ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παίρνει δύναμη από την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων της Μεσογείου

Σε κάποιο διάλειμμα των εργασιών του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ Τυνησίας.


Ομιλία του του Β. Χατζηλάμπρου στο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ, που διεξήχθη στην Τυνησία

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ στην Ελλάδα –για να ανοίξει ο δρόμος στη δημοκρατία και να υπερασπίσουμε τα λαϊκά συμφέροντα– είναι να ανατραπεί το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που διαπλέκεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παίρνει δύναμη από την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων στις χώρες της Μεσογείου. Η υπόθεση της ανατροπής στην Ελλάδα και στην Κύπρο πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Πρέπει να επιταχύνουμε το βηματισμό μας για να απαντήσουμε στο βάθεμα της κρίσης και στο λυσσαλέο ανταγωνισμό δυνάμεων που ισοπεδώνουν λαούς και χώρες διεκδικώντας πηγές ενέργειας και σφαίρες επιρροής, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ειρήνη στην περιοχή».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βασ. Χατζηλάμπρου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ, που διεξήχθη στην Τυνησία.

Ο Β. Χατζηλάμπρου και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου συναντήθηκαν με την ηγεσία του Λαϊκού Μετώπου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Χαμά Χαμαμί, πρόεδρος του Κόμματος Τυνήσιων Εργατών. Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, αφορούσε την κατάσταση στην Τυνησία, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Χ. Χαμαμί τόνισε το βάθεμα της πολιτικής κρίσης στη χώρα του μετά τη δολοφονία του αριστερού ηγέτη Σούκρι Μπελαΐντ, και αναφέρθηκε στη δουλειά της τυνησιακής Αριστεράς μέσα και από την προετοιμασία και διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Το ενδιαφέρον για την πολιτική γραμμή και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν μεγάλο. Οι Τυνήσιοι συναγωνιστές υπογράμμισαν και αυτοί την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των κομμάτων και κινημάτων της Μεσογείου, και πιο ειδικά της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: