ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΓΣΕΕ: Βαριά λαβωμένη πρωτιά για την ΠΑΣΚΕ, που πλήρωσε την αφωνία της στα μνημόνια

Οι διαμαρτυρίες εργαζομένων αμείφθηκαν με το γκρέμισμα της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.


Απώλεσε έξι έδρες από την 45μελή διοίκηση της ΓΣΕΕ – Κερδισμένη η Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Βαριά  λαβωμένη πρωτιά  και με αιτία το τίμημα για την αφωνία της στα όσα εγκληματικά συμβαίνουν από την μνημονιακή κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, έλαβε στην 45μελή Διοίκηση η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) στις αρχαιρεσίες του 35ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι αντιπρόσωποί της είχαν εκλεγεί πριν τρία ή δύο χρόνια, προτού δηλαδή να φουντώσει η οικονομική κρίση.  Η ΠΑΣΚΕ εξέλεξε 16 αντιπροσώπους, αντί των 22 εδρών που διέθετε στην προηγούμενη διοίκηση. 

Έτσι οι έξι έδρες που απώλεσε πήγαν 3 στους αποσχισθέντες, 2 στην Παρέμβαση και 1 στη ΔΑΣ. Κατεξοχήν κερδισμένη είναι η παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης (προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) με 5 αντί 3 εδρών, αλλά και η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (διαφωνούντες της ΠΑΣΚΕ) που απέσπασε 3 έδρες. Κατά μια έδρα (από 9 σε 10), αύξησε τη δύναμή της και η ΔΑΣ, παράταξη προσκείμενη στο ΚΚΕ. Η ΔΑΚΕ (ΝΔ)  διατήρησε των αριθμό των 11 εδρών που διέθετε και στην προηγούμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ, λόγω της έστω και αργά ύψωση φωνής διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών μέτρων.

Έτσι  τα αποτελέσματα διαγράφηκαν ως  εξής:

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 146 ψήφους, ποσοστό 34,52% και 16 έδρες στη νέα διοίκηση.
Η ΔΑΚΕ 103 ψήφους, ποσοστό 24,35% και έντεκα έδρες.
Η ΔΑΣ (ΚΚΕ) 94 ψήφους και δέκα έδρες.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση - Αντιμνημονιακή Συνεργασία 44 ψήφους και πέντε έδρες.
Το ΕΜΕΙΣ (Φωτόπουλος, Σαλουφάκου κ.α.) 32 ψήφους και τρεις έδρες. 

Από δύο ψήφους – χωρίς να εκλέξουν μέλος στην διοίκηση – έλαβαν τα ψηφοδέλτια «συμφωνία εργαζομένων» και «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: