ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Προανακριτική προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο

Από τη συνέντευξη του νομικού Χρ. Λιαρομμάτη στο δημοσιογράφο Μιχ. Μπαϊρακτάρη του Ράδιο Γάμμα.


Σφοδρά αντιδρά το ΠΑΣΟΚ για να διαφυλάξει τον Πρόεδρό του από δικαστική παραπομπή

«Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποδεικνύει περίτρανα ότι τα πρόσωπα και τα κόμματα που επέβαλαν στην κοινωνία και στη χώρα την μνημονιακή εξουθένωση, επεφύλαξαν για τους εαυτούς και τους εκλεκτούς τους ασυλία και υπόθαλψη».
Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκδόθηκε σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του και με αυτή κάνει γνωστή και επίσημα τη θέση του για πλήρη αποκάλυψη των ενόχων του κυκλώματος. Προτείνει την προσαγωγή σε Προκαταρκτική Επιτροπή των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και επιφυλάσσεται για κάθε συμπληρωματική πρόταση, εφόσον προκύψουν στοιχεία και για άλλα πρόσωπα.
Με την παραπάνω θέση επιχειρείται να μη διαιωνισθεί το θέμα ανάμεσα σε  πολιτικές και δικαστικές καλένδες, ούτως ώστε να επιτευχθεί η σύντομη και πλήρης αποκάλυψη ενόχων.

Θα τα καταφέρουν στη συγκάλυψη;
Το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να διαφυλάξει τον Πρόεδρό του από τη δικαστική παραπομπή, απάντησε με μια σκληρή ανακοίνωση, τονίζοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική αποσταθεροποίηση, αλλά, όπως σημειώνει, «δεν θα τα καταφέρουν».
«Τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία του προκάλεσαν βαθειά απογοήτευση και προφανώς πολιτική τύφλωση. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας και μάλιστα τώρα που διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της. Στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας. Δεν θα τα καταφέρουν» τονίζεται χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Το αίτημα για την προανακριτική επιτροπή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ σε περίπτωση που τελικώς απορριφθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμμετάσχει στην Επιτροπή που θα συσταθεί με βάση την πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Χωρίς λόγια.
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται ακόμη τα παρακάτω:
« Έχοντας μετατρέψει την διαφθορά σε καθεστωτική δομή του κράτους, της οικονομίας και της πολιτικής, και συναλλασσόμενοι ιδιοτελώς και εκ του ασφαλούς, προστάτευαν συστηματικά τους κατόχους του πλούτου από τη νόμιμη φορολογία.
 Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο της εγχώριας κλεπτοκρατίας, που αναδεικνύει τη μεροληπτική, υπέρ του μεγάλου πλούτου, λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και την ασύδοτη και χωρίς έλεγχο κίνηση των κεφαλαίων. Φωτίζει δε, τις αιτίες της πορείας της χώρας προς τη χρεοκοπία.
Εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν εξουσία από ανώτατη κυβερνητική ή πολιτική θέση, συμπεριλαμβανομένων όλων των Υπουργών Οικονομικών και των πολιτικών τους προϊσταμένων από το 2010 μέχρι σήμερα.
 Η ευτράπελη προσπάθεια να εμφανισθούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής και της υπόθαλψής της, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ίδιο και η προσπάθεια περιορισμού της διερεύνησης στον μέχρι πρότινος συνεργό τους.
 Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ. δε θα συμπράξει στην συγκάλυψη καμιάς πτυχής της υπόθεσης, ούτε στην υπόθαλψη κανενός ενεχομένου. Αντιθέτως θα ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ανεξαρτήτως θέσης στην κυβερνητική ιεραρχία.
Ειδικότερα, θα ζητήσουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων.
Τέλος, επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας.
 Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν χωράει πια στα συρτάρια καμιάς μνημονιακής κυβέρνησης. Και δεν θα μείνει ανέλεγκτη ούτε η σημερινή προσπάθεια συσκότισής της».


Ο Σίμος Κεδίκογλου

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι «ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του» και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «εκνευρισμό για την καθυστερημένη αντίδρασή του», λέγοντας πως «δεν επιτρέπεται ο εκνευρισμός αυτός να οδηγεί σε πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου».
«Αυτό που δεν έχει όρια είναι η διαχρονική αλληλεγγύη των μνημονιακών εταίρων στη συγκάλυψη της διαφθοράς», ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ. Στουρνάρας

«Κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε ερώτηση δημοσιογράφου, λίγο πιο νωρίς, για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να τον συμπεριλάβει στην πρότασή του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την λίστα «Λαγκάρντ».
Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Κανένα σχόλιο δεν έχω να κάνω. Εγώ την έφερα τη λίστα. Από εκεί και πέρα σε μια δημοκρατία ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός».

Και το ΚΚΕ

Από την πλευρά του το ΚΚΕ «επαναλαμβάνει ότι πρέπει να υπάρξει διερεύνηση για όλους όσοι είχαν ευθύνη ή εμπλοκή στο χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ».
«Και η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει το πιο ουσιαστικό: ότι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη σαπίλα και να βάλει τέλος στην εκμετάλλευση και στη ληστεία που υφίσταται, η οποία γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη και πιο άγρια», επισημαίνεται στο σχόλιο του ΚΚΕ.

Παραίτηση της Ελ. Παπακωνσταντίνου

Την αποδοχή της παραίτησής της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (TAIΠΕΔ) ζητεί με επιστολή της στη διοίκηση του Ταμείου η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Η κυρία Παπακωνσταντίνου σημειώνει πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων της ιδίας και του συζύγου της.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά την παραίτηση της κ. Παπακωνσταντίνου θα ληφθεί στις 9 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: