ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Οι επισκέψεις της ΓΓΙΦ στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας




Η Γενική Γραμματέας Φωτεινή Κούβελα, παράλληλα με την επίσκεψή της στις δομές της Πάτρας, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, κ. Νικόλαο Παπάκο (δεξιά της φωτογραφίας), παρουσία και άλλων μελών του ΔΣ του Συλλόγου, μετά και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΓΓΙΦ για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες που απευθύνονται και εξυπηρετούνται από το Συμβουλευτικό Κέντρο.




Στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας των νομών

 Στο πλαίσιο της παρακολούθησης και της ενδυνάμωσης των δομών του εθνικού δικτύου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή  Κούβελα συνοδευόμενη από τη συνεργάτιδά της, Ελένη Σταματίου και το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αρετή Ροπαλίδου, το διήμερο 16-17/5, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Συμβουλευτικό Κέντρο και τον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας της Πάτρας καθώς και στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πύργου.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τη λειτουργία των δομών και να συζητήσει διεξοδικά με τα στελέχη τους για τα προβλήματα  που  αντιμετωπίζουν  οι γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση λόγω φύλου.
Επίσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχουν οι δομές στήριξης (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική και νομική βοήθεια) και ανταλλάχθηκαν εποικοδομητικές απόψεις αναφορικά με τις δράσεις προσέγγισης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες  αναπτύσσονται πάνω σε θέματα έμφυλης βίας και προαγωγής της ισότητας των φύλων.

Η Γενική Γραμματέας, παράλληλα με την επίσκεψή της στις δομές της Πάτρας, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, κ. Νικόλαο Παπάκο, παρουσία και άλλων μελών του ΔΣ του Συλλόγου, μετά και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΓΓΙΦ για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες που απευθύνονται και εξυπηρετούνται από το Συμβουλευτικό Κέντρο. Κατά τη συνάντηση αυτή, υπήρξε συμφωνία για τον εμπλουτισμό  της συνεργασίας και με κοινές εκδηλώσεις στο νομό προκειμένου να  ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, να «μιλήσουν» οι γυναίκες και να μάθουν ότι υπάρχουν δημόσιες δομές που είναι κοντά τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.
 Οι συγκεκριμένες επισκέψεις, αποτελούν τμήμα των προγραμματισμένων επισκέψεων της Γενικής Γραμματέα σε όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας που εποπτεύονται από τη ΓΓΙΦ ανά την Ελλάδα, σε συνέχεια των επισκέψεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Πειραιά, του Χαλανδρίου και του Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: