ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Γιατί σας δέχεται ο Σόϊμπλε κύριε Τσίπρα; Μα γιατί μας θεωρεί ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση

Με αυτό το ύφος ο Β. Σόιμπλερ φαίνεται να λέει στον Αλέξη: Έλα δω βρε χριστιανέ, να δούμε τι θα κάνουμε με σας στην Ελλάδα. Μας παρεξηγήσατε!



«Φημίζονται οι Γερμανοί ως ένας λαός που είναι ιδιαίτερα πρακτικός και σκέφτεται με βάση την real politic»


 «Γιατί σας δέχεται ο Σόιμπλε;  Αυτό μου κάνει περισσότερο εντύπωση. Όχι γιατί εσείς θέλετε να τον δείτε…» ήταν μία από τις ερωτήσεις  που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου στον Αλ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της συνέντευξης που ζήτησε ο διευθυντή του Real Fm.



Και η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήταν η ακόλουθη:

«Είναι αυτονόητο ότι εμείς θέλουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με κυβερνήσεις που παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά και στα ελληνικά πράγματα. Και όχι μόνο στα ευρωπαϊκά. Έκανα ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική και συνάντησα προέδρους κρατών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι το απολύτως φυσιολογικό αυτό που πράττουν. Η Γερμανία και οι γερμανοί φημίζονται ως ένας λαός που είναι ιδιαίτερα πρακτικός και σκέφτεται με βάση την real politic… Θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου απίθανο, είναι ιδιαίτερα πιθανό και θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε να έχουν τη δυνατότητα μιας απευθείας επαφής και απευθείας σχέσης. Κι εμείς το θέλουμε αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε. Κάθε άλλο.

Θα σας έλεγα, χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μας, ότι αυτή τη στιγμή ο πραγματικός αντίπαλος της κ. Μέρκελ δεν βρίσκεται εντός της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας.. Θα κάνει περίπατο, απ΄ ότι φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, ακριβώς γιατί ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της δεν έχει αιχμές εναντίον της. Μοιάζει η πολιτική του. Άρα οι πολίτες εκεί είναι πιθανότερο να ψηφίσουν μια ορίτζιναλ εκδοχή παρά μια ιμιτασιόν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: