ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Από αύριο μετακομίζει στον 6ο όροφο του «Αγ. Ανδρέα»


 
Το «Νοσημάτων Θώρακος» θα λειτουργεί με ξεχωριστό δικό οργανισμό προσωρινά

 
Η μεταστέγαση του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» ξεκίνησε από τις 25 Μαΐου με κρεβάτια να μεταφέρονται στον 6ο όροφο του ανακαινισμένου επταώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας»  και από αύριο Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των ασθενών. Η μετακόμιση θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο μετα την μεταφορά όλων των ιατρικών μηχανημάτων, καθώς στον χώρο θα μεταφερθεί ολόκληρη η  πνευμονολογική κλινική με τα εργαστήρια της, όπως σπιρομέτρηση, βρογχολογικό τμήμα, μελέτη ύπνου, τα οποία θα λειτουργήσουν εκεί και οι χώροι ήδη έχουν διαμορφωθεί για αυτό τον λόγο.
 
Η αναπληρώτρια διοικήτρια του «Θώρακος» Χαρά Μαρτσούκα, μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας 107,7 και στους δημοσιογράφους Θάνο Χριστακόπουλο και Βίκυ Δρακούλη, δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για αυτή την μεταστέγαση, καθώς θα δοθεί παράλληλα τέλος και στην ταλαιπωρία των νοσηλευομένων, οι οποίοι όταν χρειάζονταν να εξεταστούν και από άλλους γιατρούς, έπρεπε να διακομίζονται με ασθενοφόρο σε άλλα νοσοκομεία. 
 
Αυτή την στιγμή τα δυο νοσοκομεία θα λειτουργούν με δυο ξεχωριστούς οργανισμούς , και μέχρι τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η θέσπιση ενός ενιαίου οργανισμού, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αμφίβολη τύχη των οργανικών θέσεων του προσωπικού.  
 
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθεί προσωπικό» ξεκαθαρίζει η αναπληρώτρια Διοικήτρια του  «Νοσημάτων Θώρακος», κάτι,  το οποίο έχει τονιστεί και σε συνάντηση, που είχε τόσο η ίδια όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Θόδωρος Σερεμέτης στο προσωπικό. 
 
«Ούτε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ούτε καν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα επιδόματα των προϊσταμένων. Μέχρι τον ενιαίο οργανισμό δεν υπάρχει τίποτε. Καμία περίπτωση και για τους προϊσταμένους να φύγουν, στην συνέχεια αυτοί θα κριθούν ανάλογα με τα προσόντα τους, αλλά μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μείωσης προσωπικού , αλλά αντίθετα θέλουμε προσωπικό» επεσήμανε η κ. Μαρτσούκα.
 
Τέλος αναφέρθηκε και στο εάν θα πρέπει να γίνει η μεταστέγαση στον 6ο όροφο του ανακαινισμένου κτιρίου, καθώς αυτό δεν προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, με την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» να αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα, καθώς έχουν την διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας ότι έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα, σύμφωνα με την σύγχρονη ιατρική, «να μαζευτεί όλος ο παθολογικός τομέας σε ένα κτίριο και ο χειρουργικός σε άλλο, απλά υπήρξε αυτό το πρόβλημα , όταν την εποχή, που γινόταν ο σχεδιασμός για το επταώροφο δεν υπήρχε σκέψη να κατέβει ο «Θώρακος» κάτω. 
 
Όλοι συμφωνούμε ότι το νοσοκομείο μας πρέπει να μεταφερθεί στον 6ο όροφο μαζί με τον παθολογικό τομέα στο ίδιο κτίριο. Ένας άρρωστος με καρδιολογικό, μπορεί να έχει και πνευμονολογικό πρόβλημα  ή το αντίστοιχο, αυτά τα τμήματα πρέπει να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται , ώστε οι ασθενείς να έχουν άμεση πρόσβαση» ανέφερε η κ. Μαρτσούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: