ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο αρχιεπ. Κύπρου άνοιξε το δρόμο για ενεργητικότερη συμπαράσταση της ελλαδικής εκκλησίας

Φωτογραφία αρχείου.
Συμφωνία σεβ. Χρυσοστόμου και Υπ. Παιδείας για παροχή βοηθείας προς άπορους μαθητές μέσω σχολείων
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος άνοιξε το δρόμο με το παράδειγμα του να θέσει στο πλευρό του κυπριακού λαού το σύνολο της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας όταν χρειάστηκε η πατρίδα του.

Στην Ελλάδα έστω και με καθυστέρηση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προχώρησε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον υπουργό Παιδείας Κωνστ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα ενίσχυσης των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης.

Σύμφωνα με το newpost.gr, η «Αποστολή», οργάνωση της εκκλησίας, θα επιτελεί κοινωνικό έργο μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος, με την ονομασία «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές», το οποίο θα προσφέρει σημαντική στήριξη στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το υπουργείο Παιδείας θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα, βάσει οικονομικών κριτηρίων.

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο αρχ. Ιερώνυμος τόνισε σε δήλωση του, «είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη σύμβαση, ώστε στις οικογένειες αυτές να δίνονται 2.000 περίπου δέματα, τα οποία όμως θα διανέμονται μέσω των σχολείων».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και την Εκκλησία και έκανε λόγο για «μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: