ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Απότυχε η επιχείρηση των ιερόσυλων και αυτή τη φορά στην πόλη των Πατρινών

Ευτυχώς τούτη τη φορά τη γλίτωσε. Την επομένη όμως;


Ωστόσο τα μνημεία κινδυνεύουν με αρπαγή
Απότυχαν οι ιερόσυλοι και επίδοξοι  άρπαγες της προτομής του τραπεζούντιου μητροπολίτη, όπως ενημερώνει ο Δημός Πατρέων, ενώ τη ίδια τύχη είχε και η επιχείρησή τους για αρπαγή των δεικτών του άνθινου ρολογιού της Πάτρας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον τουρισμό της πόλης, ευρισκόμενο στην πλατεία Τριών Συμμάχων. 

Αυτοί ευρέθησαν λίγα μέτρα πιο πέρα καμουφλαρισμένοι και κακοποιημένοι. Ελπίζεται ότι από εβδομάδα με την έναρξη της θερινής ώρας και εφόσον συντηρηθούν και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο μηχανισμό του ρολογιού, θα τοποθετηθούν στη θέση τους για να συνεχίσει ελπίζω, αδιατάραχτος ο κτύπος του ρολογιού.

Επίσης σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για κλοπή της ορειχάλκινης προτομής του  Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου από την πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού (Ελευθερίου Βενιζέλου), γίνεται γνωστό από το Δήμο Πατρέων, ότι η  συγκεκριμένη προτομή δεν έχει κλαπεί αλλά την έχουν αφαιρέσει συνεργεία της Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων, καθώς άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να κλέψουν την προτομή έχοντας αποκολλήσει τις βίδες από τη βάση της. 

Τα συνεργεία αποθήκευσαν την προτομή, γίνονται εργασίες συντήρησής της και σε λίγες εβδομάδες θα επανατοποθετηθεί σε μια πολύ πιο στέρεα βάση, ενώ η απειλή παραμένει καθώς η συμμορία των ιερόσυλων δεν έχει εξουδετερωθεί. 

Μάλιστα όπως εγράφη στον τοπικό τύπο της Πάτρας και η οικεία γνωστού γλύπτη της πόλης έπεσε θύμα κλοπής, καθώς αφαιρέθηκαν από το εργαστήριό του που λειτουργεί εντός της αυλής, όλες οι δημιουργίες του καλλιτέχνη, μη εξαιρουμένης της προτομής  του πατρός του, που είχε φιλοτεχνήσει από σαρανταετίας!

Μάλιστα γνωστός άλλος γλύπτης της πόλης, εκφράζει την άποψη στο ISTOLOGIO ότι αυτοί που κλέβουν τις ορειχάλκινες δημιουργίες είναι σε ευθεία συνεννόηση  με χυτήρια, ώστε το κλαπέν μνημείο να λιώνεται αμέσως με το που θα μεταφερθεί στον κλεπταποδόχο. Δηλαδή δεν πρόκειται απλά για κάποιους μικροκλέφτες. Είναι οργανωμένη συμμορία πίσω από αυτές τις αρπαγές! Και το ερώτημα είναι η αστυνομία πως περιφρουρεί;  

Τέλος καλό όλα καλά για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, που προαναφέρονται, αλλά τίθεται ένα ακόμη ζήτημα. Αυτό της ασφάλειας των μνημείων και των συμβόλων της πόλης. 

Και πόλη χωρίς μνημεία σημαίνει πόλη αμνημόνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: