ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Το ΕΚΠάτρας για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ


 

Στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Καλαμάτας για το ναυάγιο στην  Πύλο

Από την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, με ευθύνη της κυβέρνησης, στη συγκέντρωση στα δικαστήρια Καλαμάτας σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν και προσήχθησαν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο προκειμένου να διαδηλώσουν με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πρόκειται για ένα ναυάγιο που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες και μωρά παιδιά.  Δεν ήταν μια κακιά στιγμή, αλλά ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα που έχει μετατρέψει τις ελληνικές θάλασσες σε υγρούς τάφους. Ταυτόχρονα αυτή η τραγωδία ανέδειξε  και πάλι τις ευθύνες όλων των αστικών κομμάτων και της σημερινής κυβέρνησης που εφαρμόζουν τόσο την απαράδεκτη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. αλλά και υλοποιούν κατά γράμμα  τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν φτώχεια, θάνατο και προσφυγιά.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και ο λαός της πόλης μας συνεχίζουμε να παλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση κόντρα στην προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων τέτοιων εγκλημάτων, ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να δημιουργήσουν.

Καταγγέλλουμε το νέο Σύμφωνο της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που σηματοδοτεί ένταση της πολιτικής καταστολής, εγκλωβισμού και εργαλειοποίησης σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων. Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη συνολικά των αιτιών που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα και βρίσκονται μέσα στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Δε σωπαίνουμε, δεν ξεχνάμε! Η θλίψη και η οργή μας μετουσιώνονται σε αγώνα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: