ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αφαιρέθηκε το... βέβηλο πωλητήριο από την γενέτειρα κατοικία Παλαμά, στην οδό Κορίνθου

Δημοτικό συνεργείο της Πάτρας αποκαθηλώνει το πωλητήριο που αναρτημένο φάνταζε πράξη ιεροσυλίας. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι του καλλιτέχνη φωτογράφου Παν. Ανθόπουλου.


Διασώζεται το εγκαταλελειμμένο οίκημα του εθνικού ποιητή με ανταλλαγή δημοτικού ακινήτου
Με ανταλλαγή δημοτικού ακινήτου της Πάτρας και αφού αποκαθηλώθηκε το... βέβηλο πωλητήριο που είχε αναρτηθεί επί του μπαλκονιού, περνά στα χέρια του δήμου Πατρέων η γενέτειρα κατοικία του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά, για την οποία ο πνευματικός ταγός του τόπου έγραψε το γνωστό ποίημα που περιέχει την αποστροφή για:

«το σπίτι που γεννήθηκα κι αν το πατούν οι ξένοι
στοιχειό είναι και με προσκαλεί ψυχή και με προσμένει …».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Οι πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες του «Συλλόγου Πατρινών καλλιτεχνών» για την διάσωση του εγκαταλελειμμένου σπιτιού όπου γεννήθηκε και ιδιαίτερα αγάπησε ο συμπολίτη μας και εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς, ανοίγουν τον δρόμο και φέρνουν την ψυχή του ποιητή πιο κοντά στον τόπο που αγάπησε και ύμνησε όσο κανένας άλλος ποιητής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου «η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την αποξήλωση του πωλητηρίου από το κτίριο, από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Dr. Μαλλιά Θεόδωρο και Λιβαθινό Ιωάννη μετά την συμφωνία ανταλλαγής του κτιρίου αυτού που προώθησαν, με άλλη ιδιοκτησία του Δήμου μας.

Η ψυχή του ποιητή επιστρέφει στο σπίτι που γεννήθηκε και αγάπησε. Στάζουν οι στίχοι του ποιητή νοσταλγία, βαθύ καημό και ελπίδα.

«Όλα βαλμένα ρυθμικά γιορτιάτικα ντυμένα,
προσώπατα αντικείμενα με καρτερούν εμένα…»

Την ιστορική στιγμή αποθανάτισε, δράττοντας της ευκαιρίας, γείτονας του ποιητή, γνωστός φωτογράφος και λάτρης της ποίησης του Παλαμά.

(Σημ. του ISTOLOGIOU G. MOSXOU, πρόκειται για τον φωτογράφο Παν. νθόπουλο)
Προς τιμή του Αντιδημάρχου κ. Σιγαλού που ανταποκρίθηκε στην προσκλησή μας και διέθεσε συνεργείο για καθαρισμό και μικροεπισκευές του κτιρίου.

Ας κρατάμε και εμείς ζωντανές τις ελπίδες μας και ας αναμένουμε μαζί με τον ποιητή τη στιγμή που θα εγκαινιασθεί ως Μουσείο Πολιτισμού “ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ”», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: