ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Χρ. Λιαρομμάτης: Στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός για να περάσουν τα μέτρα!

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας Χρ. Λιαρομμάτης μιλά στο "Ράδιο Γάμμα"

  
Σκουρλέτης: Ακροδεξιούς συμβούλους έχει ο Πρωθυπουργός
ΚΚΕ: Οι επιθέσεις διευκολύνουν στον αποπροσανατολισμό
Για μπαράζ επικοινωνιακών παιχνιδιών από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα Χρήστος Λιαρομμάτης μιλώντας στο "Ράδιο Γάμμα" και στην εκπομπή του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη για τις πολιτικές εξελίξεις και τα "πυρά" που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακόμη ο Χρ. Λιαρομμάτης επισημαίνει ότι «στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός για να μπορούν να περάσουν τα μέτρα τους, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι περιθωριακό κόμμα, όπως τον κατηγορούν κι αφού δεν τους βγήκε, ιδιαίτερα που ο Σόιμπλερ τον δέχθηκε γιαυτό την ίδια ημέρα της συνάντησης Σόιμπλερ-Τσίπρα βγήκε ο Σαμαράς και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περιθωριακό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί με την κοινωνία, μαζί με τον λαό» τόνισε.

Ο Χρ. Λιαρομμάτης χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «πάστορα Κουβέλη» που μαζί με τους εταίρους του στην κυβέρνηση επιτίθενται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Την χώρα και τη  Βουλή την κυβερνούν με νομοθετικά διατάγματα. «Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει συνεδριάσει μόνον τρεις φορές από τότε που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση. Δεν καταδέχεται το Υπουργικό Συμβούλιο να συνεδριάσει και ο Σαμαράς απουσιάζει μόνιμα» λέει. 

Επίσης τονίζει: «Καλλιεργείται ένα κλίμα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν αυτός εκτρέφει την τρομοκρατία. Υπάρχει η ιστορική μνήμη, που  διδάσκει το εξής: Το 1965 έγινε σαμποτάζ στα τεθωρακισμένα της Ορεστιάδας. Τρία άρματα πηγαίνοντας στο Κιλκίς έμειναν από κακή συντήρηση (προφανώς αναφέρεται στις κατηγορίες της Δεξιάς – ΕΡΕ – ότι κάποιος έριξε ζάχαρη στα ντεπόζιτα των αρμάτων και κόλλησαν οι κινητήρες). Τότε λοιπόν – λέει ο Χρ. Λιαρομμάτης- έριξαν τις ευθύνες στην ΕΔΑ, ότι ήταν κομμουνιστικός δάκτυλος. Στη δίκη του ’’Ασπίδα’’  παραδέχθηκε ο ίδιος ο Παπαδόπουλος ότι ήταν σαμποτάζ».

Επίσης ο Χρ. Λιαρομμάτης αναφέρθηκε στις τότε κατηγορίες κατά των κοριτσιών της νεολαίας Λαμπράκη ότι «έμπαιναν στα Σώματα Ασφαλείας για να κάνουν κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης».


Και κατέληξε «άρα έχουν ξαναγίνει αυτά. Αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα και η κυβέρνηση».
Μάλιστα πρότεινε να αναρωτηθούμε ποιος ωφελείται. «Η αριστερά; Ο λαός; Η κοινωνία; Είναι μεθοδευμένο σχέδιο. Είτε καλάσνικοφ λέγεται, είτε ρουκετοβόλο, είτε γκαζάκια, προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη στα μη μείζονα θέματα. Όμως περνούν τα φορολογικά, τα θέματα Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα». 


Αντιπαράθεση Κεδίκογλου - Σκουρλέτη για τις εμπρηστικές επιθέσεις

Για «προσωπικές στοχοποιήσεις των πολιτικών του αντιπάλων», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις.

«Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσωπικές στοχοποιήσεις των πολιτικών του αντιπάλων έχουν σταματήσει πια να μας εκπλήσσουν. Είναι απορίας άξιον πάντως γιατί τούς είναι τόσο δύσκολο να αποκηρύξουν κάθε μορφή βίας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επέκρινε την κυβέρνηση για τις επιθέσεις της στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει ακροδεξιούς συμβούλους. Όταν ρωτήθηκε ποιους εννοεί, ανέφερε τους κ. κ. Φ. Κρανιδιώτη και Χρ. Λαζαρίδη.

«Θεωρώ απαράδεκτες τις συνεχείς δηλώσεις του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίοι μιλάνε για κουκουλοφόρους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Βενιζέλο που χθες είπε ότι έχει φλερτ ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βία. Αυτά είναι επικίνδυνες απόψεις, είναι ακραίες απόψεις, υπονομεύουν τη δημοκρατία. Ιστορικά υπήρξαν φαινόμενα παρακρατικής βίας στην Ελλάδα, με την οποία δεν είχε σχέση η αριστερά» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και προσέθεσε: «Οφείλουμε λοιπόν να ψάξουμε σ΄αυτή την πολύ περίεργη και ύποπτη συγκυρία των τελευταίων ημερών, να κοιτάξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

ΚΚΕ: Οι επιθέσεις διευκολύνουν 

«Οφείλουμε λοιπόν να ψάξουμε σ΄ αυτή την πολύ περίεργη και ύποπτη συγκυρία των τελευταίων ημερών, να κοιτάξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει». «Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κ.λπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα καθημερινά οξυμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η επιστράτευση από την κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ της θεωρίας των «δύο άκρων"».

«Επιχειρούν να εξισώσουν τις ενέργειες φασιστικών και άλλων αντιδραστικών μηχανισμών, που βγαίνουν από τα σπλάχνα του δικού τους συστήματος, με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Από όλους αυτούς, επανειλημμένα στο παρελθόν, έχουν χαρακτηριστεί ως «ακραίες» οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι συμβολικές καταλήψεις και άλλες αγωνιστικές μορφές πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος» επισημαίνει το ΚΚΕ.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: