ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αλέκα μας «από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί»;

Γιατί  τέτοια πρεμούρα Αλέκα, αφού να κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρεσαι;

Ξανά εκλογές ζητάει το ΚΚΕ, μήπως λάβει πρωτοκαθεδρία στην Αριστερά

Θυμίζοντας τον παίχτη, που κόβει τη ζαριά του συμπαίχτη του και του λέει ξαναρίχτα, με την ελπίδα ότι την επόμενη φορά θα είναι άσχημη, το ΚΚΕ πορεύεται για επόμενες εκλογές. Όχι για να ζητήσει από το λαό να το εμπιστευθεί σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, αφού αυτήν πρόσφατα την αρνήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που το καλούσε, αλλά ελπίζοντα να του δοθεί ευκαιρία ανόδου και πρωτοκαθεδρίας στην αναπαυτική πολυθρόνα της Αριστεράς έστω και στη Γ΄ Θέση!
Πρώτο κόμμα λοιπόν, που ζήτησε την άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ως «κοροϊδία» τις διερευνητικές εντολές στα κόμματα.
Αποκλείοντας, όλο το προηγούμενο διάστημα, το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ο Περισσός ζήτησε προσφυγή, εκ νέου, στις κάλπες, ενώ την ίδια ώρα εύλογο είναι το ερώτημα που δημιουργείται, για το ποιος είναι ο λόγος που το ζητάει, αφού δεν επιθυμεί να βρεθεί  μπροστά σε κυβερνητικές ευθύνες. 
«Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, χρειάζονται εκλογές, για να παρέμβει ο λαός», ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ όσον αφορά την εν εξελίξει διαδικασία των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Να του απαντήσει κανείς, «από πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί» μάλλον θα είναι ανώφελο, αφού πράγματι άλλος είναι ο σκοπός του. Και δυστυχώς γι αυτόν δεν καίγεται απλώς. Τσουρουφλίζεται!

Ριζοσπάστης: Αλλαγή... κατάταξης οι εκλογές!
Αγάπη που την έχει κι ο "Ριζοσπάστης" για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Στο μεταξύ το σφυροκόπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ από το μιντιακό κατεστημένο συνεχίζεται αμείωτο από την Δευτέρα των εκλογών. Δήθεν προοδευτικό και μη δεν είδε την Δεξιά που επέλξε αντίπαλο την Αριστερά. Έτσι και χθες τα «Νέα» γράφουν για: «κόλπο ΣΥΡΙΖΑ με τις πέντε εντολές», ο «Αδέσμευτος Τύπος» τρομοκρατεί τη Δεξιά: «Κάντε πρωθυπουργό τον Τσίπρα», η «Δημοκρατία» επισημαίνει: «Η παγίδα νέων εκλογών», ο «Ελεύθερος Τύπος» καλεί ότι είναι: «Ώρα αφύπνισης και πανστρατιάς για την κεντροδεξιά παράταξη», ενώ το κανάλι των εκδοτών, το ΜEGA αφήνιασε!
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι το «αφιέρωμα» του «Ριζοσπάστη» στον ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε πρώτο θέμα, κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα, ενώ υπάρχει σε όλη την αρθρογραφία της εφημερίδας - ακόμα και σε αυτές που προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί έχασε το ΚΚΕ. «Δεν είναι φιλολαϊκή η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» είναι το πρώτο θέμα του «Ριζοσπάστη», ο οποίος επικρίνει την πρόταση των 5 σημείων του Αλ. Τσίπρα, όπως και τα «Νέα».
Το κύριο άρθρο του «Ριζοσπάστη» χαρακτηρίζει «χίμαιρα» το «αντιμνημόνιο», ενώ έχει αφιερώσει την τελευταία σελίδα σε αρθρογραφία, επεξήγηση της πολιτικής ήττας. «Δεν είναι ανατροπή η αλλαγή στη σειρά κατάταξης» καθησυχάζει τους αναγνώστες ο Θ.Λ., που πλέον δεν περιορίζεται στη δεύτερη σελίδα, ενώ ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας εκτιμά πως το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι πως «το επίπεδο ανάπτυξης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα (...) είναι ακόμη αναντίστοιχο των απαιτήσεων». Επιπροσθέτως υπάρχει και το πρόβλημα «ενός 'χύμα' κινήματος, που προβάλλει το 'έξω τα κόμματα - έξω τα συνδικάτα'» και επιδρά «στην αλλοίωση του ριζοσπαστισμού». Έχει προβλήματα το ΚΚΕ και (με) το εργατικό κίνημα, αλλά ευτυχώς οι εκλογές είναι απλώς μια «αλλαγή κατάταξης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: