ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Οξύνουν την αντίθεσή τους οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ

 
Σε επίσχεση εργασίας, παρά την προειδοποίηση του Χρ. Σπίρτζη!


Οξύνουν την αντίθεσή τους με τον Υπ. Συγκοινωνιών οι εργαζόμενοι-μέτοχοι του ΟΑΣΘ.  Κατήλθαν σε επίσχεση εργασίας, παρά την προειδοποίηση του Χρ. Σπίρτζη!


Την Τετάρτη, 17 Μαΐου μεθαύριο, θα εξεταστεί, από τον πρόεδρο υπηρεσίας, η διαδικασία της προσωρινής διαταγής, που συνοδεύει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσε το πρωί η διοίκηση του ΟΑΣΘ, απαντώντας στην επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, παρά την επισήμανση του Υπουργού Χρ. Σπίρτζη, να μην διαταράξουν την συγκοινωία, εις βάρος του κοινού, καθότι με την κατάθεση του νέου Οργανισμού, που θα τροχιοδρομήσει την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ κατά 51%, αποκλειομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων προβλέπεται πρόσληψη των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο κεφάλαιο του ΟΑΣΘ συμμετέχουν ως μέτοχοι και πολλοί των εργαζομένων, ανώ παράλληλα απολαμβάνουν έσοδα από τα εισιτήρια κια μισθό από την επιδότηση του Υπουργείου, που συντηρείται με την ανοχή ή και συμμετοχή επί πολλά χρόνια υπουργών και άλλων αξιοματούχων του πάλαι ποτέ δικομματισμού. 

Όπως έγινε γνωστό, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων επισημαίνεται ότι η επίσχεση εργασίας δεν γίνεται με υπαιτιότητα της διοίκησης του ΟΑΣΘ, ενώ τονίζεται και η οικονομική ζημία που υφίσταται ο Οργανισμός από την κινητοποίηση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν οικονομικά αιτήματα.

Παράλληλα, κατατέθηκε αγωγή σε βάρος των εργαζομένων, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 6 Ιουνίου 2017.

Την επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα, αποφάσισαν ομόφωνα στο χθεσινό έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων Μαρτίου και Απριλίου, καθώς και του δώρου του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με ανακοίνωσή του κάλεσε διοίκηση και εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε συνάντηση-σύσκεψη την προσεχή Τρίτη, με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη να απαντά μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: