ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Με ομιλία Τσίπρα και Γλέζου κλείνουν αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη μάχη της Κοκκινιάς

Φωτογραφική λεπτομέρεια αρχείου από την ταινία του αντιστασιακού Άδωνι Κύρου "Το μπλόκο" του 1965, που αναφέρεται στο μπλόκο της 17 Αυγούστου 1944, όπου οι ναζί συγκέντρωσαν σε γήπεδο τους αντιστασιακούς, τους οποίους υπεδείκνυαν οι κουκουλοφόροι και σε μία μάντρα τους εκτελούσαν οι Γερμανοί. Ο ι οποίοι στο τέλος εκτέλεσαν και τους κουκουλοφόρους.


Σήμερα Σάββατο συνεχίζονται με συναυλία ροκ στον πολυχώρο Μ. Λοΐζος
Με αφορμή τη νικηφόρα μάχη των κατοίκων της Κοκκινιάς ενάντια στους
Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τον Μάρτιο του 1944,
ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νίκαιας, Αγ. Ι. Ρέντη και Κορυδαλλού έχει ξεκινήσει από χθες διοργάνωση  τριήμερων εκδηλώσεων 8, 9 και 10 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ομιλίες του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα και του Μανώλη Γλέζου.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου χθες, στις 7 μ.μ., προβλήθηκε με επιτυχία και συμμετοχή πολλών πολιτών  η ταινία «Τα κορίτσια της βροχής» στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχείο του Αγ. Ι. Ρέντη.

Σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλίες για
τον φασισμό, την Αντίσταση και τη μάχη της Κοκκινιάς και συναυλία με ροκ
συγκροτήματα στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Μηχανική Καλλιέργεια),
στη Θηβών 245.

Το τριήμερο θα κλείσει αύριο Κυριακή με αντιναζιστική συγκέντρωση στο Πε-
ριβολάκι (πλ. Δαβάκη) στη Νίκαια και πορεία στο χώρο του Μπλόκου.
Ομιλητές στη συγκέντρωση θα είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Μανώλης Γλέζος.

Η μάχη της Κοκκινιά που εξελίχθηκε στο τριήμερο μεταξύ 6, 7 και 8 Μάρτη 1944, ήταν μία ακόμη προσπάθεια των γερμανοτσολιάδων να εισβάλλουν στις νότιες συνοικίες της Αθήνας, που τις έλεγχε απόλυτα το ΕΑΜ, η ΕΠΟΝ  και ο ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τρεις μέρες μάχης, που απλώθηκαν σε ολόκληρη την Κοκκινιά από το Γ' Νεκροταφείο ως τα Κιλικιανά, και από τους Αγ. Αναργύρους έως τη Νεάπολη ανάμεσα σε 200 τσολιάδες και μεγάλης δύναμης πάνοπλων Γερμανών που τους πλαισίωναν ενάντια στα ένοπλα τμήματα του λαού, που ήταν εξοπλισμένα με υποτυπώδη εξοπλισμό και ελάχιστα πυρομαχικά, με επικεφαλής τον ΕΛΑΣ. Τρεις μέρες μάχης που τελικά έληξε με την καθήλωση και υποχώρηση των γερμανοτσολιάδων που δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τη δράση των αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και τη μεγάλη προσφορά του κοκκινιώτικου λαού στον αγώνα για τη λευτεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: