ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Πάτρα στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου Ευρώπης

Στο βήμα η αντιδήμαρχος Πατρέων.


Εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη
Η Πάτρα συμμετείχε στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών με θέμα την ανάδειξη καλών πρακτικών υπέρ των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Οι σύνεδροι-μέλη του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιδοκίμασαν την παρουσίαση καλών πρακτικών του Δήμου Πατρέων προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Η ομιλία έγινε από την Αντιδήμαρχο Υποστήριξης του πολίτη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών κυρία Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίας κατά τη διάρκεια της 24ης Ολομέλειας του Κογκρέσου στο Στρασβούργο (18 – 21 Μαρτίου), κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση κοινωνικών δομών του Δήμου Πατρέων, δράσεων εθελοντισμού καθώς και συναφών χρηματοδοτούμενων έργων που είναι σε φάση υλοποίησης για την προώθηση ίσων ευκαιριών. Αναδείχτηκε η δυναμική της κοινωνίας της Πάτρας, που αν και μαστίζεται από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, η οποία πλήττει το σύνολο της χώρας, παραμένει ενεργή με πνεύμα αλληλεγγύης.

Παράλληλα διοργανώθηκε σύσκεψη εργασίας με εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Irena Guidikova συντονίστρια του δικτύου «Διαπολιτισμικές Πόλεις», παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (κ. Αχιλλέας Καμέας-Επίκουρος Καθηγητής, κυρία Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου-Επιστημονικό προσωπικό) και της ΑΔΕΠ (κυρία Χρύσα Γεραγά- Προϊσταμένη Τμ. Προγραμματισμού και Δικτύωσης). 

Στόχος ήταν η διασύνδεση του δικτύου «Διαπολιτισμικές πόλεις» στη διοργάνωση του διακρατικού συνεδρίου στην Πάτρα (αρχές Δεκεμβρίου 2013) για το έργο «SONETOR» που υλοποιείται με συντονιστή το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και υποστηρίζεται από το Δήμο Πατρέων και την ΑΔΕΠ.

Το Κογκρέσο είναι διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1994 σαν συμβουλευτικό σώμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με σκοπό την παροχή στήριξης και βοήθειας στα κράτη μέλη του, μέσω στενής παρακολούθησης της προόδου τους, σε θέματα που αφορούν την εγκαθίδρυση και λειτουργία αποτελεσματικής τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Γνωμοδοτεί στην εξ Υπουργών Επιτροπή και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνεργάζεται στενά τόσο με κρατικούς όσο και με διεθνείς οργανισμούς, αντιπροσωπεύοντας την τοπική και περιφερειακή διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό και κατά την 24η Ολομέλεια αναφέρθηκαν πλήθος θεμάτων π.χ. η απευθείας εκλογή από τους πολίτες των περιφερειακών εκπροσώπων στην Ρωσία που αναμένεται να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, η σύσταση της συμμαχίας πόλεων και περιοχών για την ενθάρρυνση ίσων ευκαιριών για τους ρομά, η ανάδειξη παραδειγμάτων μη δημοκρατίας και ισότητας που χρήζουν υποστήριξης για ανάληψη δράσης από κοινού κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: