ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα

Ο αγωνιστής - θύμα του παρακράτους της Δεξιάς!


 Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος, από την ημέρα που ο Νίκος Τεμπονέρας έπεφτε νεκρός από τον σιδηρολοστό που του τρύπησε το κρανίο. Θύμα του νεοφασιστικού μίσους που εμπνεόταν από μία πολιτική επίθεσης στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ήταν τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 90, που η νεοφιλελεύθερη αντεπίθεση υιοθετούσε όλες τις μορφές βίας, όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο, που κληρονόμησε από τις προκάτοχές της παρατάξεις, των προηγούμενων μαύρων δεκαετιών.
   Εχθρός τους, ήταν πρώτα από όλα η εξεγερμένη μαθητική νεολαία που αμφισβητούσε συνολικά τα δεδομένα τους. Που κινδύνευαν να την χάσουν δια μιας από οπαδό του συστήματος και των αξιών του. Στο στόχο τους επιστρατεύτηκαν οι πιο ακροδεξιές και παρακρατικές δυνάμεις, που η εμπροσθοφυλακή τους ανέλαβε την υλοποίηση του σχεδίου της βίαιης καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, στις οποίες να σημειωθεί είχαν ήδη προσχωρήσει και οι γονείς των μαθητών.
   Στην πορεία αυτή ,όπως άλλωστε γίνεται πάντα στις ιστορικές αντιστοιχίες, εχθρός τους έγινε ο δάσκαλος. Ο δάσκαλος με την ευαισθησία και την κοινωνική αφοσίωση, που υπερασπίζεται με αρχές την αποστολή και το καθήκον του, που υπερασπίζεται τους μαθητές του, που αυτό το κάνει πάντα χωρίς υστεροβουλία, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, ο δάσκαλος που με την στάση της ζωής του δημιουργεί πρότυπα, δημιουργεί την αναλλοίωτη αφοσίωση στις αρχές της κοινωνικότητας, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της αγωνιστικότητας, του κοινού καλού.
    Ο δάσκαλος αυτός πλήρωσε με την ζωή του για την στάση του και τις αρχές του. Γιαυτό έγινε σύμβολο της νεολαίας και των αγώνων της. Έγινε σύμβολο της αγωνιστικής ιστορίας του λαού μας, έγινε σύνθημα των διαδηλωτών σε όλες τις πορείες,τοποθετήθηκε μαζί με άλλους πρωτοπόρους των λαϊκών αγώνων. Τον Πέτρουλα και τον Λαμπράκη, τον Μπελογιάννη και τον Αντύπα.
   Τα μήνυμα της θυσίας του Νίκου Τεμπονέρα, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και χρήσιμο σήμερα. Σήμερα που ο λαός μας φυλακίζεται στην μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση, που η χώρα μας ξεπουλιέται και καταληστεύεται, που αφαιρούνται όλα όσα με αίμα κατακτήθηκαν για έναν αιώνα, που η σημερινή νέα γενιά βρίσκεται στην ίδια δύσκολη θέση με την γενιά της γερμανικής κατοχής. Σήμερα που πρωταρχικός στόχος πρέπει νάναι να διώξουμε τους δωσίλογους και τους προσκυνημένους, να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις τύχες μας.
   Το αυγό του νεοναζιστικού φιδιού, που χρόνια «φώλιαζε» μέσα στο σύστημα της αντιλαϊκής εξουσίας, εκκολάφθηκε με δυναμισμό και απειλεί τις συνειδήσεις της κοινωνίας που με ταχύτητα εξαθλιώνεται, απαιτεί στις μέρες μας την ακόμα δυνατότερη προσήλωση των ανθρώπων του πνεύματος, των δασκάλων, της νεολαίας, ολόκληρου του λαού στα ιδανικά, στο πνεύμα θυσίας, στην αγωνιστικότητα, στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά που πηγάζει από την αγωνιστική ιστορία του λαού μας.
   Καλούμε την νεολαία και τον λαό να συστρατευτεί ενωμένος, για να σταματήσουμε τον κατήφορο και την καταστροφή. Να πάρει μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα την Τετάρτη 9 Γενάρη.

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

Πάτρα 7/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: