ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η θέση της «Ανυπότακτης Πολιτείας» για την Ανεργία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 19/5/2017, ήταν πρώτο θέμα η οργάνωση κινητοποίησης για την ανεργία και άλλες διεκδικήσεις του Δήμου, την 25η Ιουνίου 2017, με πορεία από την πλατεία Γεωργίου έως την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, καθώς και τα μέτρα προετοιμασίας της.

Ως «Ανυπότακτη Πολιτεία» ψηφίσαμε την πρόταση για την οργάνωση της κινητοποίησης αυτής.

Στην παρέμβαση του στα πλαίσια της συζήτησης, ο επικεφαλής Χρήστος Πατούχας, είπε περίπου τα εξής:


«Ζούμε επτά χρόνια μνημονίων και εννέα χρόνια διαρκούς οικονομικής κρίσης και ύφεσης. Σε αυτή την μακρά περίοδο, υπήρξε ολοσχερής απαξίωση και καταστροφή παραγωγικών μέσων, οικοδομήθηκε το καθεστώς της πλήρους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, εκτοξεύτηκε η ανεργία σε εκρηκτικά ποσοστά, έγινε ευθεία επίθεση σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κυρίως με αλλεπάλληλες επιθέσεις στον μισθό και την σύνταξη, οδήγησε στην φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων. 


Πάνω από το 60% του πληθυσμού, βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας, πληρώνοντας τον βαρύ φόρο αίματος στην Τρόικα, την εσωτερική ολιγαρχία και στο υποταγμένο και εθελόδουλο πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Δήμαρχος, στην εισήγηση του ανέφερε, ότι κάνει την πρόταση του, στον απόηχο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων! Κύριε Δήμαρχε υπερβάλλετε. Ούτε οι διαδηλώσεις ήταν μεγάλες, ούτε η απεργία είχε επιτυχία. Βρισκόμαστε στην περίοδο της πλήρους απογοήτευσης των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, οι κινητοποιήσεις δεν έχουν μαζικότητα, ούτε διάρκεια, ούτε ανατρεπτικούς πολιτικούς στόχους.


Δεν με ενδιαφέρει να κρίνω την «κυβερνώσα Αριστερά», ούτε τα άλλοθι της. Ούτε τα άλλοθι των εκπροσώπων της εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.


 Με ενδιαφέρει να διαπιστώσω την απουσία πολιτικής που θα εμπνεύσει, θα οργανώσει, θα καθοδηγήσει, θα ξεσηκώσει το λαό. Που θα καταβάλλει την επίπονη, βασανιστική προσπάθεια, να ξαναοπλίσει το λαϊκό κίνημα. Μια αριστερά που χωρίς αυταρέσκειες και κομπασμούς, θα δει την πραγματικότητα, θα την ερμηνεύσει και θα σχεδιάσει την ανατροπή της. Αυτή η πολιτική ηγεσία, σήμερα δεν υπάρχει. Και εισπράττουμε όλοι, την αναποτελεσματικότητα, την αποδιάρθρωση των συνδικάτων, την γιγάντωση των νεοφασιστικών κινημάτων και την απόλυτη κυριαρχία της πολιτικής των μνημονίων, της εξάρτησης, του μονόδρομου της Ευρωζώνης, των συμβιβασμών, των προδοσιών και της «υπερήφανης» στήριξης κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, στην μετάλλαξη όλων των σχεδίων και των στόχων τους. Ακόμα και των απλά διαχειριστικών.


Κύριε Δήμαρχε, αφού στην εισήγηση σας καταγράψατε για την κινητοποίηση, πληθώρα αιτημάτων του Δήμου, (εγώ θα προτιμούσα πιο εξειδικευμένα αιτήματα, που θα διευκόλυναν την συμμαχία και με τους γειτονικούς Δήμους Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας), τότε να προσθέσετε και αιτήματα, όπως ο τρόπος διέλευσης της Σιδηροδρομικής Γραμμής, η διάβρωση των ακτών Νότιας και Βόρειας πλευράς, η Νότια χάραξη της Πατρών Πύργου και άλλα.


Αλλά να βάλλετε, αφού πάμε στην Γέφυρα, και αιτήματα για την ίδια την Γέφυρα. Σας θυμίζω παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ληφθεί με πρόταση και εισήγηση μου, για την ανάγκη, που είναι και από κάθε πλευρά αναπτυξιακή, της ριζικής μείωσης του κόστους διέλευσης, έτσι ώστε η Γέφυρα να ενώσει αντί να χωρίζει τις παράκτιες περιοχές του Πατραϊκού και του Κορινθιακού κόλπου.


Με αυτές τις παρατηρήσεις, ψηφίζουμε την κινητοποίηση, θα στηρίξουμε την προετοιμασία της και θα συμμετέχουμε σε αυτήν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: