ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αρνούνται κατάκλιση οι κρατούμενοι στον Άγ. Στέφανο


«Τα τρία αιτήματα που διεκδικούμε αφορούν την μονιμοποίηση των διατάξεων του νόμου 4322/2015, την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στον θεσμό των αδειών και την κατάργηση του νόμου έκτρωμα που αφορά την αθροιστική έκτιση της ποινής  στην τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων εντός της φυλακής,  κατά την διάρκεια ή μετά την παραβίαση τακτικών αδειών», αναφέρουν οι κρατούμενοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου Πάτρας.


«Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αγνοήσει τις Κασσάνδρες που με τον τρόπο τους επιβάλλουν πολιτικές» στα σωφρονιστήρια λένε οι κρατούμενοι



Η παρακάτω ανακοίνωση στάλθηκε στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, από το Συντονιστικό Αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, Πάτρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πάτρα, 20/5/2017                                 

Οι κρατούμενοι της κλειστής φυλακής Πατρών ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των συγκρατουμένων μας στον Κορυδαλλό και κινητοποιούμαστε ειρηνικά από τις 20/5/2017 ενάντια στις επικείμενες αλλαγές του νόμου 4322/2015 που αφορά εξαιρέσεις εφαρμογής του για συγκεκριμένα αδικήματα.

Θεωρούμε αναχρονιστικές  τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου καθώς επίσης ότι η μέχρι τώρα ομαλή σωφρονιστική προσέγγιση, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά το νόμο 4322/2015,  ως άλλη Ιφιγένεια θυσιάζεται στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων της συγκεκριμένης «αριστερής» κυβέρνησης.

Η προβολή μεμονωμένων περιστατικών από τα γνωστά σε όλους πια διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης ως φερέφωνα γνωστών αντιπολιτευτικών κέντρων, δεν μπορεί να αποτελεί οδηγό αρνητικής σωφρονιστικής πολιτικής, σε βάρος πάντοτε των κρατούμενων και  των ήδη πετσοκομμένων δικαιωμάτων τους. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αγνοήσει τις Κασσάνδρες που με τον τρόπο τους επιβάλλουν πολιτικές καθώς επίσης να αναγνωρίσει την ωφέλεια του συγκεκριμένου νόμου, αντλώντας πληροφορίες από τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Ζητάμε λοιπόν η διάταξη να παραμείνει ως έχει προς όφελος όλων και να αρθεί η προσωρινότητά του με την ψήφισή του ως νόμου του κράτους. Επίσης ζητάμε  την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο θεσμό των αδειών, για καθαρά δημοκρατικούς λόγους, μιας και γνωρίζουμε, νιώθοντας καθημερινά στο πετσί μας, το μέγεθος της αυθαιρεσίας των εν λόγω λειτουργών της δικαιοσύνης.

Το τρίτο κατά σειρά αίτημά μας αφορά την κατάργηση του νόμου της αθροιστικής έκτισης της ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων κράτησης, αλλά και κατά τη διάρκεια της άδειας ή την παραβίασή της.

Είναι προφανής η αντισυνταγματικότητα του εκτρωματικού αυτού νόμου, μιας και ίδια αδικήματα τετελεσμένα σε διαφορετικό καθεστώς συνθηκών εκτίονται χωρίς το δικαίωμα της συγχώνευσης, που ίσχυε μέχρι πρότινος και με την απουσία κλασματικής αναγωγής, όπως άλλα πανομοιότυπα αδικήματα. Είναι επιβεβλημένη η κατάργησή του αλλά και η αναγνώριση της αντισυνταγματικότητάς του.

Από  τις 20/5/2017 λοιπόν αρνούμαστε τη μεσημεριανή κατάκλιση και καταμέτρηση από τις 12:00 μέχρι 15:00 αρχικά, και καλούμε σε συμμετοχή όλους του συγκρατούμενούς μας από όλα τα καταστήματα κράτησης για να κερδίσουμε ειρηνικά ό,τι μας ανήκει.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΩΝ (πτέρυγες Α,Β,Γ).


Κείμενο Έναρξης Κινητοποίησης στις φυλακές

                                                                                          (αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org)                         
 18/5/2017
   
"Μέσα από τον αγώνα που ξεκινάμε επιζητάμε αρχικά την κινητοποίηση αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας που αντιλαμβάνονται τις αδικίες και τους παραλογισμούς που γίνονται σε βάρος μας. Καθώς και την μαζικοποίηση του αγώνα σε όλες τις φυλακές τις χώρας." 
                                                                   ******
Εμείς οι κρατούμενοι που βρισκόμαστε  έγκλειστοι στις φυλακές του ελληνικού κράτους αποφασίζουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξεπερνώντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς που θέλουν να μας επιβάλλουν με βάση την εθνικότητα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχουμε ή δεν έχουμε για να διεκδικήσουμε μια σειρά αιτημάτων που μας αφορούν όλους και που αποτελούν μέτωπα πάλης που έρχονται σε ρήξη με την αυστηροποίηση της σωφρονιστικής πολιτικής.

Τα τρία αιτήματα που διεκδικούμε αφορούν την μονιμοποίηση των διατάξεων του νόμου 4322/2015, την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στον θεσμό των αδειών και την κατάργηση του νόμου έκτρωμα που αφορά την αθροιστική έκτιση της ποινής  στην τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων εντός της φυλακής,  κατά την διάρκεια ή μετά την παραβίαση τακτικών αδειών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: