ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από το ΥΠΕΚΑ για την πώληση της νήσου Οξιάς στο Ιόνιο




Αφρ. Θεοπεφτάτου (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ): Δεν μπορεί να οικοδομηθεί σχεδόν τίποτα
Αδιευκρίνιστο άφησε στη Βουλή ο Σταύρος Καλαφάτης το ενδεχόμενο να αλλάξει την υπουργική απόφαση που εντάσσει το νησί Οξιά στο Ιόνιο στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και προσδιορίζει ότι επιτρέπονται ήπιες δραστηριότητες μόνο εφόσον εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Το νησί, που φημολογείται ότι πουλήθηκε στον εμίρη του Κατάρ, βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και ανήκει στον νομό Κεφαλληνίας, ενώ, όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, είναι μέρος του εθνικού πάρκου για τις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου, Αιτωλικού και εκβολών ποταμού Αχελώου και Ευήνου.

Από το 2006, με υπουργική απόφαση, "επιτρέπονται μόνο χρήσεις, όπως είναι η γεωργία, η βόσκηση, η μελισσοκομία και οι μικρές κατασκευές για την εξυπηρέτηση αυτών των χρήσεων", υπογράμμισε η Αφρ. Θεοπεφτάτου ρωτώντας αν θα αλλάξει η απόφαση.

Οι περιοχές Natura "σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην αναπτυξιακή διαδικασία", απάντησε ο Στ. Καλαφάτης, που έκανε λόγο για προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στις περιοχές αυτές. "Γνωρίζουμε πώς να διασφαλίζουμε την εφαρμογή των νομοθετημάτων που ορίζουν ζώνες προστασίας με συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς", υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επεσήμανε ότι με απόφαση του Δασαρχείου όλο το νησί έχει χαρακτηριστεί από το 1989 ως δάσος πεύκης, που σημαίνει ότι "δεν επιτρέπεται να οικοδομηθεί τίποτα" εκτός από χρήσεις υδατοκαλλιέργειας και υποδομές στις ακτές για την εξυπηρέτηση των υδατοκαλλιεργειών και για περιβαλλοντικούς, επιστημονικούς και αισθητικούς λόγους. 

"Οι περιοχές Natura δεν είναι περιοχές στις οποίες απαγορεύονται οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες", είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι είναι συμβατές δραστηριότητες όπως διαχείριση δασών, γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργειες, μεταποίηση, τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: