ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κριτική των οικονομικών προτάσεων της ΝΔ

Από αφίσα της ΝΔ

Όπως τις παρουσίασε ο κ. Σαμαράς υπό μορφή 18 μέτρων

 Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Αντ. Σαμαρά των εκβιασμών της Τρόικας και άλλων προς τον ελληνικό λαό καταδεικνύει ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν την πολιτική βούληση για ριζική αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων. Η πολιτική αυτή, επιπλέον, παροξύνει την κρίση σε ολόκληρη την ευρωζώνη και την θέτει σε τροχιά αποσύνθεσης. Η συνέχιση του μνημονίου είναι που μας οδηγεί στη δραχμή κ. Σαμαρά.   
Ο κ. Σαμαράς όχι μόνο αποδέχεται το καταστροφικό πλαίσιο οικονομικής πολιτικής που υλοποιούν τα μνημόνια (το δεύτερο εκ των οποίων ψήφισε ο ίδιος και το κόμμα του), αλλά πολύ ισχυρότερα επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ακύρωση του μνημονίου συνεπάγεται εγκατάλειψη της ευρωζώνης, αναπαράγοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους ανυπόστατους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό από την Τρόικα, την κ. Μέρκελ και άλλους. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς (αλλά και ο Ευ. Βενιζέλος και άλλοι που, εν προκειμένω, χρησιμοποιούν ταυτόσημη επιχειρηματολογία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ) δεν διαθέτει την πολιτική βούληση για ανατροπή του μνημονίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την παρουσίαση των οικονομικών προτάσεων της ΝΔ από τον κ. Σαμαρά, στις παραπάνω από 2.500 λέξεις δεν υπάρχει ούτε μία φορά η λέξη «λιτότητα», διότι προφανώς ο κ. Σαμαράς, όπως ακριβώς και η ομόσταβλή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κ. Μέρκελ, δεν θεωρεί τη λιτότητα πρόβλημα παρόλο που αυτή διαλύει την κοινωνία και οικονομία τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπου εφαρμόζεται (πχ η Ισπανία και Ιταλία πάνε από το κακό στο χειρότερο). 
Αξίζει να επισημάνουμε ότι κατά την παρουσίαση των 18 μέτρων, ο κ. Σαμαράς αναφέρει με ειλικρίνεια που προκαλεί έκπληξη τι θα σήμαινε ένα αδιέξοδο στην επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, όπως την προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν η Ελλάδα κατήγγελλε μονομερώς το Μνημόνιο , δεν θα έλεγχε η ίδια τι θα γινόταν αμέσως μετά! Ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα μπορούσαν να ελέγξουν τι θα ακολουθούσε. Θα ξεσπούσε τέτοιο χάος στις αγορές, όπου καθένας θα έτρεχε να σώσει τον εαυτό του».

Αυτό το ανεξέλεγκτο δυνάμει «χάος στις αγορές» που αποτελεί όπλο για μια ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, και τη δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς όχι μόνο αρνείται να το χρησιμοποιήσει, όχι μόνο ασκεί δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που προτίθεται να το χρησιμοποιήσει, αλλά, πολύ χειρότερα, ο Αντ. Σαμαράς δεν διστάζει να στρέψει το όπλο αυτό ενάντια στον ίδιο τον ελληνικό λαό, προσπαθώντας προεκλογικά να τον εκβιάσει και να τον κατατρομοκρατήσει.
Επίσης αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν παρουσιάζει τα παραμικρό αντεπιχείρημα στα επιχειρήματα και τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και άλλων πλευρών ακόμη και από τον συντηρητικό χώρο) ότι αφενός η πολιτική του μνημονίου είναι αυτή που οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης αποδυναμώνοντας την οικονομία και διαλύοντας την κοινωνία της και αφετέρου ότι η κυρίαρχη πολιτική που έχουν επιβάλλει οι ομόσταβλοι του Αντ. Σαμαράς συντηρητικοί πολιτικοί -με την ανοχή μέχρι σήμερα των σοσιαλδημοκρατών- παροξύνει όλες τις διαστάσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στα ευρωπαϊκά κράτη, και ουσιαστικά θέσει την ευρωζώνη σε διαδικασία αποσύνθεσης. Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσταση στην Ισπανία, για παράδειγμα, γίνεται ολοένα και πιο αδιέξοδη αφού πλέον αναγκάζεται σε δημόσιο δανεισμό με επιτόκια πάνω από 6,5%, ενώ τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2012 έφυγαν από τις ισπανικές τράπεζες προς ασφαλή καταφύγια καταθέσεις ύψους πάνω από  100 δις ευρώ (εκ των οποίων τα 31 δις τον Απρίλιο, πράγμα που δείχνει ότι η φυγή καταθέσεων επιταχύνεται).

Δεν υπάρχουν σχόλια: