ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 9/5/5017



Για την τεχνική συμφωνία με τους πιστωτές (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

- Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι έχουμε καταλήξει σε μία τεχνική συμφωνία, η οποία παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει ένα δημοσιονομικό μείγμα, που δεν θα επιλέγαμε ποτέ εάν δεν βρισκόμασταν σε συνθήκες επιτροπείας, είναι, ωστόσο, μια ισορροπημένη συμφωνία. Δηλαδή, ύστερα από επτά χρόνια αξιολογήσεων και τριών προγραμμάτων, είναι η πρώτη φορά που μία αξιολόγηση κλείνει με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δηλαδή, χωρίς να υπάρχει δημοσιονομικό κενό το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με επιπλέον λιτότητα.


Για τα αντίμετρα

Από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου

- Θα τα ψηφίσουμε τώρα και θα εφαρμοστούν ταυτοχρόνως, δηλαδή με τα αρνητικά μέτρα.

- Από 1.1.2019 θα ξεκινήσουν και για κάθε κύκλο αρνητικών μέτρων θα υπάρχει και ένας κύκλος αντιμέτρων, ο οποίος θα εξισορροπεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Από τη συνέντευξη τύπου του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργείο Παιδείας
Η μη εφαρμογή των αντιμέτρων  ανήκει πλέον στη σφαίρα της φαντασίας καθ’ ότι η οικονομία μας  με ρυθμούς σχεδόν στασιμότητας το 2016 είχε πλεόνασμα 4,2%, όλες οι προβλέψεις λένε ότι θα έχουμε 2% και πάνω από 2% το 2017 και το 2018, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην  ξαναπιάσουμε το στόχο και να έχουμε υπόλοιπο δηλαδή από το 3,5%. Είναι βέβαιο ότι θα πιάσουμε το στόχο και άρα θα εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων και το 2019 και το 2020. Είναι απολύτως βέβαιο.

Για το χρέος

Από τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργείο Παιδείας

Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε  σε μια ουσιαστική διευθέτηση.  Και η διευθέτηση πλέον αφορά τη ρητή υποχρέωση των εταίρων μας,  διότι εμείς έχουμε βγει από το κάδρο, η μπάλα τώρα δεν είναι στο δικό μας γήπεδο. Θα μου επιτρέψετε να μη δώσω πολλές λεπτομέρειες σε σχέση με τις συζητήσεις που διεξάγονται, αλλά διεξάγονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Και θα διεξάγονται μέχρι τις 22 Μαΐου, μέχρι το κρίσιμο Eurogroup.
Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της μνημονιακής περιπέτειας, όπου κλείνουμε μια αξιολόγηση  και δεν εφαρμόζουμε μέτρα για να πάρουμε χρήματα, αλλά παίρνουμε χρήματα, δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των μέτρων στην επόμενη περίοδο υπό τον όρο βέβαια ότι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.
Τα μέτρα επιπλέον 1% συν 1% τα περιοριστικά, τα απαίτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην αρχή τ’ απαιτούσε με το επιχείρημα ότι είναι μέτρα αναγκαία για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς  στόχους, όταν όμως απεδείχθη ότι τους δημοσιονομικούς στόχους τους πιάνουμε χωρίς να έχουμε ανάγκη αυτά τα μέτρα, το επιχείρημα άλλαξε και έγινε ότι τα θεωρούν ποιοτικής σημασίας μέτρα για ν’ αλλάξει το μήνυμα πολιτικής.  Γι’ αυτό  και έρχονται ταυτόχρονα με ισόποσα αντίμετρα, ακριβώς διότι το επιχείρημά τους δεν είναι ότι απαιτούνται για να πιάσουμε τους στόχους, είναι βέβαιο ότι θα πιάσουμε τους στόχους γι’ αυτό παίρνουμε 1 συν 1 κάθε χρονιά. Άρα λοιπόν, εάν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος,  σημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε συμμετέχει στο πρόγραμμα και άρα σημαίνει ότι δεν υπάρχει απαίτηση αυτών των μέτρων.

Για τη στάση της ΝΔ (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

Η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή έχει υποστεί μια βαρύτατη πολιτική ήττα, διότι επί επτά-οκτώ μήνες διαρκώς καταστροφολογούσε, κινδυνολογούσε, θεωρούσε ότι η ελληνική οικονομία καταρρέει, ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι η ελληνική κοινωνία καταρρέει και τελικά βρέθηκε σε ένα απόλυτο αδιέξοδο από την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας. Και αυτή τη στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει να πολιτεύεται, να αντιπολιτεύεται είτε με διαστρεβλώσεις, είτε με μια παροχολογία, η οποία ξέρει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να υλοποιηθεί. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης ευαγγελίζεται το εξής: μια απότομη μείωση των φορολογικών συντελεστών, η οποία θα μπορεί να ελαφρύνει κάποιες επιχειρήσεις, κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση, για παράδειγμα, των φορολογικών συντελεστών στα μερίσματα, που θα πρέπει να εξισορροπηθεί από μια τεράστια μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου, πράγμα το οποίο σημαίνει κλείσιμο νοσοκομείων, κλείσιμο σχολείων, κατάργηση κάθε κοινωνικής προστασίας. Εδώ, πια, ακόμη κι αν θα μπορούσε κανείς, καλή τη πίστη, να θεωρήσει ότι ο κ. Μητσοτάκης εννοεί αυτά που λέει -που δυσκολεύομαι να το πιστέψω- μιλάμε για μια πολιτική, η οποία είναι πολιτική σοκ και δέους. Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ (σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)

Τα είχε όλα εκτός από ουσία η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: Αντιπολίτευση μέσω Λατινικής Αμερικής, κορώνες περί διαπλοκής και πάνω απ’ όλα “μεταρρυθμιστικό” οίστρο, πάντα ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την πρόοδο του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά κατόρθωσε να μην επαναλάβει το σφάλμα να αιτηθεί την άμεση διανομή του πλεονάσματος του 2016. Είναι κι αυτό μια κάποια πρόοδος...
Σε ότι αφορά όμως τους ισχυρισμούς του σχετικά με τα αντίμετρα, ότι δήθεν είναι αναγκαία η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 5,5% για την ενεργοποίησή τους, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι απλώς αδιάβαστος: παραμένει ψεύτης και κουτοπόνηρος.

Για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα

Στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” του Υπουργείου Εργασίας

Την υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε τον Απρίλιο του 2017 το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 92.132 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.   Παράλληλα, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψε τον Απρίλιο του 2017 αύξηση και επικράτηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 54,91% του συνόλου, και μείωση του ποσοστού των προσλήψεων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, που αποτέλεσαν το 45,09% των προσλήψεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 224.181, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.049. Από τις 132.049 συνολικά αποχωρήσεις, οι 68.670 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 63.379 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Επίδοση- ρεκόρ αποτελεί και το θετικό ισοζύγιο κατά 125.770 θέσεις εργασίας για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2017, καθώς συνιστά την υψηλότερη καταγραφή πρώτου τετραμήνου από το 2001 έως σήμερα.  Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 99.700 θέσεις εργασίας για το έτος 2015 και στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 136.260 το 2016 (ρεκόρ έτους από το 2001 έως σήμερα).

Δήλωση Έφης Αχτσιόγλου 

Τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" επιβεβαιώνουν τη θετική δυναμική που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς αλλά και η ποιοτική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, αποτελούν προτεραιότητες αιχμής για την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.

Αναρτήσεις Δ. Τζανακόπουλου 

Η μάχη ενάντια στην ανεργία και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας αρχίζει να αποδίδει καρπούς: 
Η υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2017 με +92.132 θέσεις εργασίας στο ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων. 
Το α' 4μηνο του 2017 κατεγράφη επίδοση-ρεκόρ με +125.770 νέες θέσεις εργασίας, υψηλότερη επίδοση α' τετραμήνου από το 2001. 
Σημειώνεται ότι το σύνολο του 2015 έκλεισε με +99.700 ενώ του 2016 με +136.260 που αποτελεί ρεκόρ έτους από το 2001 έως σήμερα. 
Τον Απρ. 2017 καταγράφηκε αύξηση & επικράτηση του % των προσλήψεων πλήρους απασχόλησης με 54,91% έναντι της μερικούς ή εκ περιτροπής.

Δείτε εδώ για περισσότερα. Επιπλέον, δείτε στο συνημμένο ολόκληρη την έκθεση.


Για τις ομαδικές απολύσεις (σημείωμα του Υπουργείου Εργασίας)

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και επιχείρησε να ανοίξει άλλον ένα κύκλο τρομοκρατικών «ειδήσεων». Επειδή τα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν δήθεν αδυναμία κατανόησης του περιεχομένου της συμφωνίας, τους εξηγούμε ότι καμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις.
Τα όρια των ομαδικών απολύσεων δεν αλλάζουν και παραμένουν ως έχουν:
- Έξι (6) εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20‐150 άτομα.
- Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.
Οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποκρούστηκαν.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, η ΝΔ είχε διαλέξει στρατόπεδο, ήταν με τους δανειστές.
Χαρακτήριζε ιδεοληψίες τις θέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ. Τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών.

Για τη μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση (σημεία από την κοινή συνέντευξη τύπου Αλ. Τσίπρα-Κ. Γαβρόγλου)

Βασικοί άξονες αυτού του σχεδιασμού είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, η αναβάθμιση του Λυκείου, η ομαλοποίηση της δοκιμασίας των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσα από τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ώστε να ενισχύσουμε τις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να δώσουμε χώρο και αξία στο Λύκειο, η ενίσχυση επίσης των Ανώτατων και Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων με πόρους αλλά και με θεσμικές αλλαγές, που θα σας περιγράψουμε αργότερα. Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, η επένδυση στη νέα γενιά.
Στο πλαίσιο του τριετούς πλάνου μεταρρυθμίσεων για την εκπαίδευση προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων, βασικός πυλώνας είναι η 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και η υλοποίηση αυτού του στόχου εντός της επόμενης τριετίας. Εκτός από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο που είναι υποχρεωτική η φοίτηση, Νήπιο και Προνήπιο. Με το Προνήπιο, δηλαδή το έτος της προσχολικής αγωγής να είναι στη διάθεση στη δυνατότητα των γονέων να επιλέξουν σε ποια δομή θα στείλουν τα παιδιά τους
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο επεκτείνουμε το Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Μειώνουμε σταδιακά τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία.
Δημιουργούμε από τον Σεπτέμβριο του ’17 ένα Δίκτυο συστήματος σχολικών βιβλιοθηκών
Δημιουργούμε άμεσα άλλα δύο Καλλιτεχνικά Σχολεία και τρία Μουσικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο και αναβαθμίζουμε την Ειδική Αγωγή στην κατεύθυνση της ενιαίας και ενταξιακής εκπαίδευσης.
Εφαρμογή του θεσμού του έτους μαθητείας, ως προαιρετικό 4ο έτος για μαθητές σε επαγγελματικά Λύκεια.
Ενίσχυση των Ολοήμερων Δημοτικών σχολείων μέσα από τα προγράμματα σίτισης από τα σχολικά γεύματα για μαθητές του Δημοτικού.
Από το Σεπτέμβρη θα έχουμε συνολικά 600 τάξεις υποδοχής προσφύγων σε Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας
Σχεδιάζουμε τη ριζική αναβάθμιση  των δυο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, κάτι που θα οδηγήσει  στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων. Λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες.
Αναγνωρίζουμε τα πενταετή προγράμματα σπουδών ως πτυχία με ενσωματωμένο μεταπτυχιακό.
Προχωράμε  σε μια διαδικασία ουσιαστικής αναβάθμισης των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.  Πρόθεσή μας είναι μετά από διαδικασίες αξιολόγησης, τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά να δημιουργήσουν ένα νέο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ένα νέο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.  Στο πλαίσιο αυτού του Πανεπιστημίου θα δημιουργηθούν και θα ιδρυθούν και νέες διετείς δομές που θα παρέχουν διπλώματα ευρωπαϊκών επαγγελματικών προσόντων για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων.
Φέρνουμε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που δίνει τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε όλους τους φοιτητές που έχουν  ανάγκη.
Ενισχύουμε την αντιπροσωπευτικότητα των οργάνων Διοίκησης, μέσα από την εμπέδωση της δημοκρατίας και του πλουραλισμού. 
Αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα και την καινοτομία κατά 200 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, μέσα από τον προϋπολογισμό και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ιδρύσαμε το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
Έχουμε σχέδιο να αξιοποιήσουμε τα ερευνητικά αποτελέσματα και να δημιουργήσουμε εταιρείες Start up που θα δημιουργηθούν από νέους επιστήμονες, νέους ερευνητές
Επανιδρύουμε τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Για την συνέντευξη Τύπου της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο (από την τοποθέτηση του Δημ. Παπαδημούλη)

Την Συνέντευξη Τύπου της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε σήμερα το πρωί ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της καθώς και εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL.

Για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ (από την ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας)

Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. αποφάσισε τη συγκρότηση διυπουργικής ομάδας εργασίας με συμμετοχή των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών η οποία θα παραδώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα στοχεύει στην προσέλκυση εμπορικών πλοίων στην ελληνική σημαία και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων,  στην αύξηση των ελληνικών πληρωμάτων,  στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και  στη μετατροπή του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π ενέκρινε το πρόγραμμα δράσης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας έπειτα από σχετική εισήγηση του Σωκράτη Φάμελλου. Επίσης αποφασίστηκε να κατατεθεί σύντομα στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π., προς έγκριση, αναλυτική εισήγηση που θα καθορίζει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους προς επίτευξη, θα καταγράφει τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικής για την ικανοποίηση των εν λόγω στόχων (π. χ «πράσινες» δημόσιες συμβάσεις, φορολογικά κίνητρα κλπ.) και θα περιγράφει το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν όλοι οι αρμόδιοι Φορείς (Κράτος, αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, κοινωνία των πολιτών κλπ). 

Στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. αποφασίστηκε το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να υποβάλει, προς έγκριση, εισήγηση η οποία θα θέτει συγκεκριμένους στόχους και θα περιγράφει τον τρόπο υλοποίησης της κεντρικής επιδίωξης για σύμπραξη της αγροδιατροφής και της μεταποιητικής βιομηχανίας με τον τουρισμό, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. ενέκρινε την εισήγηση του Γιώργου Σταθάκη, για τροποποίηση των όρων δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το Ποδηλατοδρόμιο Χανίων (ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού)

Κατατέθηκε από τον γγΑ Ιούλιο Συναδινό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φυσικού προσώπου ή νομικού προσώπου, για την υπόθεση του ποδηλατοδρομίου Χανίων. Το ποδηλατοδρόμιο Χανίων, έργο που δημοπρατήθηκε το 2002 κι έπρεπε να έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο το 2004, σήμερα - δεκατρία χρόνια μετά - κι έχοντας ήδη αποπληρωθεί με 3.638.000 ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, παραμένει ένα επικίνδυνο γιαπί. Δεν αποτελεί απλά εικόνα ντροπής, λλά παράδειγμα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στα χρόνια της διακυβέρνησης αυτών που πτώχευσαν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: