ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΕΣ


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατέθεσε στη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, χθες στην Πάτρα, ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση ψηφίσματος αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει, εκτιμά ότι:

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική τους.

Απαιτούσαμε από τότε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους Δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων, απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι, οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων, να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Να μην διανοηθεί να αφήσει τους Δήμους και τις υπηρεσίες Καθαριότητας κατατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, να μην διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!

Με βάση και τα παραπάνω γεγονότα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων, κυβέρνησης – κεφαλαίου, δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, θα βάλουν τέρμα στην πολιτική που ακυρώνει τη ζωή τους και τη λειτουργία των Δήμων».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

* Δηλώσεις-απάντηση Σκουρλέτη για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
* Μικροπολιτική τύφλωση από τους δημάρχους του ΚΚΕ!


Δημοσίευση σχολίου