ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι ελληνικές αρχές ακόμα απομαγνητοφωνούν!

Φωτογραφία αρχείου.

Της ΕΛΛΗ ΖΩΤΟΥ
  (από www.avgi.gr)

Μπορεί να συνεχίζεται στην Ευρώπη ο θόρυβος για το ντοκιμαντέρ "Οι Καθαριστές" του Κωσταντίνου Γεωργούση, απόσπασμα του οποίου προβλήθηκε προ 20ημέρου στο Channel 4 παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Αλ. Πλωμαρίτη να μιλά για φούρνους και για... σαπούνια, ωστόσο οι ελληνικές αρχές ακόμα... απομαγνητοφωνούν, ενώ στο θέμα επανήλθε ο βρετανικός Οbserver.

Χθες συμπληρώθηκαν 20 ημέρες απ' όταν διατάχθηκε προανακριτική εξέταση από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που σχετίζονται με τον αντιρατσιστικό νόμο (927/79) και η προανάκριση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, στο στάδιο ακόμα της απομαγνητοφώνησης (!). Εδώ και 20 ημέρες δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ. απομαγνητοφωνεί το απόσπασμα των 5 λεπτών. Σημειώνουμε δε ότι η εισαγγελία είχε ζητήσει από την αστυνομία ολόκληρο το ντοκιμαντέρ (δεν έχει προβληθεί ακόμα στην Ελλάδα), που όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της "Α", δεν έχει ζητηθεί ακόμα από τις αρχές.

Μετά την ολοκλήρωση της απομαγνητοφώνησης, που εδώ γεννάται το ερώτημα αν τελικά θα αφορά όλο το υλικό ή τα 5 λεπτά που ακόμα απομαγνητοφωνούν, πρόκειται να ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανωμοτί καταθέσεις. Σύμφωνα με ό,τι είχε ζητήσει η εισαγγελία, στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί να δώσει κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου και ο πρωταγωνιστής του αποσπάσματος, υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α., Αλ. Πλωμαρίτης.

Θέμα από τον Observer, απάντηση στη Χ.Α. από τη βρετανική Εθνική Σχολή

"Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει κάτι πραγματικά με την ποινική διερεύνηση, υπάρχει μια τάση να αποφεύγονται τέτοια ζητήματα στην Ελλάδα", δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Observer o σκηνοθέτης Κωσταντίνος Γεωργούσης σε σχετικό δημοσίευμα του περασμένου Σαββάτου όπου γίνεται λόγος για τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής μετά την προβολή των αποσπασμάτων, η οποία πότε μιλούσε για "πλάκα", πότε για "παράνομα κτηθέν υλικό".

Η απάντηση όμως της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, στην οποία φοιτούσε ο Κ. Γεωργούσης και κατέθεσε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ως πτυχιακή εργασία, που δημοσιεύει ο Observer, δεν χωρά καμία αμφιβολία. Όχι μόνο γνώριζαν ότι κινηματογραφούνταν από επαγγελματική κάμερα, αναφέρουν, αλλά σε κάποιο σημείο ο Αλέκος Πλωμαρίτης στρέφεται προς την κάμερα και λέει: "Τα λέω αυτά τα πράγματα για εσάς, Εγγλέζοι, εμείς σας δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού..."
Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή δεν έχει καταθέσει καμία μήνυση ακόμα, παρά τις τότε απειλές, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της "Α".

Προβολή του ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να προβληθεί στις 30 Απριλίου στο Βερολίνο σε εκδήλωση με τίτλο "Ο φασισμός και ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα: παρελθόν και παρόν" που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ιδρύματος "Η Τοπογραφία του Τρόμου". Πρόκειται για το ίδρυμα που έχει στηθεί στο σημείο που βρίσκονταν τα αρχηγεία της Γκεστάπο και των Ες Ες και που στη συνέχεια ισοπεδώθηκαν στο τέλος του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: