την διαφθορά να διαβρώνουν τα πάντα. Η πολιτική αλλαγή που έγινε τον Γενάρη του 2015 επέφερε θετικές εξελίξεις σε μια σειρά ζητήματα, αλλά και στην εκπαίδευση:

* Το σταμάτημα της Αξιολόγησης-απόλυσης, συνοδεύτηκε από την φραγή του κλίματος φόβου και την επαναφορά της δημοκρατίας και της δημιουργίας στο σχολείο.
* Την αποσύνδεση του βαθμού με τον μισθό
* Παράλληλα έγινε η θεσμοθέτηση ενός ενιαίου Τύπου σχολείου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου για όλα τα παιδιά, με μείωση του πρωινού ωραρίου κατά 1 ώρα και καθιέρωση της σίτισης ως διδακτικής ώρας για όλους.
* Η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης.
* Η κατάργηση των αυταρχικών προβλέψεων του πειθαρχικού δικαίου.
* Η επαναπρόσληψη των καθηγητών και των σχολικών φυλάκων.
* Η ίδρυση μετά από 8 χρόνια, 538 νέων Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών Σχολείων.
* Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιλογή των διευθυντών.
Μα, (ακούμε ήδη τον αντίλογο), αυτά που κερδίσαμε είναι λίγα και μικρά βήματα. Ασφαλώς ΝΑΙ, γιατί οι ανάγκες της Εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και του οράματός μας δεν σταματούν εδώ, αλλά αρχίζουν από εδώ.

Γι αυτό Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:

* Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση
* Δεκατετράχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο και δωρεάν Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά 4-6 χρονών. Κανένα παιδί 4-6 ετών έξω από το δημόσιο σχολείο.
* Διορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τώρα! Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και δωδεκάμηνη σύμβαση για τους αναπληρωτές.
* Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Ειδική αγωγή. Στήριξη όλων των μαθητών που έχουν εκπαιδευτικές ανάγκες, με λειτουργία Τμημάτων Ένταξης σε όλα τα σχολεία.
* Μείωση του αριθμού των μαθητών από φέτος ανά τάξη με στόχο 20 μαθητές στο Δημοτικό και 15 στο Νηπιαγωγείο.
* Ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης. Σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή για όλα τα σχολεία.
* Ένταξη στα σχολεία και στις τάξεις, όλων των προσφυγόπουλων-μεταναστόπουλων, με παράλληλη λειτουργία τμημάτων υποδοχής.
* Εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας με το αντίστοιχο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας.
* Ορισμός σταθερού εκπαιδευτικού, υπεύθυνου για το Ολοήμερο.
Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης. Αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου με αποκλειστικά εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και με ευθύνη του Συλλόγου διδασκόντων.
Επιλογή στελεχών με κυρίαρχο το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων. Μέγιστο όριο δύο (2) θητειών για όλα τα στελέχη Εκπαίδευσης.
Δημοσιότητα – Διαφάνεια – Μοριοδότηση σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Καθιέρωση μέγιστου χρόνου Απόσπασης σε Γραφεία φορείς κτλ, 3 χρόνια, με ταυτόχρονη διευκόλυνση των Μετατάξεων εκπ/κών σε διοικητικές Υπηρεσίες.
* Καμία αξιολόγηση που είναι συνδεδεμένη με το μισθολόγιο και τις απολύσεις δεν θα γίνει αποδεκτή.
* Προγράμματα επιμόρφωσης με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες, επαναφορά των διδασκαλείων. Απόδοση στο πτυχίο του διδασκαλείου όλων των δικαιωμάτων (βαθμολογικών- μισθολογικών) των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.
* Μείωση στο μισό της ετήσιας συνδρομής μας, προς τη ΔΟΕ.
* Καθιέρωση δωρεάν και κατά προτεραιότητα εισαγωγή των εκπαιδευτικών στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Πανεπιστημίων και του ΕΑΠ.
* Επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και στους δανειολήπτες εκπαιδευτικούς στεγαστικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.).
* Αυξήσεις στους μισθούς, ώστε για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, συνθλίβεται σήμερα από τις συμπληγάδες της δημοσιονομικής πειθαρχίας και προσαρμογής, όμως δεν υποχωρούμε και συνεχίζουμε τη μάχη για μια ριζοσπαστική, χειραφετητική και δημοκρατική Εκπαίδευση, για το σχολείο των αναγκών, των δικαιωμάτων και των ονείρων μας. 

Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις μας, συνεχίζουμε δυναμικά για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων μας.

Συμμετέχουμε στην Απεργία 17 - 05 - 2017
Διεκδικούμε - Στηρίζουμε –ψηφίζουμε στις εκλογές της 07-06-2017 

Ε.Α.Κ. Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ
 

Δημοσίευση σχολίου