ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ: Αιδώς, Αργείοι

Φωτογραφία αρχείου.
Ο αντίπαλος είναι οι μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και όχι η Αριστερά, τονίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ απαντώντας στην αήθη επίθεση που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της ΔΟΕ, αλλά με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και καιρό συμπορεύεται με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ, σε μια προσπάθεια ανακοπής της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που έχει προκαλέσει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς για προσπάθεια διάσπασης και διαίρεσης της ενότητας των εκπαιδευτικών!

 Πρόσχημα γι’ αυτή την επίθεση ήταν το κάλεσμα των νέων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με θέμα: Ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η ανάγκη για μια αριστερή ΔΟΕ. Στο κάλεσμα αυτό αναγνώρισαν οι συνδικαλιστές του Δ.Σ. της ΔΟΕ την υποτιθέμενη επιχείρηση διάσπασης του συνδικάτου των δασκάλων.

Απαντώντας η Νομαρχιακή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σ’ αυτή τη «συνδικαλιστική και πολιτική αθλιότητα», τονίζει ότι «το Δ.Σ. της ΔΟΕ κάνει σεμινάριο τακτικής για το πώς αλλάζουν οι λέξεις νόημα όταν θέλεις να κάνεις πολιτικά παιχνίδια». Αιδώς, Αργείοι, συκοφάντες και υποκριτές, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «και ο πλέον αδαής, αν δεν είχε φορέσει τις παρωπίδες της σκοπιμότητας, θα αντιλαμβανόταν ότι ο τίτλος του καλέσματος αναφερόταν σε μια αριστερή πλειοψηφία στη ΔΟΕ. Άλλωστε μιλάει για ΔΟΕ και όχι άλλο συνδικάτο εκπαιδευτικών».

«Κατανοούμε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «την προσπάθεια της κυβερνητικής μνημονιακής πλειοψηφίας της ΔΟΕ, ιδιαίτερα μπροστά στο συνέδριο, να παρουσιαστεί για αυτονόητους λόγους με 'ταξικό' προσωπείο. Υπάρχουν όμως και τα πεπραγμένα». Στο πλαίσιο αυτό, η Νομαρχιακή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα ταξικού προσανατολισμού των συνδικάτων και ενότητας από αυτούς που χρόνια τώρα βάζουν πλάτες για να περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που απαξίωναν επί σειρά ετών το συνδικαλιστικό κίνημα και οδήγησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις με το 1/10 των μελών τους».

"Δεν δεχόμαστε μαθήματα ενότητας" αναφέρεται, «ούτε από τους υποστηρικτές των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, αυτών που επέλεξαν σε πολλούς χώρους του ιδιωτικού τομέα την ίδρυση διασπαστικών σωματείων και από αυτούς που ονειρεύονταν τη μετεξέλιξη του ΠΑΜΕ σε ένα ξεχωριστό συνδικάτο, αλλά η συγκυρία και οι εργαζόμενοι δεν τους το επέτρεψαν».

«Αυτή την υποταγμένη, ρεφορμιστική, διασπαστική και υπονομευτική πορεία της ΔΟΕ θέλαμε και θέλουμε να την αλλάξουμε», τονίζει η Νομαρχιακή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις του κόμματος συνεχίζουν τη μάχη για την ενότητα, την αυτονομία των συνδικάτων, τον ταξικό προσανατολισμό τους και για αλλαγή των συσχετισμών, γιατί μόνο μια πλειοψηφική Αριστερά σ' αυτά μπορεί να τα ανασυγκροτήσει και να τα αναπροσανατολίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: