ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τείχος από τη ΔΗΜΑΡ στην πρόταση Βενιζέλου για συγκρότηση πόλου κεντροαριστεράς

Με εμφανή τα σημάδια της πίκρας από την απόρριψη.


Και εμμένει σταθερά στη συνεργασία με Σαμαρά ο Φ. Κουβέλης προωθώντας τον στόχο για απολύσεις 150 χιλ. Δημ. Υπαλλήλων
Σε τείχος ΔΗΜΑΡ έπεσε η πρόταση Βενιζέλου σήμερα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ   για συγκρότηση κοινού κόμματος μαζί της, προκειμένου να δημιουργήσουν την κεντροαριστερά, που θα αποτελέσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλα τα ανομήματα της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης, για την οποία όπως είπε στην ομιλία του οφείλονται στην διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Το απρόσμενο ήρθε και έδεσε με την αποθέωση του Παπανδρέου μόλις εμφανίστηκε στο συνέδριο, όπου εισέπραξε έντονα χειροκροτήματα. Έτσι ήρθε να επιβεβαιωθεί  η ύπαρξη δύο πόλων στο ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα οι παπανδρεϊκής σχολής, όπως Ρέππας και άλλοι πρότειναν αναθεώρηση της απόφασης συμμετοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ νωρίτερα ο Βενιζέλος είχε ταχθεί  υπέρ καθαρότερης συνεργασίας με τον Σαμαρά. «Με την ΝΔ συνεργαζόμαστε κυβερνητικά με εντιμότητα, που θέλουμε να γίνει πιο σαφής, αλλά δεν ταυτιζόμαστε αξιακά» είπε.
Τουτέστιν άρες-μάρες κουκουνάρες!

Ξέχασε δε στη χθεσινή του ομιλία να μιλήσει για σοσιαλισμό και κατηγόρησε της εσωκομματική αντιπολίτευση ότι κάνει πλάγια βήματα εξόδου. Έτσι η Β. Παπανδρέου είπε ότι «η κοινωνία καταρρέει και πρότεινε νέα διαπραγμάτευση, ενώ ο Θ. Πάγκαλος έβγαλε τη χολή του κατά Βενιζέλου, που τον παρουσίασε «γάτα χωρίς σώμα, με κεφάλι που χαμογελά»!    

Πάντως η αρνητική απάντηση, της ΔΗΜΑΡ, για δεύτερη φορά στην πρόταση Βενιζέλου για κοινή προεκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, η οποία δίνεται με συνέντευξη στη «Realnews» από τον Φώτη Κουβέλη, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς η μεν ΔΗΜΑΡ έχει τα σοβαρά εσωκομματικά της προβλήματα, ενώ δε, ενδεχόμενη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ θα την φόρτωνε με όλα τα αμαρτήματά του. Και αυτό το βάρος, πέραν αυτού του δικού της που κουβαλά, είναι δυσβάστακτο!

H ΔΗΜΑΡ, σημειώνει, ο Φ. Κουβέλης επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα υπερασπίζεται την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης.

 Παράλληλα υποστηρίζει πως η διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δε θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με κομματικές συμπράξεις.

Έτσι με έντεχνο τρόπο αφήνει πόρτες ανοικτές για τις εξελίξεις που έρχονται ραγδαίες
 Ο Φ. Κουβέλης εκφράζει ακόμη την απόλυτη στήριξή του στα μέλη της κυβέρνησης που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «όσοι έχουν αντίπαλη στάση για αυτούς οφείλουν να συνυπολογίσουν ότι η ΔΗΜΑΡ συνέχει την κυβέρνηση».

 Ακόμη για τις επικείμενες απολύσεις στο Δημόσιο υποστηρίζει: «Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και εκτιμά: «Μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με φυσιολογικό τρόπο», δηλαδή με συνταξιοδοτήσεις.

Στο μεταξύ ο αρεστός του υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης (της ΔΗΜΑΡ)  μέσω της ίδιας εφημερίδας «Realnews» διαμηνύει ότι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, ενώ ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί. 

Και προσθέτει: 
 «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: