ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τίμησαν την μνήμη των 125 εκτελεσμένων του Γηροκομειού και των «8» της υπόθεσης Μαντζούτσου

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Γηροκομειό για τους 125 εκτελεσμένους στον Εμφύλιο


Παρόντες συγγενείς και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης
Ο αγωνιστής Ηλ. Αντωνόπουλος.
Εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στη μνήμη των 125 εκτελεσθέντων στο Γηροκομειό Πατρών,  εκ των οποίων οι οκτώ ανήκουν στην υπόθεση Μαντζούτσου, που συγκλόνισε την Πάτρα το Φλεβάρη του 1949, διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, το πρωί της Κυριακής χθες, στον τόπο θυσίας, την θέση Σκοποβολή Γηροκομειού.

Η εκδήλωση άνοιξε με τρισάγιο που διάβασε ιερωμένος της Ι.Μ. Πατρών, έκλεισε με την ανάκρουση από την μπάντα του Δήμου Πατρέων του ύμνου της Γ΄ Διεθνούς «Πέσατε θύματα αδέλφια εσείς…» και τερματίστηκε με τον Εθνικό Ύμνο!  

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Εταιρεία Συλλογής Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΣΔΙΑ) Ν. Αχαΐας 1940 – 1974 (πρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος) ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1945 – 1974 «ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ» (πρόεδρος ο κ. Πέτρος Κομματάς) και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου (πρόεδρος η κυρία Κωνσταντίνα Παπάκου).
 

Ο Π. Γεωργόπουλος της ΕΣΔΙΑ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, συγγενείς εκτελεσμένων, αγωνιστές της Αντίστασης, αλλά και απλοί πολίτες, που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη των αγωνιστών. Επίσης την εκδήλωση τίμησε η κόρη του δολοφονημένου Γιάννη Μαντζούτσου από τα βασανιστήρια στην Ασφάλεια Πάτρας, Χρύσα Μαντζούτσου-Μουστάκη. Παρών έδωσε ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε το ορειχάλκινο μνημείο γλύπτης Στάθης Λεοντής. Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Λεοντίου Κώστας Καρβελάς ήταν εκεί, που το 1949 εκτελέστηκε ο θείος του Παν. Σολωμός, ο ΕΠΟΝίτης των Ψηλαλωνίων Παύλος Μαρινάκης, όπως και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αχαιών Πολεμιστών Κύπρου 1974 Γιώργος Βουρλιόγκας κ.απ.

 Εκ μέρους των αγωνιστών της Αντίστασης κατέθεσε στεφάνι ο Ηλίας Αντωνόπουλος (ΕΠΟΝίτης, μέλος του Συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια» και εξόριστος στον Εμφύλιο και στην Δικτατορία), οι βουλευτές Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας και ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιγαλός και Βασίλης Λοτσάρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Πατρέων Νικ. Τζανάκος, που με την καθοριστική πίεσή του προς τον π. δήμαρχο Ανδρ. Φούρα στήθηκε το Μνημείο, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες.

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε ο βουλευτής Β. Χατζηλάμπρου, ενώ ομιλία απηύθυνε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Από αριστερά Παύλος Μαρινάκης, Στάθης Λεοντής, Γ. Δημαράς, Παν. Γεωργόπουλος, μπροστά στο μνημείο των 125 εκτελεσμένων αριστερών του Εμφυλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: