ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Φ. Κουβέλης: Το αδιέξοδο το επικαλείται όποιος διαφωνεί με τον Σαμαρά!

Φώτης ο... απαγκιστρωτής!

Πλήρη συμφωνία της ΔΗΜΑΡ με την κυβερνητική γραμμή του ξεπουλήματος


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥΠαραμένει η αγωνία της ΔΗΜΑΡ για την πορεία του κυβερνητικού έργου και επιτείνεται από το άγχος για την επιβίωσή της. Είναι ενδεικτικό ότι στελέχη του ηγετικού επιτελείου της ΔΗΜΑΡ διέρρεαν ότι ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός στην υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας.
Έτσι κι αλλιώς και σε εσωκομματικό πεδίο υπάρχουν αντιδράσεις για την μεταβίβαση του «υγιούς τμήματος» της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς. Ωστόσο, «αυτή αποφασίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος» σημείωναν, αποποιούμενα ευθύνες,  ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Πάντως, σύμφωνα με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Φ. Κουβέλης συνοψίζεται στη φράση ότι «εκτός από την Τρόικα υπάρχει και η κοινωνία». Έτσι κατά την συζήτηση με τον Σαμαρά και τον  Βενιζέλο προέκρινε την αποποίηση πολιτικών ευθυνών του, ως προερχομένου από την αριστερά, η οποία κυρίως αυτή τον επικρίνει!
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι αποκρατικοποιήσεις «με διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», οι συγχωνεύσεις οργανισμών τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων και των μεταρρυθμίσεων που, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, πρέπει άμεσα να προχωρήσουν. Ξέχασε βέβαια την… απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, αφού πια είναι αγκιστρωμένος στην εξουσία και ξέρει ότι οι επόμενες εκλογές γι αυτό και το κόμμα του θα σημάνουν Βατερλώ!
Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι με δεδομένη την ύφεση και την ανάγκη να αντιμετωπισθεί, πρέπει να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ, πέραν της Τρόικας, την αναδιαπραγμάτευση (εμπνεύσεως Βενιζέλου), όμως την παραπέμπει στην μετά θάνατον ζωή!
 Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Κουβέλης έκανε την εξής δήλωση: «Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι μεγάλα και είναι και ακανθώδη. Για αυτά τα προβλήματα συζητήσαμε και βεβαίως και για το σχεδιασμό αναφορικά με την αντιμετώπιση όλων εκείνων που συνιστούν τις υποχρεώσεις της χώρας. Έχουμε μπροστά μας τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας μια ελληνική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε απόλυτα για το στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης όλων αυτών των προβλημάτων», είπε λες και δεν συμμετέχει  ο ίδιος στην κυβέρνηση.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ζήτησε παράταση για τα μέτρα απάντησε ότι: «Δεν ζητήσαμε καμία παράταση. Η συζήτηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών. Δεν συζητήσαμε για περικοπές , δεν συζητήσαμε για τη λήψη μέτρων. Συζητήσαμε για τα υπαρκτά προβλήματα σε σχέση με την κοινωνία. Εκείνο που μας απασχολεί είναι ο συνολικός σχεδιασμός αντιμετώπισης αυτών των δυο ζητημάτων».
Σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει αδιέξοδο στις συζητήσεις σημείωσε: «Το αδιέξοδο το επικαλείται κάποιος όταν έχει διαφωνήσει. Δεν υπάρχουν διαφωνίες, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στους δυο προηγούμενους άξονες για τους οποίους σας μίλησα».

«Εγκάρδια συνεννόηση» του Φώτη Κουβέλη με τον Ευ. Βενιζέλο

Συνήθεις οι... σφιχταγγαλιασμοί Βενιζέλου, όπως και οι... συνεννοήσεις με Κουβέλη!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ
           (Από την avgi.gr)

Τι ενώνει τον Φ. Κουβέλη με τον Ευ. Βενιζέλο; Η επιδίωξή τους να υποστούν κατά το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος από τα μέτρα-σοκ και τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Σαμαρά. Εξ ου και χθες, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκαν πριν τη σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου, συμφωνώντας να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο έναντι του πρωθυπουργού και της τρόικας.
Φυσικά, ουδείς εκ των δύο αρχηγών που συγκροτούν, μαζί με τον Αντ. Σαμαρά, την κυβέρνηση, δεν σκοπεύει να αποσταθεροποιήσει το κυβερνητικό σχήμα και να βάλει “βέτο” και “κόκκινες γραμμές”. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι μοιράζονται την άποψη ότι το κοινωνικό και πολιτικό κόστος που θα προκύψει από την εφαρμογή της δέσμης μέτρων του νέου Μνημονίου, όπως έχει καταρτιστεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, θα είναι δυσθεώρητο και από μόνο του αρκετό για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. στην προηγούμενη σύσκεψη των αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν προειδοποίησε τον Αντ. Σαμαρά, αλλά και τον Γ. Στουρνάρα, πως “θα γίνουν πλατείες Ταχρίρ σε όλη τη χώρα”.

Συνάντηση με νόημα
Έτσι, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκαν χθες, με σκοπό να διαμορφώσουν μια κοινή πλατφόρμα που παρουσίασαν ως βάση συζήτησης χθες το βράδυ στον Αντ. Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας μεταξύ των δύο, οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης συμφώνησαν ότι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ πρέπει να επιβληθούν σε δύο φάσεις. Μάλιστα, αποφάσισαν -όπως έκαναν κιόλας- να παροτρύνουν τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, να ζητήσει από την τρόικα την εφαρμογή των νέων μέτρων-σοκ σε δύο δόσεις.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στη λεγόμενη “μείωση του κράτους”, προκειμένου η Ελλάδα να δείξει “καλό πρόσωπο” προς την τρόικα.
Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά “δύσπεπτη” είναι τόσο για τον Ευ. Βενιζέλο όσο και από τον Φ. Κουβέλη μια σειρά μέτρων που έχουν προταθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αύξηση κατά δύο έτη του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (στα 67, δηλαδή), το “κούρεμα” κατά 30 ευρώ των αγροτικών συντάξεων (που είναι σήμερα 360 ευρώ...) αλλά και η κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης.
         Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης φέρονται να συμφώνησαν πως οι κατ’ ιδίαν συνεννοήσεις τους πρέπει να συνεχιστούν, στο πλαίσιο μιας “πολιτικής διαπραγμάτευσης” (όπως χαρακτηρίζουν τη “συνεργασία” τους πηγές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.) μεταξύ των ιδίων και του Αντ. Σαμαρά.

Τεχνικό ηλεκτρονικό πρόβλημα για τις προσλήψεις στον ΣΟΨΥ Πάτρας


Από τον ΣΟΨΥ Πάτρας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

«Λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατό να ανέβουν τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΚΟΧ 53.702/01/2012 για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στη Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, σε αυτό το αρχείο έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα αποτελέσματα και όλους τους πίνακες που αφορούν την προκήρυξη.

Συγκεκριμένα:
-Αλφαβητικός πίνακας αποκλειόμενων με αναγραφή του λόγου αποκλεισμού.
-Πίνακας κατάταξης κατά αύξουσα σειρά ΑΜΚΑ, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
-Πίνακας κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
-Πίνακας προσληπτέων κατ’ αλφαβητική σειρά με αναγραφή του κωδικού θέσης πρόσληψης
Η αποκλειστική προθεσμία υποβολής ενστάσεων ορίζεται από την Τετάρτη 1/08/2012 έως και την Παρασκευή 3/08/2012. Σημ.: Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη αποστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και όχι στα γραφεία του ΣΟΨΥ Πάτρας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-621273 (κος Μαγκαφάς Παναγιώτης ή κος Θεοδωρόπουλος Δημήτρης) από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. καθημερινά ή να στέλνουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sopsipatron@gmail.com».
Περισσότερα στη διεύθυνση:

Καμπανάκι για κυοφορούμενα σκάνδαλα από τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Υποψιάζεται σκάνδαλα, το λέει στον Βενιζέλο και αυτός στην... ουρά του!


Συμφωνεί ο Ευ. Βενιζέλος λες και δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση!

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, χθες, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε έπειτα από αίτημα του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο. Αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν η κοινοβουλευτική τακτική του κόμματος, καθώς και οι εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων με αφορμή ορισμένες πτυχές του που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας γεννώντας ερωτήματα και εγείροντας ζητήματα διαφάνειας.
Η άποψη που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση πιέζεται από την Τρόικα να λάβει σκληρά μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας, δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις σε θέματα διαφάνειας και καταστρατήγησης του δημοσίου συμφέροντος. Έγινε λόγος για τη λειτουργία του Ταμείου Αξιοποίησης (σ.σ.: Ξεπουλήματος) της Δημόσιας Περιουσίας και υπενθύμιση των αιχμών που άφησε με την παραίτηση του ο Κ. Μητρόπουλος.
Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, για να κάνει αυτό το διάβημα είναι προφανές ότι έχουν περιέλθει στην αντίληψη του κάποιες κινήσεις ή αποφάσεις που προκαλούν ερωτήματα, μολονότι σε αυτή τη φάση αποφεύγει να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία. Ο Ευ. Βενιζέλος, συμφώνησε μαζί του ότι υπάρχουν θέματα που χρειάζονται προσοχή.
Αλλά το ερώτημα είναι σε ποιον απευθύνεται αυτή η επισήμανση, εάν δεν αφορά και τον ίδιο που είναι συνέταιρος με τον Φ. Κουβέλη στην αυτή κυβέρνηση με τον Αντ. Σαμαρά;

Ιούλιος 1967: Εξέγερση βετεράνων Αφροαμερικάνων του Βιετνάμ!

23-7-1967, μαύροι των ΗΠΑ υπερασπιζόμενοι τον εαυτό τους από την Κουκ Κουξ Κλαν!

Διαχρονικά ρατσιστικά γεγονότα που αντιμετωπίζουμε και στην χώρα μας!
Αν και έχει περάσει μία εβδομάδα από την επέτειο, πριν 45 χρόνια, στις 23 Ιουλίου  του 1967, τότε που ξεσπούσε στο Ντριτόιτ ένα από το χειρότερα κύματα ρατσιστικής βίας στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, καλό είναι να υπενθυμίζεται το γεγονός, που ως συνέπεια της επιρροής  της Κου Κουξ Κλαν στον κρατικό μηχανισμό είχε ως κατάληξη ποταμούς αίματος από μία εξέγερση μαύρων βετεράνων των ΗΠΑ από το πολεμικό θέατρο της τέως Ινδοκίνας, που πήραν τα όπλα ανά χείρας για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους ως ισότιμοι πολίτες της αμερικανικής δημοκρατίας.
Επιδρομή της Αστυνομίας σε δήθεν παράνομο μπαρ όπου Αφροαμερικανοί βετεράνοι στρατιώτες γιόρταζαν την επιστροφή τους από τα μέτωπα του Βιετνάμ, προκάλεσε μια αλυσιδωτή αντίδραση ανεξέλεγκτης βίας στην πόλη. Κράτησε τέσσερις μέρες και άφησε πίσω της 43 νεκρούς, 467 τραυματίες και περισσότερα από 2.000 κατεστραμμένα κτίρια. Ο τότε κυβερνήτης της πολιτείας του Μίσιγκαν Τζόρτζ Ρόμνεϊ, πατέρας του σημερινού υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ, διέταξε την τοπική εθνοφρουρά να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, θορυβημένος απ' την έκταση των επεισοδίων, έστειλε 8.000 πεζοναύτες στο Μίσιγκαν, κάνοντας χρήση ενός ξεχασμένου νόμου του 1807 “κατά των εξεγέρσεων”, που εξουσιοδοτούσε τον πρόεδρο να επεμβαίνει στρατιωτικά σε οποιαδήποτε πολιτεία έχει εκδηλωθεί εξέγερση κατά της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης...
Τα γεγονότα που τάραξαν τις ΗΠΑ, παραμένουν διαχρονικά, ως συνέπεια της ρατσιστικής εκείνης έκρηξης, που και στην χώρα μας αντιμετωπίζουμε πια και με την κάλυψη φιλοναζιστικού κοινοβουλευτικού κόμματος!

Η ανοχή του ελαττωματικού κράτους παρούσα και σήμερα στον Τυνήσιο

Μετά από τρεις αναβολές, ήρθε η τέταρτη σήμερα, στο Μομομελές Πατρών.


Ανεβλήθη η δίκη για τις 25 Σεπτέμβρη στο Μονομελές Πάτρας
Παρούσα ισχυρή αστυνομική δύναμη
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
«Ο δικηγόρος του μετανάστη, ο Βασίλης Λαδάς, εκφράζει την ευχή να μην αναβληθεί και αύριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου. Και δηλώνει πεπεισμένος  ότι “η αίσθηση που αφήνει η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι γενικά υπάρχει μεγάλος ρατσισμός, έστω και εάν είναι ανομολόγητος από την πλειοψηφία των Ελλήνων, που έρχονται πρώτοι, μετά τους Ισραηλινούς”»!
Τα παραπάνω είχα αναρτήσει χθες βράδυ στο ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU, αναφερόμενος στην επικείμενη δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών για σήμερα, με αφορμή την ρατσιστική επίθεση κατά του 24χρονου Τυνήσιου Μπιλάλε Αμπούτε, στις 24 Ιουνίου το βράδυ πίσω από την «Πολιτεία» ομάδας ρατσιστών, ακροδεξιών και Χρυσαυγιτών.
Κι ενώ ο φόβος του συνηγόρου Βασ. Λαδά ήταν η τυχούσα παρέλευση ωραρίου, το… δικονομικό θαύμα ήρθε από την πλευρά των δικαστικών υπηρεσιών, για να επιβεβαιωθεί ο συνήγορος που στις 26-7-12, σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα μιλούσε για «την ανοχή του ελαττωματικού μας κράτους»!
Έτσι στην κατάμεστη ακροατηρίου, αλλά και ιδιαίτερα ισχυρής αστυνομικής δύναμης με επικεφαλής αξιωματικό, αίθουσα του Μονομελούς, δημιούργησε αλγεινή αίσθηση, ιδίως στους συμπαραστεκόμενους στον Μπιλάλ η πληροφορία, όταν διέρρευσε, λίγο πριν την επιβεβαίωσή της εκ μέρους της Έδρας.
Προηγήθηκε ημίωρος διακοπή της Συνεδρίασης, για επέλθουν διαβουλεύσεις σε ανώτερο επίπεδο, καθώς ένα ακόμη δικονομικό  «παράδοξο» είχε συντελεστεί. Η δίκη είχε προσδιοριστεί μετά την εκλογή  της δικαστικής σύνθεσης που θα αποτελούσε την Έδρα. Και αυτό αποτελούσε λόγω που καθιστούσε διαβλητή την έκδοση της όποιας απόφασης της Έδρας.
Ακολούθησε η επίσης εκφώνηση αναβολής της εκδίκασης για τις 25 Σεπτεμβρίου 2012, στην αυτή αίθουσα του Μονομελούς, άνευ κλητεύσεως και τα χαμόγελα έλαμψαν σαρδόνια στην πλευρά του κατηγορουμένου, κάτι που προκάλεσε τους παρισταμένους του αντιρατσιστικού κινήματος.

Κι ενώ έκπληκτο το θύμα παρακολουθούσε τα δρώμενα, ο συνήγορός του συμβιβάζονταν με την ιδέα ότι ο κατηγορούμενος 31χρονος, κάτοικος των Ιτεών,  παραμένει υπόδικος έως τότε. Κι ωστόσο η ισχυρή δύναμη των αστυνομικών φυγάδευσε τον κατηγορούμενο συνοδεύοντάς τον μέχρι την πίσω πόρτα του δικαστικού Μεγάρου, στην οδό Κανάρη.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η παρέμβαση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», που με ανακοίνωσή της, αναφερόμενη σε προηγούμενο επεισόδιο, έχει μιλήσει για «ρατσιστική και φασιστική βία» που εκδηλώθηκε μέσα στα δικαστήρια της Πάτρας, καθώς ο δικηγόρος του μετανάστη δέχτηκε απειλές, από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιτεών «αποδεικνύοντας ότι ο ξυλοδαρμός του μετανάστη έχει φασιστικά κίνητρα, δίνοντας συνέχεια στη λογική του πογκρόμ, που έχει εξαπολυθεί πριν καιρό στην περιοχή των Ιτεών Πατρών» με αφορμή τον του φόνο κατοίκου της περιοχής Θαν. Λαζανά, πιθανότατα από μετανάστες, λόγω διαμάχης για έναν σκύλο!
Στην υπόθεση παρούσα ήταν και η «Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών», η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του θύματος.
Η υπόθεση, από τις 25 Ιουνίου που εισήχθη με την αυτόφωρη διαδικασία έχει αναβληθεί μία φορά λόγω καθυστέρησης της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην έκδοση της Έκθεσης για τα τραύματα του θύματος, λόγω προσδιορισμού της σε  πινάκιο που δεν περιλαμβανόταν δικάσιμος, λόγω συζήτησης για τον προσδιορισμό της σε ορισμένη ημερομηνία και τέλος σήμερα λόγω δικαστικού κωλύματος.
Πάντως το γεγονός πως μία οργανωμένη ρατσιστική επίθεση αντιμετωπίζεται με τόση χαλαρή διαδικασία, προκαλεί εντύπωση, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστά επεισόδια ακραίων ρατσιστικών συμπεριφορών, που τώρα εκδηλώνονται και με βουλευτική κάλυψη, όπως αυτό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία.
Ακόμη περισσότερο δε, που δεν αμφισβητείται ότι ο Τυνήσιος μετανάστης βρέθηκε από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς σωριασμένος, ημιλιπόθυμος και κακοποιημένος, πάνω στις ράγες του τρένου και είχε μεγάλη τύχη διότι εκείνη την ώρα δεν περνούσε αμαξοστοιχία, που θα μπορούσε να τον διαμελίσει.

Ο Δήμος Πατρέων παραχωρεί στην 6η ΥΠΕ οικόπεδο για Κέντρο Υγείας

Φωτογραφία Αρχείου.


Βρίσκεται στην περιοχή του Νοτίου Διαμερίσματος
 Ένα ακόμη Κέντρο Υγείας θα βρεθεί «στα σκαριά» για ανέγερσή του μετά την απόφαση του Δήμου Πατρέων για παραχώρηση οικοπέδου του.
 Ο Υπουργός Υγείας, όπως έγινε γνωστό, έχει εγκρίνει την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Πάτρα (κατασκευή και εξοπλισμός) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ. Το έργο είναι προτεινόμενο για ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Πατρέων.
Αύριο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Πατρέων θα παραχωρήσει στην 6η ΥΠΕ, το οικόπεδο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στην περιοχή του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας, στο οποίο θα έχουν άμεση πρόσβαση οι πολίτες από τις γύρω περιοχές, όπως Ζαρουχλέικα, Παραλία, Βραχνέικα κ.λπ., σε πρωτοβάθμια επιπέδου παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, γίνεται και ένα βήμα προς την αναβάθμιση της περιοχής.
Από κει και πέρα, με δεδομένα την παραχώρηση του οικοπέδου και την εξασφαλισμένη πίστωση των 4,5 εκατ. ευρώ, θα πρέπει η 6η ΥΠΕ, να σπεύσει να ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, την δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.