ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Θαν. Νταβλούρος πήρε διαβεβαιώσεις πως «η Αχαΐα έχει ικανοποιηθεί στα αιτήματά της»

Του το είπανε κρυφά στ' αυτί. Εντάξει με την Αχαΐα. Μη σχίζεις τα ρούχα σου άλλο! Και πλέξε τα μαλλιά σου που τα έχεις ξέπλεκα από τον καημό σου!


Δυστυχώς οι Πατρινοί δεν το γνωρίζουν, παρόλο που χάνουν 7 χιλ φοιτητές και 3 οικονομικές σχολές τα επόμενα 4 χρόνια


Σχετικά με τη δήλωση Θ. Νταβλούρου, βουλευτή  Αχαΐας της ΝΔ, ότι πληροφορήθηκε για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά στο σχέδιο «Αθηνά», η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επεκτείνει το προκύψαν ζήτημα μέχρι του ερωτήματος προς την Κυβέρνηση, βάσει ποιών κριτηρίων οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού μπορεί να έχουν ιδιαίτερη πληροφόρηση από αυτή που λαμβάνουν οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Η πλήρης δήλωση της βουλευτού είναι η παρακάτω:

«Πληροφορούμαι από τα αχαϊκά ΜΜΕ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νταβλούρος δήλωσε ότι θα ψηφίσει σήμερα στη Βουλή την τροπολογία για το σχέδιο Αθηνά, γιατί, όπως υποστηρίζει, “από τις βεβαιώσεις που έχει, θεωρεί πως η Αχαΐα έχει ικανοποιηθεί στα αιτήματά της”.

Η δική μας πολιτική γραμμή σε σχέση με το σχέδιο “Αθηνά”, συνεχίζει να είναι η απόσυρσή του εδώ και τώρα, και φυσικά θα το καταψηφίσουμε Και αυτό γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η ποιότητα των κατά τόπους τμημάτων ΤΕΙ ή ΑΕΙ πρέπει να στηρίζονται σε μία εθνική, ισχυρή 3βάθμια εκπαίδευση, αναδιοργανωμένη με βάση ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια...

Επίσης, μας προκαλεί εντύπωση η διαφορά της πληροφόρησης που διαθέτουν κυβερνητικοί βουλευτές από το σχέδιο μηχανογραφικού που διαρρέει από το Υπουργείο Παιδείας, όπου απουσιάζουν τα τμήματα του ΤΕΙ Αιγίου. Μάλλον η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την υποχρέωσή της προς πληροφόρηση μόνο σαν διαρροή πληροφοριών προς τους φίλιους προς αυτή βουλευτές.

Και τέλος, με βάση ποια λογική υποστηρίζεται ότι η Αχαΐα σώθηκε όταν η Πάτρα χάνει 7.000 φοιτητές και 3 κορυφαίες οικονομικές σχολές σταδιακά μέσα σε 4 χρόνια;

Με όλα αυτά θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι όσοι ψηφίσουν το σχέδιο Αθηνά. Και αν αυτοί βροντοφωνάζουν , όπως λένε, “ΝΑΙ”, η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες, η τοπική κοινωνία, βροντοφωνάζουν ένα μεγάλο, αγωνιστικό “ΟΧΙ”».



Πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας

Πρόταση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που επιχειρεί να νομιμοποιήσει το σχέδιο Αθηνά, προκειμένου ο κάθε βουλευτής να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη, υπέβαλε σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία, που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβάνει και ρυθμίσεις σχετικές με τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο Αθηνά.

Προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι «ειδικά για τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 13 ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών φέρει τον υφιστάμενο κατά τον χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο, ακόμη και στην περίπτωση που το ΑΕΙ ή η Σχολή ή το Τμήμα εισαγωγής τους συγχωνεύθηκε, κατατμήθηκε, μετονομάστηκε ή καταργήθηκε».

Η αναφορά ακριβώς σε περιπτώσεις «κατάργησης» ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσκρούει σε συνταγματικές προβλέψεις, επιχειρώντας εκ των υστέρων να νομιμοποιήσει την ήδη αντισυνταγματική λογική του σχεδίου Αθηνά. Κι αυτό, διότι κατάργηση ανωτάτων ιδρυμάτων δεν επιτρέπεται ούτε με νόμο, ούτε, πολύ περισσότερο, με προεδρικό διάταγμα που είναι κατώτερης ισχύος από τον νόμο.

Το Σύνταγμα, στο άρθρο 16 παράγραφος 5, επιτρέπει κατά παρέκκλιση τη συγχώνευση ή κατάτμηση ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά όχι την κατάργησή τους, με αποτέλεσμα το σχέδιο Αθηνά, στα σημεία όπου προβλέπει κατάργηση ιδρυμάτων, και η συγκεκριμένη τροπολογία, στο σημείο όπου αναφέρεται σε κατηργημένα ιδρύματα, να θίγουν τη σχετική συνταγματική πρόβλεψη.
 


 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: