ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η συμφωνία ήταν άκυρη για τα παιδιά του Δένδια και ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ χωρίς κύρος!

Η Αστυνομία έφραξε την οδό Κολοκοτρώνη.

Στιγμιότυπο που δεν προμήνυε κακό.


Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστ. Δ/νση Αχαΐας για την αναίτια πρόκληση των διαδηλωτών υπέρ της Κύπρου
Με τον σύντροφο Γιάννη στην οδό Ρ. Φεραίου



Το σκηνικό διαδραματίσθηκε επί της πλ. Γεωργίου. Μαζεμένα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περίμεναν να πάει ώρα 12 μ. ώστε να διαδηλώσουν υπέρ της Κύπρου διά μέσου των οδών Γεροκωστοπούλου, Ρ. Φεραίου και Κολοκοτρώνη, από την οποία μετά την παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων θα ακολουθούσε η δική τους παρέλαση.
Με τη Μαρία Αντύπα. Πίσω ο Γ. Γιαννόπουλος.
Πλησιάζουν λοιπόν δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Συναντούν μπροστά τους την Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το μπλοκ του κόμματος, ώστε να διευκολύνουν τη διέλευσή του.
Η βουλευτής τους ξεκαθαρίζει ότι διάθεση των μελών δεν είναι να χαλάσουν την παρέλαση των μαθητών, μα ούτε και των στρατευμένων παιδιών του λαού.
Συμφωνούν και οι τρεις, αλλά κάποια στιγμή η Μαρία Κανελλοπούλου ρωτάει τον επικεφαλής αξιωματικό:
- Δεν φαντάζουμε να μας ρίξετε τίποτα χημικά πάλι.
- Όχι, μα τι λέτε, δεν είναι η πρόθεσή μας αυτή.
- Ναι, αλλά έτσι μας λέγατε και με το Πολυτεχνείου (σ.σ.: της 17 Νοέμβρη 2012 στην Πάτρα εννοούσε).
- Αποκλείεται, επέμενε ο αξιωματικός.
- Αποκλείεται αλλά  και τότε τα ίδια λέγατε και να μέχρι τα Ψηλαλώνια, τζουπ, ένα χημικό στο πρόσωπό μου. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν τα αντέχω. Έχω και κάποια ηλικία.
- Όχι και στα Ψηλαλώνια, διορθώνει ατυχέστατα ο αξιωματικός.
- Μωρέ, άκου που σου λέω, να επιμένει η Μαρία.
Εκεί τελείωσε η συμφωνία, υπεγράφη νοητά το πρωτόκολλο τιμής και μετά από λίγο ξεκίνησε η πορεία. Με στάσεις στη Ρ. Φεραίου, συνθήματα κλπ και συνέχεια μέχρι την Κολοκοτρώνη όλα πήγαν κατ’ ευχήν.
 Έλα όμως που απ’ ότι φαίνεται  οι εντολές του αξιωματικού ήταν άγραφο χαρτί  για τα παιδιά του Δένδια, που έχουν μάθει να συμπεριφέρονται ως ράμπο;
Τελειώνοντας η παρέλαση επέμεναν να κρατούν φραγμένη την οδό Κολοκοτρώνη, στους διαδηλωτές, που περίμεναν υπομονετικά επί μία ώρα και εκεί πάνω στις διαμαρτυρίες έπεσε το πρώτο χημικό. Κάποιοι λένε ότι ακολούθησε και δεύτερο. Πάντως η σύγχυση που επικράτησε στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπήρξε αναμενόμενη, καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτος ο δρόμος.
Τα αέρια πήραν τη Μαρία, που προσπαθούσε να τα αποφύγει, τον Παναγ. Σταυρόπουλο που ήταν δίπλα της και πολλούς άλλους. Οι αξιωματικοί έτρεχαν να περισώσουν την κατάσταση και έδωσαν εντολή οπισθοχώρησης των ΜΑΤ και των άλλων αστυνομικών δυνάμεων. Οι πολίτες εξεμάνησαν και οι αστυνομία υποχωρούσε προς την Αγ. Ανδρέου ενώ έσπασαν οι γραμμές της και οι διαμαρτυρόμενοι την πήραν φαλάγγι.
Στην οδό Κολοκοτρώνη έδινε εντολή ο αξιωματικός, στην Αγίου Ανδρέου πήγαιναν οι μισοί ενώ οι άλλοι μισοί έψαχναν που να πάνε. Μπουλουκιδών λοιπόν, κατάφεραν να στριμωχθούν στο κάτω μέρος της οδού Κολοκοτρώνη, ενώ οι πολίτες είχαν εισέλθει στην οδό της παρέλασης, μετά από αυτήν και διαδήλωναν υπέρ της Κύπρου, που κινδυνεύει να υποστεί τα ίδια δεινά των μνημονίων με την Ελλάδα.
Κάποια στιγμή αναζητήθηκε από τους επικεφαλής η Μαρία. Ο Β. Χατζηλάμπρου που πορευόταν στην κεφαλή την αναζητούσε. Όπως και ο Τάκης Γεωργακόπουλος που κρατούσε την σημαία της Κύπρου. Αργότερα μάθαμε ότι τα χημικά της προκαλεσαν εμετό.  Την διάλυσαν κυριολεκτικά καθώς έχει ευαισθησία.
- Δεν τα αντέχω, έχω μείνει τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο από αυτά, εκμυστηρευόταν στην παρέα των ΣΥΡΙΖΑίων, που συζητούσαν μαζί της στην πλ. Γεωργίου, μετά την παρέλαση.
Κι η Μαρία να είναι σωριασμένη στο παγκάκι προσπαθώντας να αντλήσει δυνάμεις από τα κουράγια που της έδιναν οι πολίτες.
Το ISTOLOGIO την συνάντησε και της υπενθύμισε την αρχική επιφύλαξη που είχε διατυπώσει στον αξιωματικό της ΕΛΑΣ.
- Μαρία, τελικά βγήκες μάντης. Και του το είπες, «δεν τα αντέχω τα χημικά και είμαι και κάποιας ηλικίας…».
Σήκωσε το βλέμμα η Μαρία, κούνησε το κεφάλι και μονολόγησε κάτι για τον Δένδια. Σας διαβεβαιώνω πάντως ότι πρέπει να τον… στόλισε!
- Ξέρεις κάτι, έχω μείνει τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο από χημικά. Δεν τα μπορώ, πειράζουν τον οργανισμό μου, απάντησε δυνατά.
- Εδώ δεν σεβάστηκαν τον γεροπλάτανο της Αντίστασης, τον Μανώλη Γλέζο και τον έλουσαν με την ψεκαστήρα, θα υπολογίσουν την Μαρία, διαμαρτυρήθηκε περαστικός που έτυχε να γίνει ωτακουστής.
Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας προς την Αστυν. Διεύθυνση. Όχι από την Μαρία, που ήταν πτώμα. Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου ανέλαβε να… στολίσει τους στην Πάτρα υπευθύνους της ΕΛΑΣ για το ατόπημα… 

Στο παγκάκι της πλατείας Γεωργίου μετά τα χημικά που έφαγαν.

Πορευόμενοι επί της οδού Ρήγα Φεραίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: